Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 90 of 100 FirstFirst ... 40658085888990919295 ... LastLast
Results 891 to 900 of 994

Thread: MBYLLUR: Ods/Odt SAT&DTT - 1000t - 2000c - 3000c etj soft, firm, etj..

Junior Member
    Uploads
    22

Re: ODS3000C Bulsat OK

Quote Originally Posted by albjon View Post
    pershendetje LordofSat po per ODS3000C nuk do nxjerresh fw me Bulsat?
    Jam duke u marre por nuk eshte edhe aq e thjeshte. Per me teper qe ndryshe nga ju qe jeni te tere te rinj kam edhe probleme te tjera. ******************* Hedhja manuale e celesave per Bulsat dhe Biss eshte e mundur vetem ne baze te numrit serial te kartes sepse eshte custom (i personalizuar) per ate karte por nuk mendoj qe qarkullimi i nr. serial te kartave lart e poshte neper forume eshte nje ide e mire. Quajeni si "pairing" per emu. Per me teper informacion me shkruani ne pm. Do te pergjigjem brenda kohes me te shkurter te arsyeshme.

2. Advertise Here
    Banned
    Uploads
    3,558

Quote Originally Posted by LordOfSat View Post
    Jam duke u marre por nuk eshte edhe aq e thjeshte. Per me teper qe ndryshe nga ju qe jeni te tere te rinj kam edhe probleme te tjera. Pjesa me e madhe juaja mund te ishit fare mire femijet e mi. Hedhja manuale e celesave per Bulsat dhe Biss eshte e mundur vetem ne baze te numrit serial te kartes sepse eshte custom (i personalizuar) per ate karte por nuk mendoj qe qarkullimi i nr. serial te kartave lart e poshte neper forume eshte nje ide e mire. Quajeni si "pairing" per emu. Per me teper informacion me shkruani ne pm. Do te pergjigjem brenda kohes me te shkurter te arsyeshme.
    bej kujdes me fjalorin (Pjesa me e madhe juaja mund te ishit fare mire femijet e mi) edhe nje here bej kujdes me fjalor te tille

Junior Member
    Uploads
    22

Quote Originally Posted by ylvi View Post
    bej kujdes me fjalorin (Pjesa me e madhe juaja mund te ishit fare mire femijet e mi) edhe nje here bej kujdes me fjalor te tille
    Ylvi, une e kam djalin 27 vjec, kam nje tufe thinja ne koke dhe frazen "femijet e mi" e perdora me dashuri. Me sa shoh akoma paskemi probleme komunikimi ne forum. Meqe ju dhashe fjalen do ju dergoj edhe softin per ODS3000C dhe gjykoj qe nuk keni nevoje me per mua tash e tutje. Mendova te ndaja dijet e mia me anetaret e interesuar te forumit, por kur flasin te fortet, te urtet heshtin. Do te kisha mundur t'ju mesoja si mund te programoni softet tuaja, jo thjesht duke edituar softcamet por e shoh qe ... Une po largohem nga forumi per t'u hapur rrugen. Nuk mbaj dot kercenime dhe sherret nuk jane per moshen time. Me te mbare. Kush te jete i interesuar per punet e mia te me kontaktoje ne pm ku do t'ju jap adresen time te emailit.
    TUNG.

→→→Admin←←← Fiku75's Avatar
    Uploads
    40

Ylvi, une e kam djalin 27 vjec, kam nje tufe thinja ne koke dhe frazen "femijet e mi" e perdora me dashuri. Me sa shoh akoma paskemi probleme komunikimi ne forum. Meqe ju dhashe fjalen do ju dergoj edhe softin per ODS3000C dhe gjykoj qe nuk keni nevoje me per mua tash e tutje. Mendova te ndaja dijet e mia me anetaret e interesuar te forumit, por kur flasin te fortet, te urtet heshtin. Do te kisha mundur t'ju mesoja si mund te programoni softet tuaja, jo thjesht duke edituar softcamet por e shoh qe ... Une po largohem nga forumi per t'u hapur rrugen. Nuk mbaj dot kercenime dhe sherret nuk jane per moshen time. Me te mbare. Kush te jete i interesuar per punet e mia te me kontaktoje ne pm ku do t'ju jap adresen time te emailit.
    TUNG.
    Pershendetje te gjitheve!

Me sa po shof ne postet me siper eshte konsumuar nje keqkuptim nga palet si stafi ashtu dhe nga ty.

fakti qe shume antare mund ose jo te ishin femijet e tu ska lidhje fare me kte teme, por un e mirekuptoj qe e perdoret per te treguar moshen tuaj, keshtu qe e un e quaj nje keqkuptim.
    e dyta dhe e fundit eshte qe shikoj nje qef-mbetje te menjehershme nga ana jote, gati-gati duke lene te kuptohet sikur po qendroje deri sot nga lutjet e dikujt.
    edhe njehere po e perseris e kam thene dhe here te tjera, ketu nuk qendron asnjeri me zor!

Tani un nuk mund te siguroj perfeksjonin ketu apo ne asnje vend tjeter, un mendoj se jane gjera qe ndodhin se jane te natyres nmjerezore, prandaj mendoj se kur ka keqkuptime duhet te bisedojme dhe te shikojme si mund te rregullojme brenda mundesive problemin sepse ketu ka shkalle, moderator, super moderator dhe ne fund nje administrator.

nese ju shikoni se nuk e zgjidhni kte pune atehere mendoj se duhet te shkruani ato rrjeshta si me siper, por menyra se si ju e hidhni "peshqirin" qysh me veshtiresine e pare atehere un s'mund te bej dot asgje.

eshte e drejta juaj te qendroni apo te largoheni.

Mendimi im personal eshte qe ketu je i mirepritur kurdohere dhe nese ka probleme duhet qe te gjtihe ti zgjidhim bashke ne te mire te komunitetit shqiptar dhe jo te jemi qejprishur qysh me llafin e pare.

Kaloni mire.

Member
    Uploads
    1

lordofsat kam karten tring dhe ta dergova me pm numrin serial per softin qe vendos me dore celsat per ods3000. ishalla nuk te krijon problem qe te mund ti hedh me dore vete celsat e bulsat

VIP Member durresi's Avatar
    Uploads
    329

Quote Originally Posted by fiku75 View Post
    Pershendetje te gjitheve!

Me sa po shof ne postet me siper eshte konsumuar nje keqkuptim nga palet si stafi ashtu dhe nga ty.

fakti qe shume antare mund ose jo te ishin femijet e tu ska lidhje fare me kte teme, por un e mirekuptoj qe e perdoret per te treguar moshen tuaj, keshtu qe e un e quaj nje keqkuptim.
    e dyta dhe e fundit eshte qe shikoj nje qef-mbetje te menjehershme nga ana jote, gati-gati duke lene te kuptohet sikur po qendroje deri sot nga lutjet e dikujt.
    edhe njehere po e perseris e kam thene dhe here te tjera, ketu nuk qendron asnjeri me zor!

Tani un nuk mund te siguroj perfeksjonin ketu apo ne asnje vend tjeter, un mendoj se jane gjera qe ndodhin se jane te natyres nmjerezore, prandaj mendoj se kur ka keqkuptime duhet te bisedojme dhe te shikojme si mund te rregullojme brenda mundesive problemin sepse ketu ka shkalle, moderator, super moderator dhe ne fund nje administrator.

nese ju shikoni se nuk e zgjidhni kte pune atehere mendoj se duhet te shkruani ato rrjeshta si me siper, por menyra se si ju e hidhni "peshqirin" qysh me veshtiresine e pare atehere un s'mund te bej dot asgje.

eshte e drejta juaj te qendroni apo te largoheni.

Mendimi im personal eshte qe ketu je i mirepritur kurdohere dhe nese ka probleme duhet qe te gjtihe ti zgjidhim bashke ne te mire te komunitetit shqiptar dhe jo te jemi qejprishur qysh me llafin e pare.

Kaloni mire.
    Fiku ka shume te drejte, dhe une them qe mund te kete qene nje keqkuptim i rastit, ketu sna detyron asnjeri as te rrime e as te ikim. Thjesht e kemi hobi.
    Nuk duhet ti ndajme njerzit qe ky e ben keshtu ky e gjen atje e sjell ketu, thjesht ti shofim me syun qe a na hyjne ne pune keto gjera, se askush ska kohen e tepert, dhe nqs e ka gjet per vete ska pse e poston, keshtu qe, gjerat ti shohim dhe nga ana pozitive.

Quote Originally Posted by thebloodyalboz View Post
    O Fiku ti ke te drejte. Por vetem fakti qe ylvi eshte moderator nuk duhet te fliste keshtu se eshte me larte se nje member i thjeshte dhe e dyta ka te drejte LordOfSat qe thote qe bejne mjeshtra duke edituar softcame dhe duke marre nga info nga x faqe dhe e vejne te forumi sikur po bejne ndonje gje te madhe.
    Thjesht e jap kenge mendim se LordOfSat po na ndihmonte ne per ODS3000C per bulsatin.
    Nuk ka te beje e qenit moderator te jete me lart se nje member, e thashe dhe me siper, jemi per nje qellim, te ndihmojme njeri-tjetrin. do ishte mire te debatonim per gjera qe duhet tna interesonin te gjitheve e jo per gjera qe mu duk shume e ulet qe u zgjat kaq shume.
    Ashtu si u ka ndihmuar dhe Ylvi po ju ndihmon dhe LordOfSat, dhe shpresoj te dalin te tjere si keto per te miren e te gjitheve...
    E zgjata dhe une.... |:) Respekte per te gjithe anetaret ....

Senior Member inxhinieri's Avatar
    Uploads
    2

Me falni per nderhyrjen por desha vetem te shpreh mendimin tim per ndodhite e fundit lidhur me moderimin e ketij forumi.

Cdokush eshte i lire te vije e te ike siç i do qejfi por nganjehere kjo ka te beje edhe me marredheniet me anetaret e tjere dhe me moderatoret.
    Kam ndjekur dhe lexuar te gjitha postimet dhe te them te drejten nuk kam pare ndonje postim qe te kete patur nevoje per nderhyrje persa i perket moralit te postimeve persa kohe e kam ndjekur forumin dhe as ne postimin e LordOfSat.
    Une jam Shkodran dhe sinqerisht ne e perdorim gjeresisht frazen e perdorur me siper dhe nuk kam pare apo ndier ndonjehere te jete keqkuptuar si fraze dhe me beri pershtypje se si dy moderatore njeri pas tjetrit e keqkuptojne, duke patur parasysh edhe se jane nga dy krahina krejt te ndryshme njera nga tjetra. Kjo me le te kuptoj se behet per ti dale zot njeri tjetrit ngaqe bejne pjese ne te njejten shkalle por gjithsesi dua te shpresoj qe ishte thjesht nje koinçidence keqkuptimesh.

Besoj se me nje lexim me gjakftohtesi keto probleme shmangen, duke patur parasysh edhe faktin se fjalive nuk mund t'u japin nje ton qe ti bejme sa me te kuptueshme.

Meqe e hapa kete bisede, desha te them se edhe mua me dhemb qe shkruaj ne gjuhen standart (ose me mire nje toske te standartizuar ne 1972 padrejtesisht jo vetem sipas meje) dhe qe nuk shkruaj ne gjuhen e Gjergj Fishtes por ate te Kadarese (kini durim dhe shikojeni deri ne fund videon) por kete e bej sepse ne shkolle kete mesojne dhe kete dine te gjithe.
    Ftoj te gjithe anetaret qe te flasim sa me më gramatike qe te jete e mundur. Mund te tolerojme Kosovaret per faktin se te gjithe i dime veshtiresite qe kane patur persa i perket shkollimit ne shqip por nuk mund te tolerojme Shqiptaret qe ne shume postime nuk kuptohet çfare thone.

Gjithe te mirat dhe me falni qe u zgjata.
    inxhinieri

Banned
    Uploads
    3,558

TUNG.
    se pari e paq me jete djalin,se dyti askush nuk te tha te largohesh,dhe askush nuk te mban me zor ne forum,se fundi per te gjithe anetaret e forumit nuk eshte tema per diskutime te tilla por per te ndihmuar njerezit

Junior Member
    Uploads
    22

ODS3000C Bulsat OK

Mos harroni te keni karten CONAX ne folene e kartes.

Dy anetare te forumit me kane kerkuar programin per editimin manual te celesave per ODS3000C.

Sic kam folur me lart, krijohet nje program i personalizuar ne varesi te numrit serial te kartes (numri qe ka karta te gdhendur). Kanalet e Bulsat jane ne sistem kodimi Irdeto 2, kurse ODS3000/ODS2000 jane ndertuar per te punuar me sistemin Conax. Jam perpjekur te "genjej" karten sikur kanalet Bulsat jane Conax ne menyre qe aparati te behet lock ne kanal per te kapur ecm qe pastaj perdoret per te hapur kanalin. Kodi qe mund te gjendet lehtesisht ne internet kerkon inicializim te kartes duket perdorur si parameter numrin serial te saj. Une perdor karten si resource device per te simuluar llojin e kanalit. Per shkak te kesaj perdorimi i numrit serial per aktivizimin e tabeles se celesave duke mundesuar editimin manual te tyre eshte i pashmangshem. Jam duke u perpjekur per te arritur te shmang fare perdorimin e kartes, por duke qene se si aparate qofte ODS3000 apo ODS2000 jane shume te varfer persa i perket hardware, me duhet te perdor device ndihmese sic eshte karta (prandaj BISS system punon vetem me numer serial). Edhe kaq dhe mendoj qe jam ne limitet e tyre sepse perpunimi i ecm kerkon shume resource (me teper ram dhe cpu me te shpejte). Prandaj te kenaqemi me keto qe kemi per momentin.

@albjon, numri serial qe me ke derguar eshte jo i sakte. Per llogaritjen e saktesise se numrit perdoret shifra e fundit e serialit qe eshte edhe checksum i saj sipas algoritmit te Luhn. Numri i kartes eshte ne formatin XXXXXXXXXXX-X ku 11 shifrat e para paraqesin vleren numerike te kartes kurse shifra e fundit sherben si nje shifer kontrolli per 11 shifrat e para. Algoritmi qe eshte perdorur per llogaritjen e shifres se kontrollit quhet "Algoritmi Luhn" dhe per me teper detaje shikoni linkun "http://en.wikipedia.org/wiki/Luhn_algorithm". Ne kete link do gjeni edhe formulen e llogaritjes dhe mund ta provoni me kartat tuaja.

@interforever, e kam gati programin. Duhet vetem te di se ku ta dergoj. Ose nese eshte e lejueshme nga moderatoret po e postoj ketu ne forum duke i vene per password numrin serial te kartes tende.

Dite te mbare te gjitheve.
    Attached Files Attached Files

→→→Admin←←← Fiku75's Avatar
    Uploads
    40

Ose nese eshte e lejueshme nga moderatoret po e postoj ketu ne forum duke i vene per password numrin serial te kartes tende.

Dite te mbare te gjitheve.
    nuk asnje kufizim mund ta postosh edhe ketu nese nuk i prishet puna personit te interesuar.

Advertise Here