Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 156 of 278 FirstFirst ... 56106131146151154155156157158161166181206256 ... LastLast
Results 1,551 to 1,560 of 2776

Thread: 1-Mbyllur-Dreambox - image, firm, soft, etj.

Senior Member
    Uploads
    0

Re: Dreambox - image, firm, soft, etj.

Quote Originally Posted by missoervin View Post
    Ne njerin nga dm500 e mi clon me ka ndodhur dhe mua nje gje e tille me imazh sifteam 1.9.4mv nuk me jepte sinjal te larte madje kam bere dhe nje postim me pare per kete pune me vone e testova me sifteam 1.9.4c MV dhe ishte shum me mire po me dukej i ngarkuar dhe sikur e lodhte pak dm500 dhe shumicen e rasteve duhej hequr nga priza. Per momentin jam shume i kenaqur me versionin 1.9.3D MV dhe qe atehere se kam hequr me nga priza. Qe te jesh i sigurt ketu ke gjithcka per dm500s clon.
    une e km perdore me dreamin e pare sifteamin ne versionet 2,3 dhe a,b,c, por gjithmone kisha probem me ngrirjen e figures.Imagi qe kisha une (gemini 4,6 i modifikuar) funksiononte shume lehte, vetem nese beja ristart me vononte nja 10 minuta per tu rikthyer.Tashti le te kthehemi tek tema.
    E lidha LNB tek hyrja e tunerit te digitalbit dhe daljen e tij e lidha me hyrjen e tunerit te dreamit.Ndeza digitalbin por pa pare se ne cfar sateliti eshte sitonuar ai, pra kam nje vlere X volt ne lnb.E futa dreamin ne kerkim dhe funksionoi duke me fute nja 600 kanale si Rai sky etj.Pa e pare gjithmone ndryshova satelitin ne digitalb , pra per te pase nj vlere tjeter x2 volt ne lnb dhe futa perseri ne kerkim dreamin.Tashti me futen 300 canle te reja ndermjet te tjerave dhe ato greket.Cfar ka ndodhe?Ne kete rast une perdor nje tuner te jashtem, apo shfrytezoj vetem diapazonin e ushqimit 12-18v ?Nese eshte kjo e fundit atehere tuneri i dreamit nuk ka difekt por vetem sistemi i ushqimit te LNB.Mata vleren e sigureses dhe ishte rreth 5 ohm, atehere saldova nje fije teli , por dhe kjo nuk me dha rrezultat.

2. Advertise Here
    VIP Member missoervin's Avatar
    Uploads
    226

Quote Originally Posted by anesti01 View Post
    une e km perdore me dreamin e pare sifteamin ne versionet 2,3 dhe a,b,c, por gjithmone kisha probem me ngrirjen e figures.Imagi qe kisha une (gemini 4,6 i modifikuar) funksiononte shume lehte, vetem nese beja ristart me vononte nja 10 minuta per tu rikthyer.Tashti le te kthehemi tek tema.
    E lidha LNB tek hyrja e tunerit te digitalbit dhe daljen e tij e lidha me hyrjen e tunerit te dreamit.Ndeza digitalbin por pa pare se ne cfar sateliti eshte sitonuar ai, pra kam nje vlere X volt ne lnb.E futa dreamin ne kerkim dhe funksionoi duke me fute nja 600 kanale si Rai sky etj.Pa e pare gjithmone ndryshova satelitin ne digitalb , pra per te pase nj vlere tjeter x2 volt ne lnb dhe futa perseri ne kerkim dreamin.Tashti me futen 300 canle te reja ndermjet te tjerave dhe ato greket.Cfar ka ndodhe?Ne kete rast une perdor nje tuner te jashtem, apo shfrytezoj vetem diapazonin e ushqimit 12-18v ?Nese eshte kjo e fundit atehere tuneri i dreamit nuk ka difekt por vetem sistemi i ushqimit te LNB.Mata vleren e sigureses dhe ishte rreth 5 ohm, atehere saldova nje fije teli , por dhe kjo nuk me dha rrezultat.
    Zakonisht tek klonet difektohen ushqyesit 12v dhe i dobesohen kondesatoret e fundit. ne rastin tend nuk me duket problem ushqimi dhe as tuneri, kam pershtypjen se do te kesh dicka ne konfigurimin e lnb nuk e di as sa lnb ke ne pjate mgjt une per vete i kam lene default pa ja ndryshuar vlerat e ushqimit dhe vetem i kam konfigruar lnb sipas rradhes dhe nuk kam asnje problem. Nqs e ke me lnb monoblock provo ta konfigurosh me diseqc a dhe b jo me tune a dhe tune b.

Senior Member
    Uploads
    8

Quote Originally Posted by missoervin View Post
    Zakonisht tek klonet difektohen ushqyesit 12v dhe i dobesohen kondesatoret e fundit. ne rastin tend nuk me duket problem ushqimi dhe as tuneri, kam pershtypjen se do te kesh dicka ne konfigurimin e lnb nuk e di as sa lnb ke ne pjate mgjt une per vete i kam lene default pa ja ndryshuar vlerat e ushqimit dhe vetem i kam konfigruar lnb sipas rradhes dhe nuk kam asnje problem. Nqs e ke me lnb monoblock provo ta konfigurosh me diseqc a dhe b jo me tune a dhe tune b.
    kush jane kondesatoret e fundit pasi kam nje dm te tille 500 klon dhe punon dy dite me pas bllokohet rri me pike jeshile me pas pasi qetsohet fillon perseri i kam nderruar edhe imazhin dhe e njejta gje !

Senior Member
    Uploads
    12

pėrshendetje .. cili ėshtė passwordi pėr dm 500 s, sifteam 1.9.3 d. do te thotė hyrja me dcc..
    users = root
    password= ???. faleminderit

Senior Member
    Uploads
    8

Quote Originally Posted by fatlum View Post
    pėrshendetje .. cili ėshtė passwordi pėr dm 500 s, sifteam 1.9.3 d. do te thotė hyrja me dcc..
    users = root
    password= ???. faleminderit
    Password eshte > sifteam

Senior Member
    Uploads
    12

faleminderit pigeone,, deri tash nuk hyja dot me dcc,, duke menduar se ėshtė pass, dreambox
    te pėrshendes.

VIP Member missoervin's Avatar
    Uploads
    226

Quote Originally Posted by pigeone View Post
    kush jane kondesatoret e fundit pasi kam nje dm te tille 500 klon dhe punon dy dite me pas bllokohet rri me pike jeshile me pas pasi qetsohet fillon perseri i kam nderruar edhe imazhin dhe e njejta gje !
    Jane te dy bashke ne forme cilindrike qe anash jane te errta dhe lart jane ngjyre metalike "alumin" ato zakonisht kur demtohen fryhet pjesa e siperme. Shikohe ketu

Senior Member xhaferi's Avatar
    Uploads
    10

Quote Originally Posted by anesti01 View Post
    Pershendetje. Nje fenomen i ri me dm500s.Pesoi nje humbje te nivelit te sinjalit i cili nuk e kalon 66%.Nuk eshte problem i ndonje kontakti fallco, nuk eshte problem dimnsioni i paraboles, as i lnb -ve, pasi kam bere prova nga me te ndryshmet dhe nuk me dhane rezultat.Nderrova dhe tunerin si dhe Ic Q 72, por asnje ndyshim.Une kam gemis 4,6 te modifikuar (sic me ka thene serveri)Te gjitha pikat e matjeve te tensioneve rezultojne ne rregull.Ne nje forum te huaj supermoderatori shprehet se te gjithe duhet te kene domosdoshmesisht nje aparat origjinal dhe me pas te shtojne sa te duan te tjera.Me kete pergjigje une kupoj se te gjithe ato qe kane nje aparat te klonuar jane te rrezikuar dhe nese kane bere modifikimin e tij.Pra nese futesh ne nje forum dhe te zbulojne IP dhe nese ti nuk ke kontribut aty,atehere mund te fusin ne listen e ekzekutimit.Kam shetitur ne shum forume per kete difekt dhe pashe qe ishte nje problem ne mase dhe qe nuk kishte zgjidhje.Mendoj se eshte nje goditje me virus.Megjithate une mendoj se aparati im eshte origjinal, pasi ka mac adresen 00:09:34 xxx.Mendoj te blej nje tjeter tek Casa italia ne Tirane dhe natyrisht do ti pyes ato, nese shesin aparate te clonuar apo origjinale.
    anest01 a mund te me tregosh se a kan te gjith kanalet dobesim snjali apo vetem ato me polarizim horizontal ? dhe kur nderrove Q 72 ishte i ri apo i perdorur pasi po te jet i perdorur mund te ket te njejtin problem edhe nje sygjerim tensionin e daljes LNB mate ne ngarkes d.m.th.aprati te jet ne pun kur ben matjen suksese .....

Senior Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by xhaferi View Post
    anest01 a mund te me tregosh se a kan te gjith kanalet dobesim snjali apo vetem ato me polarizim horizontal ? dhe kur nderrove Q 72 ishte i ri apo i perdorur pasi po te jet i perdorur mund te ket te njejtin problem edhe nje sygjerim tensionin e daljes LNB mate ne ngarkes d.m.th.aprati te jet ne pun kur ben matjen suksese .....
    Pershendetje.Nga pyetja kuptoj se je profesionist e keshtu me jep dhe nje kenaqesi me teper.Per te shmangur c'do aludim per falsokontakt neper piklidhjet apo ne cilesine e disekut une vendosa nje parabol te 60cm,me nje LNB drejtuar 13 grade dhe te gjitha matje pothuajse i kam bere ne ngarkese.Por me te thene te drejten nuk i kam kushtuar shume vemendje per te bere matje precize , duke mbajtur shenime (ngarkese e pa ngarkese) dhe per me teper ne matjet tek siguresa i besova thjeshte akustikes dhe jo vleres.Sinjali krijoi renie ne te gjitha canalet , por disa kishin 60-70% dhe disa hic.Mua nuk me interesonte te di se kush kishin tension me te larte , vertikalet apo horizontalet, por thjeshte renia e pergjithshme.Q 72 e hoqa nga nje tjeter dream e keshtu dhe mundet te gabosh ne cilesine e tij, por sic kam thene ne nje tjeter shkrim une nuk kisha salduar njeren kembe te tij.Ai eshte nje element shum i vogel dhe une nuk kam suport per lenten, gjithsesi u gezova me shume qe difekti ishte ne hardisk dhe jo ne soft, ku dote na krijohesh idea, qe mund te ishim viktime e kujdo administratori ne forume te ndryshme.Une kisha heqe dore nga dreami , por pova me digitalbin ne seri me dreamin me krijoi idene se difekti ishte lokalizuar.Ciao.

Senior Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by pigeone View Post
    Password eshte > sifteam
    Po me duket interesante kjo.Dhe une nuk munda me nderlidhe dcc-ne ndonese i ndyshova IP, pasi punoj me router dhe ne kete rast ip e routerit dhe e PC-ve ndyshon shpesh.Paswordi qe perdora ishte dreambox ,dhe nuk me kishte shkuar ndermend se kjo ka varesi nga imagi.Une di qe paswordi mund te ndyshohet sipas deshires.mua me realizohej lidhja e FTP dhe nuik me lidhej ne Telnet.Nejse tashme e cova tek serveri per c-line dhe imagin gemis 4,6 , te cilin ai e ka te modifikuar.
    kisha nje pyetje qe besoj se do te na sherbente neve qe jemi te medhej ne moshe dhe te rij ne dream,A eshte e mundur m Bacup te arshivosh te gjithe EMUne si dhe imagin qe ke te ngarkuar ne dreambox?Do te ishte mire pasi nese e arshivon ne nje floder te jepet mundesia per nje liri ne nderhyrjet e programimeve te ndryhme.Faleminderit.Ciao.

Advertise Here