kabllin null modem femer-femer nuk ke nevoi me kombinue,e ke te gatshme.
un per at tjetren kisha fjalen,femer-mashkull,qe mund ta kombinosh dhe nuk esht aspak e veshtir,te pakten un shum kollaj e kam kombinue.
por prap po them se ajo e para prap se prap esht me e mir,un at do ta zgjidhja te isha ne vendin tend.
Ju lutem nese dikush mundet me me sqaru se si mundet te nderrohet mac adresa ne Dreambox 500s clon ne menyre qe mandej te mundet me ju vendose softet origjinale,dmth mos te demtohet nga timebomb.Faleminderit
O fiku kisha nje pyetje kam sac 80 cm dhe nilesatin nuk harij ta kap dot i nderova dhe koken dhe prape skam sinjal shum pak kam mos duhet te ve nje tepsi 110 120 cm dhe a do mundem e pa nilesatin mund te me japesh ndonje info ??
pershendetje, me ra ne dore nje aparat on lien LN 3050 cu dini ndo nje gje per kete lloj satelite ose cfare sw mund te perdore. flm
provoji ndonje sw te opticum globo ose yumatu globo gjithmone ma merr mendja se sw i fundit duhet te jete 2.4.57 se nuk e kam pare ka kohe
Ndersa persa i perket Nilesat mire eshte te perdoresh nje 110 si te thane dhe me lart dhe detyrimisht me nje LNB te mire te pakten 0.2 db. Faktikish ato jane kanale qe trasmetojne jo me shume fuqi por gjithsesi ketu tek ne arrijne te kapen pak me veshtiresi. Une dje i kam kapur kot per kureshtje dhe pata rreth 1 ore pune deri sa i stabilizova mire, por mu duken kanale shume interesante sidomos ato te showtime ishin goxha mire, dhe nese do te mundohesh ta kapesh me ate pjaten 80 shikoje njehere me kujdes pjaten mos ka marre ndopak deformim dhe normalisht nuk e pasqyron te gjithe fuqine ne qender te LNB. Pac fat
Pershendetje Billi,
tasi 80 nuk mjafton per te kapur ato traspondera te dobet.
po te kesh mundesi te gjesh nje tas te madh atehere do te kesh sukses sepse jane frekuenca te dobeta dhe kerkojne nje tas te madh per ti kapur.
mund te perdoresh nje tas 120cm ose po te kesh fat ta gjesh nje 150cm do te ishe i sigurte qe do ti kapje te gjitha frekuencat e nilesatit.
ndersa per antene 110 siç te thojne me lart antaret nuk e di ta them sakte sepse skam patur dhe se di kapen apo jo ne shqiperi. po ja more dot borxh dikujt mund ta provosh para se ta blesh.