Snježana Pejčić: Sredite mi da se slikam s Bubkom![]()
Snježana Pejčić osvojila je prvu ženku olimpijsku medalju u povijesti hrvatskog sporta. I izazvala gužvu u Hrvatskoj kući. Jer, za mnoge je Snježana - zagonetka.
- Svi se guramo uz nju... - reći će Tonči Vrdoljak, bivši predsjednik HOO, sada počasni i član MOK-a, koji u svojem mandatu nije imao prilike poljubite žensku na ljetnjim olimpijskim igrama. Janica je druga priča...
A sada je iz ničega, s puškom u ruci, izronila 26-godišnja Riječanka. Senzacija i za Snježanu. Objasnit će da nitko na nju iz malog sporta nije računao.
- Stručnjaci za prognoze nisu me stavljali ni blizu postolja. Nije bilo medijske pozornosti, pa niti pritiska, što je u konačnici dobro. Imala sam tremu od početka do kraja. Sva je sreća da su kamere daleko pa se nije vidjelo na televiziji.
Snježana nosi naočale, dioptrija je minus 1. Ali, čeličnih je živaca, mirne ruke i - oka sokolova. Kakva je bila priprema za najsretniji dan karijere...
- Ustala sam u šest ujutro, pojela malo dinje. Ustali su i moji, roditelji i brat, sportski su fanovi. Svi su van sebe. Kako sam počela? Odveli su me na streljanu i rekli - pokušaj... Ne kući nema oružja.
Rekla je Snježana kako je streljaštvo sport koji se može prakticirati bez - fizičkih priprema...A ne zna broj otkucaja kada je na vatrenoj liniji gađala za - medalju svojih snova.
- Nikada nisam mjerila puls, ali osjetila sam srce u grlu...Još sam pod šokom, u totalnom šoku.
Nasmijala se na upit ima li sponzora.
- Tko nas vidi i koga zanimamo... Živim od olimpijske stipendije, a pomaže mi i grad Rijeka.
Kome se Snježa divi, tko su njeni idoli ?
- Olimpijski pobjednici. Nego, sredite mi da se slikam s Bubkom.
Riješeno je, uskočio je Antun Vrdoljak.
Bila je na Korzu kada su Riječani dočekivali osvajaje medalja iz Atene, Džombu, Draganju...A sada je ona na redu.
- Bit će gore nego pucati za medalju. Već se sada tres

Snježana nosi naočale, dioptrija je minus 1. Ali, čeličnih je živaca, mirne ruke i - oka sokolova. Kakva je bila priprema za najsretniji dan karijere...
Kome se Snježa divi, tko su njeni idoli ?
Reply With Quote

Jedan trener, jedna igra, jedan cilj - Jasmin Repeša
HRVATSKA: Vićan, Burić (3), Bušlje, Vrdoljak (1), Kunac, Joković (2), Smodlaka (2), ?ogaš, Marković (2), Barač (1), Hinić, Bošković (2(1), Pavić.
- Željeli smo napraviti nešto posebno, nešto što će biti samo naše, nešto što nije uobičajeno kod drugih reprezentacija - rekao je Joković koji se ne može pohvaliti baš gustim brkovima.