Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 30 of 46

Thread: Sport

VIP Member pola0's Avatar
    Uploads
    12

Re: Sport

Snježana Pejčić: Sredite mi da se slikam s Bubkom
    Snježana Pejčić osvojila je prvu ženku olimpijsku medalju u povijesti hrvatskog sporta. I izazvala gužvu u Hrvatskoj kući. Jer, za mnoge je Snježana - zagonetka.

- Svi se guramo uz nju... - reći će Tonči Vrdoljak, bivši predsjednik HOO, sada počasni i član MOK-a, koji u svojem mandatu nije imao prilike poljubite žensku na ljetnjim olimpijskim igrama. Janica je druga priča...

A sada je iz ničega, s puškom u ruci, izronila 26-godišnja Riječanka. Senzacija i za Snježanu. Objasnit će da nitko na nju iz malog sporta nije računao.

- Stručnjaci za prognoze nisu me stavljali ni blizu postolja. Nije bilo medijske pozornosti, pa niti pritiska, što je u konačnici dobro. Imala sam tremu od početka do kraja. Sva je sreća da su kamere daleko pa se nije vidjelo na televiziji.

Snježana nosi naočale, dioptrija je minus 1. Ali, čeličnih je živaca, mirne ruke i - oka sokolova. Kakva je bila priprema za najsretniji dan karijere...

- Ustala sam u šest ujutro, pojela malo dinje. Ustali su i moji, roditelji i brat, sportski su fanovi. Svi su van sebe. Kako sam počela? Odveli su me na streljanu i rekli - pokušaj... Ne kući nema oružja.

Rekla je Snježana kako je streljaštvo sport koji se može prakticirati bez - fizičkih priprema...A ne zna broj otkucaja kada je na vatrenoj liniji gađala za - medalju svojih snova.

- Nikada nisam mjerila puls, ali osjetila sam srce u grlu...Još sam pod šokom, u totalnom šoku.

Nasmijala se na upit ima li sponzora.

- Tko nas vidi i koga zanimamo... Živim od olimpijske stipendije, a pomaže mi i grad Rijeka.

Kome se Snježa divi, tko su njeni idoli ?

- Olimpijski pobjednici. Nego, sredite mi da se slikam s Bubkom.

Riješeno je, uskočio je Antun Vrdoljak.

Bila je na Korzu kada su Riječani dočekivali osvajaje medalja iz Atene, Džombu, Draganju...A sada je ona na redu.

- Bit će gore nego pucati za medalju. Već se sada tres

2. Advertise Here
    VIP Member lolazoca's Avatar
    Uploads
    17

Arrow Re: Sport

Ana odustala od nastupa na OI

Prvi nosilac na turniru u konkurenciji žena naša Ana Ivanović povukla se iz takmičenja zbog povrede palca.

Učešće Ivanovićeve bilo je pod znakom pitanja, jer je u Montrealu zaradila povredu palca. Međutim, Ana je doputovala u Peking i najavila borbu za zlato, ali je u nedelju ipak odlučila da ne nastupi na turniru. U14 časova po našem vremenu u Olimpijski komitet Srbije stigao je dokument o odustajanju naše teniserke od takmičenja.

"Ovo je jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri. Maštala sam o nastupu na Olimpijskim igrama i nadala sam se da bih mogla u Pekingu osvojiti medalju, ali su današnji pregledi pokazali da povreda palca nije izlečena. Nemam drugi izbor osim da otkažem učešće", rekla je Ivanović.

Prema njenim rečima, neprijatnu povredu doživela je kada je posle kraćeg odmora nakon Vimbldona ponovo počela da trenira.

"Kada sam krenula u Kinu lekari su verovali da bih do starta turnira mogla da se oporavim, ali otkako sam doputovala u Peking nisam mogla da treniram", rekla je Ivanović.

VIP Member lolazoca's Avatar
    Uploads
    17

Arrow Re: Sport

OI: Vaterpolisti bolji od Nemačke

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Nemačku sa 11:7 (1:3, 5:2, 2:2, 3:0) u 1. kolu Grupe B na Olimpijskim igrama.

Najefikasniji igrač u srpskom timu bio je Duško Pijetlović sa četiri pogotka. Izabranici Dejana Udovičića u utorak u drugom kolu igraju protiv reprezentacije Hrvatske. Utakmica počinje u 9.20 po srednjeevropskom vremenu.

Pored Pjetlovića, Vanja Udovičić i Aleksandar Šapić postigli su po 2 gola, dok su se Aleksandar Ćirić, Filip Filipović i Živko Gocić po jednom upisali u strelce.

Uploads
    12

Ljubičić otkazao nastup u singlu

Peking

Broj hrvatskih tenisača koji neće nastupiti na olimpijskom turniru nije se zaustavio na Ančiću i Karloviću. Potvrđeno je da zbog ozljede stražnje lože u pojedinačnom dijelu turnira neće nastupiti ni Ivan Ljubičić. No, za razliku od Karlovića koji je poslao SMS iz SAD-a da ne može doći, Ljubo je ovdje i trudio se zaliječiti ozljedu do posljednjeg dana.

– Ančićeva bolest bila je loš znak, a onda se dogodila lančana reakcija. Svi pregledi magnetskom rezonancijom i ultrazvukom sugerirali su da mu nije pametno opterećivati mišić, pa je Ljubo, da bi mogao igrati parove, odustao od pojedinačnog nastupa – objasnila nam je direktorica HTS-a Marina Mihelić, koja nam je i prenijela Ljubičićevu reakciju. Ljubo je znan među tenisačima kao čovjek koji ponajviše drži do OI, pa mu je to teško palo. Uostalom, imao je u 1. kolu sasvim premostivu prepreku – Argentinca Callerija kojeg je svih pet puta pobijedio.

– Jako mi je žao jer su meni olimpijske igre iznad svega. Zbog njih sam otkazao i američku turneju. Ljubo je trenirao lagano i prekjučer i jučer, a par će igrati s Čilićem čiji je prvi suparnik u singlu bio Argentinac Juan Monaco. Našem paru ždrijeb je u 1. kolu namijenio branitelje naslova, Čileance Masua i Gonzaleza.

Ljubičić: Otkazujem i US Open

Peking

Ivan Ljubičić jučer je i službeno kompletirao svoje olimpijske otkaze. Nakon pojedinačne konkurencije, višom silom morao je odustati i od igre parova s Marinom Čilićem.

- Imao sam rupturu zadnje lože od 15 milimetara nastalu na treningu sprintanja. Došao sam ovamo s jednim milimetrom, no nakon dva treninga ruptura je sada duga osam milimetara. To znači da mišić još krvari i doista nije pametno igrati. Osim toga, riječ je o lijevoj, odskočnoj, nozi, važnoj za servis.

Premda u Pekingu nije odigrao niti jedan poen, Ljubičić je još jednom zavrijedio poštovanje hrvatske sportske javnosti ostavivši sliku istinskog olimpijca. U Kinu je došao ozlijeđen, olimpijska želja je bila jaka kakva je samo u pravih sportaša.

- Pravi sportaš možda jesam, ali pametan možda nisam. Pretpostavljao sam da će se ovo dogoditi jer svi su mi govorili da se ozljeda može pogoršati, da riskiram US Open. Došao sam bez obzira na sve jer se radi o nečemu što je tako posebno, jednom u četiri godine. Uostalom, iz Atene imam prelijepa iskustva. Kako ne igram Davis Cup, osjetio sam da moram barem to. Mislio sam da mogu i sada će mi trebati puno više za oporavak.

Ljubo je najprije procijenio da su mu izgledi za nastup na US Openu minimalni, no onda je u nastavku rečenice zapravo otkazao svoj nastup u New Yorku?

- US Open otpada pa ću imati pet tjedana pauze, nadam se dovoljnih za zacijeljivanje ozljede. Mogao bih riskirati, no onda postoje izgledi da ne zaigram više nikad. To je ozljeda zbog koje je Krajan prestao igrati tenis. Opasna je i kada se počne ponavaljati nikad joj kraja. Tu se više radi o riziku, nego o spremnosti. Nema smisla da mi nakon 10 tjedana pauze bude US Open, koji se k tome igra na pet setova.

Ljubo ne vjeruje da se hrvatskim tenisačima moglo dogoditi, tim više što je on dosada imao sreće s ozljedama.

- Ne mogu vjerovati da od četiri igrača nastupa samo jedan. Ja i u ovoj situaciji moram kucnuti o drvo, ovo je meni jedna od rijetkih ozljeda. Uvijek sam ih se dobro čuvao, mislim da čak držim rekord po broju odigranih Grand Slamova, 34 u nizu. Nisam ni Masters Series preskakao do ova dva. No, što smo stariji to postajemo ranjiviji. Meni se ovo dogodilo na sprintu, nije to teniska ozljeda. Dapače, svi su mi govorili da je to čudna ozljeda za tenisača.

Ljubo sigurno nije čovjek koji bi otkazao Olimpijske igre SMS porukom. Vjeruje li on Karloviću, sada kada mu mnogi ne vjeruju?

- Mi smo individualci, svatko radi što hoće. Samo on zna kako mu je. Ja mu vjerujem da je ozlijeđen. Napravio je puno da dođe na OI, puno je bilo rastezanja njegova imena, vjerujem da je bio zdrav da bi došao. Komentirati možemo jedino način na koji je otkazao, a SMA poruka baš i nije način Možemo komentirati način na koji je otkazao. SMS poruka nije primjeren način. Nadam se da će Karlo biti spreman za US Open.

Uploads
    12

Šimić napušta Milan, novi klub je - Monaco!

Dario Šimić će nogometnu karijeru nastaviti u društvu Leke i Pokrivača. Apsolutni rekorder po broju nastupa za nacionalnu vrstu će u kneževini igrati naredne dvije sezone.

Trakavica oko transfera Daria Šimića napokon je okončana. Nakon ponuda iz Turske, Italije, Škotske i Engleske najiskusniji hrvatski reprezentativac karijeru nastavlja u francuskom Monacu.

Monaco je na svojoj internetskoj stranici objavio kako je dogovorio prelazak 32-godišnjeg braniča iz Milana, te da će ugovor na dvije godine biti potpisan nakon što se obavi liječnički pregled zakazan za srijedu. Tada će se vjerojatno i saznati visina odštete koju će Francuzi platiti rossonerima.

Klub iz Monte Carla je četvrti u njegovoj 16 godina dugoj profesionalnoj karijeri. Među modrima je odigrao šest sezona, a '98. se preselio u Inter. Nakon četiri sezone promijenio je samo klub dok je grad ostao isti - za Milan je u šest godina odigrao samo 79 utakmica.

Grijanje klupe mu je dosadilo već i prije ali transfer nije dobio zeleno svjetlo čelnih ljudi crveno - crnih. Napokon je dobio slobodne ruke nakon što je klupski veteran Paolo Maldini nedavno odlučio odigrati još jednu sezonu na San Siru tako da se na Šimića u gradu mode više nije računalo.

Uploads
    12

BRAVO! MAESTRALNO! SAVRŠENKO! Hrvatska srušila europske prvake

Sportsku naciju opet trese košarkaško ludilo. Nakon Australije, Repešini momci su s 85:78 pobijedili i moćnu Rusiju te fantastičnom igrom podsjetili na one stare dane. Junaci su svi.

Hrvatska - Rusija 85:78 (16:17, 26:19, 18:15, 25:27)
    HRVATSKA: Ukić 7, Kus 2, Popović 22, Rozić, Prkačin 5, Tomas 9, Planinić 20, Nicević 2, Rudež, Banić 2, Lončar 4, Barać 12

RUSIJA: Voroncevič, Holden 5, Bikov 15, Kirilenko 18, Morgunov 9, Samojlenko, Hrjapa 14, Pašutin 2, Monja 3, Fridzon, Savrašenko 10, Keyru 2

ŠUT ZA DVA: Hrvatska 18-38 (47 posto), Rusija 17-31 (55 posto) TRICA: Hrvatska 8-15 (53 posto), Rusija 10-27 (37 posto) SLOBODNA BACANJA: Hrvatska 25-29 (86 posto), Rusija 14-19 (74 posto)

SKOK: Hrvatska 34 (23+11), Rusija 29 (17+12) Kakav dan za hrvatski sport! Ako je netko možda i prespavao noćnu pobjedu rukometaša protiv Brazila, uspavanu domovinu su s prvim zrakama sunca zasigurno razbudili košarkaši.

Momci Jasmina Repeše su nakon slavlja nad Australijom u prvom kolu, pobijedili i europske prvake Ruse sa sedam koševa razlike te širom otvorili vrata četvrtfinala turnira na Igrama u Pekingu.

Jedan trener, jedna igra, jedan cilj - Jasmin Repeša
    Ono što najviše raduje je pametna, momčadska i fanatična igra momaka od kojih je izbornik Repeša stvorio reprezentaciju napokon sposobnu za velike pobjede i rezultate.

Ponovno su naši imali sjajan šut za tricu, pogodili su osam od 15 pokušaja iza linije 6,25 metara, a braničima je odlično pomagao i naš najviši igrač Stanko Barać(2,17) koji je bio nepogrešiv s poluodstojanja. Najbolji u našem sastavu bili su Marko Popović s 22 i Zoran Planinić s 20 koševa.

Hrvatska je povela od samoga početka, te je u prvoj četvrtini u nekoliko navrata imala po pet poena prednosti. No, kriza se dogodila krajem prve i početkom druge četvrtine kada su Rusi zaostatak 10:14 pretvorili u vodstvo 23:18.

Srećom, tada je u nekoliko navrata odlično reagirao Planinić i zadržao rezultatski priključak. U posljednje dvije i pol minute prvog poluvremena Barać, Planinić i Popović punili su koš Rusa, a u posljednjoj sekundi suci su Tomasu poklonili dva slobodna bacanja koja je naše krilo realiziralo, te se na odmor otišlo s već osjetnih 42:36 za Hrvatsku.

Kako je završilo prvo poluvrijeme, nastavilo se u drugom. Barać je pogodio dva otvorena šuta s poludistance, Popović je dodao tricu, te je u 24. minuti bilo 11 razlike, 49:38. Nekoliko minuta kasnije Hrvatska je stigla i do najveće prednosti na utakmici, plus13, a razliku od desetak koševa naši igrači su održavali sve do pet minuta prije kraja.

Tada je Viktor Hrjapa na brzinu postigao pet koševa i smanjio na 75:69, ali odgovorio mu je Marko Tomas koji nije dozvolio da utakmica uđe u dramatičnu završnicu. Pobjedu je zapečatio Planinić tricom za 82:74 minutu i četrnaest sekundi prije kraja.

Iznimno vrijedna pobjeda našima otvara ne samo vrata četvrtfinala, već i odlične pozicije na kraju razigravanja po skupinama te eventualno lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

U 3. kolu u četvrtak, Repešini momci će stopostotni učinak u Pekingu pokušati okruniti pobjedom protiv olimpijskih prvaka iz Atene, Argentinaca. Utakmica je na rasporedu u 16.15.

Uploads
    12

Phelps osvojio i peto zlato

Američki plivač Michael Phelps osvojio je i 11. olimpijsko zlato, peto u Pekingu. U štafeti 4 x 200 metara slobodno američka je štafeta premoćno pobijedila s novim svjetskim rekordom. Američki je plivač neposredno prije utrke štafeta osvojio zlato i na 200 metara leptir.

Phelps je plivao prvu dionicu američke štafete i svojoj je momčadi donio više od dvije sekunde prednosti. Amerikanci su vlastiti svjetski rekord popravili za 3 sekunde i 24 stotinke.

Phelps je na Olimpijskim igrama u Ateni prije četiri godine osvojio šest zlatnih medalja. Sada je na brojci pet, a nastupa u još tri discipline.

Rekord Marka Spitza od sedam osvojenih zlatnih medalja iz Münchena 1972. godine za najuspješnijeg sportaša u povijesti Olimpijskih igara (11 osvojenih zlata) ne čini se nedostižan.

Uploads
    12

U prometnoj nesreći hrvatski veslači, ozlijeđen trener

Autobus u kojem su bili hrvatski veslači Ante Kušurin i Mario Vekić sudjelovao je u prometnoj nesreći danas u Pekingu na putu prema Shunyi, olimpijskoj stazi udaljenoj pedesetak kilometara od Pekinga, a lakše ozljede zadobio je njihov trener. Prema neslužbenim izvorima, u autobus iz Olimpijskog sela u kojem je bilo 40-ak veslača i njihovih trenera zabilo se kombi-vozilo na autocesti, a poginula su tri putnika iz kombi-vozila. Autobus s veslačima je nakon izravnog sudara s kombijem udario i u ogradu, a isključivo zbog prisebnosti vozača izbjegnuto je prevrtanje.
    Vekić i Kušurin prošli su bez ijedne ogrebotine, nitko od ostalih veslača nije nastradao, ali je zato lakšu ozljedu glave zadobio njihov trener iz Veslačkog kluba Trešnjevka iz Zagreba Dragutin Milinković koji je odvezen na šivanje u bolnicu.
    Vekić i Kušurin danas voze polufinale dvojca na pariće, a utrka počinje u 10.30 sati po hrvatskom vremenu.

Uploads
    12

Barakude lako protiv Njemačke

PEKING - I u trećoj utakmici olimpijskoga turnira za vaterpoliste Hrvatska je došla do slavlja. Ovaj puta, kako se i očekivalo, poražena je Njemačka s 13-5.

Izabranici Ratka Rudića imali su nešto lakši posao u trećem kolu, Njemačke je daleko od kvalitete koju imaju hrvatski reprezentativci, što je dokazano i u samom bazenu.

Već u prvoj četvrtini susreta stvorena je ugodna prednost (4-1), a taj je rezultat boljeg plivanja i mirnije ruke hrvatskih reprezentativaca.

Do malog opuštanja došlo je u drugoj dionici igre, no 5-3, na koliko se približila kasnije uvjerljivo poražena Njemačka samo je zainatilo hrvatske vaterpoliste koji do kraja dvoboja mirno, sigurno i uvjerljivo pune mrežu vaterpolski inferiornog suparnika.

Damir Burić je postigao tri pogotka, Miho Bošković, Pavo Marković, Mile Smodlaka i Maro Joković pridodali su dva, a na listu strijelaca upisali su se i Zdeslav Vrdoljak, te Samir Barać. Strijelce Njemačke je s dva gola, ali iz slabe realizacije (2-6) predvodio Marc Politze.

HRVATSKA - NJEMAČKA 13-5 (4-1, 3-2, 2-1, 4-1)

HRVATSKA: Vićan, Burić (3), Bušlje, Vrdoljak (1), Kunac, Joković (2), Smodlaka (2), ?ogaš, Marković (2), Barač (1), Hinić, Bošković (2(1), Pavić.

NJEMAČKA: Tchigir, Naroska, Real, Savić (1), Stamm, Politze (2), Nossek, Schertwitis (1), Kreuzmann, Oeler, Schlotterbeck (1), Mackeben, Zellmer.

PETERCI: Hrvatska 1(1), Njemačka 0.
    REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 5(5), Njemačka 11(2).

Uploads
    12

Hrvatski brkovi priča dana

Associated press donosi priču o hrvatskim vaterpolistima, nazivajući izabranike Ratka Rudića prvim favoritima za osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

Ipak, novinsku agenciju fascinira nešto drugo, a to su brkovi na našim reprezentativcima, pa su objašnjenje potražili kod Mara Jokovića:

- Željeli smo napraviti nešto posebno, nešto što će biti samo naše, nešto što nije uobičajeno kod drugih reprezentacija - rekao je Joković koji se ne može pohvaliti baš gustim brkovima.

Hrvatski izbornik nema ništa protiv ekshibicije svojih igrača, dapače, to mu je zabavno.

- Meni je smiješno vidjeti ih takve, no oni uživaju i šale se na taj račun. To donosi dobru atmosferu u sastav. Rekli su, gledat ćemo ista lica dva mjeseca, pa hajdemo napraviti nešto da ih promijenimo. To je bio razlog - tvrdi Rudić, čijem će se brku pojedinci još neko vrijeme teško približiti.

Prije svih spomenuti Joković.

- Možda bi ih neki trebali obojiti - našalio se Rudić na kraju.

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Advertise Here