Aktualizacja S4aUpdater: Naprawa błędów językowych
Z uwagi na zgłoszenia dotyczące problemów z warstwą językową wtyczki s4aUpdater, przygotowałem poprawkę, która eliminuje dotychczasowe błędy i stabilizuje działanie interfejsu.
Image Co było nie tak?
Wtyczka często zachowywała się nieprzewidywalnie, ignorując polskie ustawienia systemowe lub wracając do języka angielskiego bez wyraźnego powodu. Główne problemy to:
Losowość: Wtyczka uruchamiała się po angielsku mimo aktywnego polskiego tłumaczenia.
Brak wymuszania zmian: Opcja zmiany języka w ustawieniach była widoczna, ale w praktyce nie była poprawnie egzekwowana przez kod.
Resetowanie preferencji: Po instalacji lub restarcie system często wracał do domyślnych ustawień angielskich.
Image Zidentyfikowane i naprawione błędy:
Błędne powiązania: Poprawiłem wywołanie skryptu odpowiedzialnego za zmianę języka.
Mechanizm Force Change: Naprawiłem obsługę parametru force_change_language
, dzięki czemu wybór użytkownika jest teraz respektowany.
Priorytety ładowania: Uporządkowałem mechanizm ładowania języka, aby polska wersja była stosowana prawidłowo przy polskich ustawieniach systemowych.
Image Ważna informacja po aktualizacji
Aby zmiany weszły w życie po ręcznej zmianie języka w ustawieniach:
[!IMPORTANT] Po wybraniu języka polskiego (PL) w ustawieniach wtyczki, należy zamknąć wtyczkę i uruchomić ją ponownie. Dopiero po restarcie nowy język zostanie poprawnie załadowany do interfejsu.
Po wprowadzonych poprawkach działanie wersji językowych powinno być już stabilne, a problem z "losowym" angielskim został wyeliminowany.
PHP Code:
enigma2-plugin-s4aupdater-pl-fix.ipk