Sa shpejt e nderruan celesin.
Duke qene se ky program eshte ne zhvillim, menuja "Code" per ta hedhur kodin manualisht nuk punon akoma. Shpresoj se shpejti do jete edhe ajo funksionale. Ky version nuk punon pa karte conax te vendosur ne fole qe mundeson aktivizimin e celesit te Bulsat. Cdo karte conax sherben me ose pa abonim te vlefshem. Pa karte brenda hapen vetem kanalet free.
Me ka rene ne dore edhe nje aparat ODS2000C. Ka ndonjeri informacion me shume rreth ketij aparati sepse me duken njesoj ne program por jo ne ndertimin fizik. Kush ka ndonje pervoje pune me te, problemet e tij dhe cfare duhet ndryshuar tek ai, pra ndonje info te zgjeruar. Apo mendoni qe nuk ka ndonje interes per te?
Sa per ODS2000C, une kam ndenjur shume nete pa gjume pas ketij aparati. Ideja ime ishte fshirja dhe riprogramimi me jtag ose vetem fshirja e 64KB te para te flashit per te bere te mundur karikimin e nje bootloader qe te mos kontrolloje algoritmin e firmware siç ben bootloaderi i DGA. Ajo qe kam arritur eshte vetem ruajtja e flashit ne .bin me jtag dhe nuk kam arritur te fshij apo ta riprogamoj pasi kemi te bejme me DCU3 dhe nuk eshte aq e lehte si per DCU1 dhe DCU2.
Meqe ti ke arritur te modifikosh frimware te ODS3000C atehere besoj se do te kesh thyer algoritmin perndryshe nuk do te pranonte firmware apo jo?
Une nuk jam aq i zoti ne programim keshtuqe nuk besoj te arrij te thyej algoritmin. Nese te duhet ndonje gje mund te ma kerkosh dhe nese eshte brenda mundesive te mia do te te ndihmoja me gjithe qejf.
Une nuk e kisha kete aparat per ta studiuar por ma dergoi "joher" dhe pasi nuk arrita gje e vendosa ne kutine e tij dhe akoma eshte ne sirtar, ashtu i ri.
Gjithe te mirat.
pershendetje kam nje ODS3000C aktualisht info mbi sistemin:Programi kryesor 1.50(programi i nisjes 1.70),SATELIT<A021> dhe rregullim paraprak i kanaleve <PCH19>.ju lutem me tregoni cfare hapash duhet te ndjek per te pare BULSAT? Faleminderit !
nuk po i fus dot 1.22!mos ndoshta eshte problemi i rs232?un perdor nje rs232(femer-femer)duke e lidh me nji adaptor usb?
Ndonje gabim do te ta japi kompjuteri apo jo?
Nuk arrin te komunikosh me dekoderin apo dekoderi nuk pranon firmware?
Shiko te rregullosh numrin e portes dhe ta percaktosh tek ods loader.
jam duke perdor loader te toolbox se ai loader qe esht uplodu vecmas nuk ban fare.i kam provu me nr porta te ndryshme pa asnje rezultat ,te statusi thot:resending ZRQINIT... timeri i krahut te majte ecen, ai i djathti jo.