(UPD.) Private Spice nu al gestopt?


Momenteel is er op het kanaal van Private Spice geen beeld en ook geen EPG meer te vinden. Het lijkt er dus op dat deze erotische zender al eerder dan aangekondigd (15 juji) is gestopt bij CanalDigitaal.

Private Spice werd via een transponder van CanalDigitaal uitgezonden en was in het entertainmentpakket en hoger verkrijgbaar. De zender zou echter in ieder geval gaan verdwijnen omdat de aanbieder dit volgens CanalDigitaal zelf heeft besloten. Bij TV Vlaanderen is en was Private Spice als 'trekpleister' beschikbaar in het basispakket.

TV Vlaanderen Digitaal heeft over een stop van dit kanaal echter niets aangekondigd en op hun website wordt de zender nog voor het basispakket vermeld. Erotische zenders die nog beschikbaar zijn bij CanalDigitaal en TV Vlaanderen zijn de soft-erotische zender Playboy TV, maar dan alleen via het themapakket, en Hustler TV in de hogere pakketten evenals het los te abonneren Man-X.

Vooralsnog ziet her er naar uit dat de zender al verdwenen is. CanalDigitaal bestudeert de opties om de zendruimte weer te vullen. Op ons forum hebben zij al aangegeven dat het uit elkaar halen van de deling van Dorcel en TV Oranje een optie kan zijn. Overname van de Franse versie van Spice zit er ook niet in. Spice heeft altijd op de transponder van CanalDigitaal gezeten omdat ze de versie op Nederland wilden richten.

Dat TV Oranje 24 uur zal gaan uitzenden lijkt echter vanwege de kosten ook niet direct waarschijnlijk want deze omroep gaf bij ons al eens aan dat dit te kostbaar is. Een andere optie kan zijn dat Eurosport 2 binnenkort zal worden toegevoegd maar daartoe is de bandbreedte die Spice achterlaat weer niet toereikend op dit moment. Indien wij hierover een reactie krijgen van CanalDigitaal of als dit een storing blijkt te zijn melden wij dat nog.

Private Spice blijft bij concurrenten van CanalDigitaal waaronder de kabelbedrijven in ieder geval wel te ontvangen waarbij vooral Digitenne relevant is omdat Spice Platinum daar ook als 'trekpleister' als gratis optie verkrijgbaar is.

UPDATE:

Private Spice is volgens CanalDigitaal nog niet gestopt met uitzenden maar er is sprake van een storing in de apparatuur! Momenteel is nog niet bekend wanneer dit verholpen is.

Feit blijft overigens dat de zender binnenkort wel degelijk uit het aanbod van Canaldigitaal zal verdwijnen want dit is recent in een dealer-nieuwsbrief al aangekondigd.