Po ketu
I sygjeroj cunat qe duan te merren me JTAG te lexojne dhe te kerkojne pak me teper se i hodha nje sy te shpejte forumit ketu tek seksioni i pergjithem anglisht dhe ka material per jtag sa te duash mos te shkruajm apo te uploadojme te njejtat gjera.
ne ketu postojm ne forum shqip dhe jo ne anglishte dhe sa per dijeni kete faqe e kam marr kur kam kerkuar pergjigje per JTAG nga nji forum grek e nuk e kam te kopjuar se kur kerkoja une asnji nuk me ktheu pergjigje
o shoku puna jote ku i merr e ku te kthejne pergjigje une se kisha per ty, them te lexojme pak me teper sepse shumica e anetareve e bojne xhiron neper forume te tjera dhe ato programet dmth loaderat JTAG ne anglisht jane keshtu qe eshte e njejta pune kurse per sygjerime jam dakord
Pershendetje .te gjitha gjuhetsherbejne per tu marre vesh e pra ska rendesi se ne cfar gjuhe e jepni ate.Natyrisht eshte me lehte te jepet linku pasi nuk mund te transferosh ketu faile me attachments sepse madheisi e lejuar eshte shume e vogel.Rendesi ka te zgjidhim problemin.
Nje sygjerim kam une qe me pare secili duhet me pare te pershkruaj problemin qe ka ne decoder apo deram dhe pastaj te kerkoje ndihme per zgjidhjen.Keshu mesojme te gjithe.Kur nje problem zgjidhet me serial null modem cabel perse perpiqesh me Jtag ?Jtagu i mesiper sherben per dm500 por jo per te gjithe decoderat.
une per vete skemen e mesiperme e kam perdorur per starsat dhe dsn 7300 pra i kam te dyja 10 pin dhe 20 pin
pershendetje
Pra sa i perket JTAG progamet si psh Jkey,jtag-up etj jane te njejta kurse dump files duhet te jen per secilin dvb-s te posaqem e per connektion duhet te shikohen si http://img3.imageshack.us/my.php?ima...noutsv4dg9.pdf ndofta i kryen pune dikujte jane te gjitha Jtag Pin connectionet V.40 sukse dhe mos i merni gjanat afer zemres,tung dhe suksese![]()