Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 49

Thread: Na ishte njehere - Nostalgji

→→→Admin←←← Fiku75's Avatar
    Uploads
    40

Re: Na ishte njehere

Quote Originally Posted by tonito85b View Post
    Te kujtohet kriptmi i Premiere tek Gjermani sa fillonte u prishte figura por zeri u degjonte...
    po patjeter

ishin kohe te tjera.

2. Advertise Here
    Contributing Member pleshina's Avatar
    Uploads
    13

Re: Na ishte njehere - Nostalgji

ndersa une ende e kujtoj me nostalgji at kohe per mua humax 5400 ka qen resiveri me i mire .
    Attached Images Attached Images

Junior Member
    Uploads
    0

Paisjet satelitore te parat ne Shqiperi i ka sjelle nje firme Sllovene e cila hapi nje dyqan tek Ingineria Ndertimit dhe perfaqsohesh nga ing.Kujtim Rama qe me vone u be drejtor Telekomi kam pershtypjen.Firma ishte AGM shiste shtrenjte nje parabol te madhe me fokus ne qender dhe kishte nje leve te shkallzuar qe korigjhesh me toke per te kapur Astren ose Kopernikus Hotbird nuk egzistonte akoma.Per te pozicionuar parabolen ju desh nje jave Kujtimit me disa teknike te RTSH.Do te kerkoj te gjej faturat dhe kontraten qe bera atehere me firmen.

Moderator flamurtari's Avatar
    Uploads
    293

Une miqte e mi e kam filluar aventuren ne boten Satelitore me aparatin mitik Vector analogjik 55 kanale,me moter te firmes Lindi dhe me Sacin Sharp,ishin fillimet ,pas epokes se arte te Kanaceve
    Attached Images Attached Images

Senior Member arbend's Avatar
    Uploads
    10

Gjeja e pare qe me ra ne sy ishte ndryshimin qe kishte sateliti qe shitej ne Shqiperi ne ate kohe....Display ishte me numra te medhenj te kuq..qe i perkisnin dekadave te meparshme elektronike...ndersa ai qe shitej ne Europe kishte numra te vegjel jeshil ose gri te hapur.......
    Kurse per televizoret me qelloi ne lokal qe dikush ndrroi kanal dhe i bertita pse e fike televizorin...sepse ekrani ne ndrrim erresohej nji sekonde.....Kete gje nuk e kisha pare kurre dhe mu duk skandal se isha mesuar me televizoret ne emigracion dhe me ate qe kisha importuar ne shtepi qe ndrrimi kanaleve behej figure mbi figure pa nderprerje fare...

Senior Member rigert's Avatar
    Uploads
    8

Quote Originally Posted by flamurtari View Post
    Une miqte e mi e kam filluar aventuren ne boten Satelitore me aparatin mitik Vector analogjik 55 kanale,me moter te firmes Lindi dhe me Sacin Sharp,ishin fillimet ,pas epokes se arte te Kanaceve
    Mesa mbaj mend protek dhe vector ishin 2 markat e vetme ne ate kohe.
    Por me e lodhshmja ishte kendi per te kapur mediolanium ose italia1 rete4 dhe canale5
    Vetem kur e mendon ca sakrificash kemi bere.

Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by rigert View Post
    Mesa mbaj mend protek dhe vector ishin 2 markat e vetme ne ate kohe.
    Por me e lodhshmja ishte kendi per te kapur mediolanium ose italia1 rete4 dhe canale5
    Vetem kur e mendon ca sakrificash kemi bere.
    me sa me kujtohet me duket se ku del sot azerbaxhani dilte atehere mediolanum

Senior Member arbend's Avatar
    Uploads
    10

Mbaj mend qe ato vite i kerkova nji mjeshtri qe montonte satelite se si mund te kapja kanale franceze....Ai me tha qe duhej blere Lnb e vecante qe shitej ne France....nuk e di as sot a kishte te drejte apo ishte usta leshi...se me pas nji kanal muzikor francez MCM qe edhe sot eshte me pagese ne grup kanalesh ...filloi transmetimet....
    Gjeja me e bukur ishte kur filluan u dixhitalizuan kanalet nji nga nji...qe u zhduken mizat e bardha nga ekrani ...dhe te paret kane qene kanalet Gjermane...

Member
    Uploads
    0

nuk kam foto,por po shkruaj aparatet qe kam nderruar ne vite...analoget nuk i mbaj mend..pastaj humax (500 ne mos gaboj) nja 3-4 starsat dhe me pas ne epoken enigma..dm 500,dm 800,dm 800se,vu solo2,xtrend 10000,dm 920 por krahas tyre edhe qviart undro2 ,bware combo,starsat extreme..keta mbaj mend te pakten

Senior Member rigert's Avatar
    Uploads
    8

STARSAT SR-X30CU USB ishte super kur doli ne fillim.
    Me anen e usb degjoje mp3 ose shikoje foto
    Kishte mundesine qe me pult te vendosje kodet dhe te shikoje Taquillat e famshme
    STARSAT SR-X30CU USB.jpg

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Advertise Here