po star sat3500 cuci e hap abrakadabra
po star sat3500 cuci e hap abrakadabra
JO
Ca do me thone RS 232 null modem?
E lidh direkte me sat apo ka nevoje per ndonje ndryshim?
Shpjegim i thjeshte pa hyre ne detaje:
RS232 eshte porta COM ose SERIALE me 9pin
NULL MODEM eshte emertimi i nje kablli ku lidhjet nga njeri skaj ne tjetrin kryqezohen. Ne skaje ka spina seriale 9pin.
PIN TO PIN eshte i njejti kabell por lidhjet jane direkte, pra jo te kryqezuara.
Cable_pin_conection
miku im, hapesi kesaj theme si harrove GOOGLE? google eshte shoku une me i mire qe na shoqeron ne Internet. kliko ketu per me shume.
dhe kij parasysh ke paqartesi? google i di te gjitha ne kohe rekord.
kalofsh bukur.
Pershendetje
Po kerkoja te dhena mbi kabllin RS232 dhe me vinte keq te hapja 1 teme me vete kur eshte kjo.Kam 1 kabell RS232 femer femer dhe 1 tjeter mashkull-usb,kam kerkuar femer-usb por s'kam gjetur.Pyetja ime eshte kjo:A mund te bej veprime p.sh ti fus soft aparatit nga kompjuteri duke i lidhur te dy kabllat njeri pas tjetrit apo eshte e pamundur.
FALEMINDERIT
si ti lidhesh dy kablla njera pas tjetres shokut?nuk po kuptoi ne qfar aparati e ke fjalen.
ajo e para te kryen pune kurse kjo e dyta jo,e kam provu vet personalisht ashtu siq e keni cek ju,por ekziston mundsia ndonje modifikim nga nje mjeshter qe meret vesh ne kto gjera,sepse nuk esht e thjesht te ndryshosh diqka prej saje dhe njekohsisht te duhet edhe nje pjes shtes qe ta kthesh koken mashkull ne femer.
pershendetje