Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 180 of 278 FirstFirst ... 80130155170175178179180181182185190205230 ... LastLast
Results 1,791 to 1,800 of 2776

Thread: 1-Mbyllur-Dreambox - image, firm, soft, etj.

VIP Member mile kristo's Avatar
    Uploads
    268

Re: Dreambox - image, firm, soft, etj.

Gazo po cfare versioni dreamup perdore se une perdore ket version qe do te dergoi per dreambox 7025-800-8000 dhe deri me tani sme kan nxiere probleme me ka ndodhur dhe mua me pare si ti por me dreamup dhe network ne te njejten kohe i kam kaluar sw pra perdore kabllin rs 232 dhe network ne te njejtin kohe DreamUP_1.3.3.5.zip
    dhe per mendimin tim mos perdore me gemini por nabilo blachol v0.12 ose newenigma2 versionin e fundit

2. Advertise Here
    Awaiting Email Confirmation
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by missoervin View Post
    Alidemso nuk ka asgje per tu shqetesuar pasi sifteam keshtu e ka te ndertuar me butonin jeshil futesh ne addon manager dhe me pas me butonat e tjere sipas ngjyrave respektive ke menu te tjera. Per momentin ty te duhen settings, plugins etj.. ta shpjegova pak me larte butoni jeshil dhe me pas butoni blu futesh ne online ku ke addons. kurse butoni blu qe eshte online 2 eshte i editushem dhe po te ndjekesh proceduren qe te tregova pak me pare te url2 do te dalin emulatoret cccam etj.
    Pershendetje Missoervin!
    Tani qe tja nisim nga fillimi se po ngaterrohemi ngaqe une jam pak konfuz pasi u be 4 dite qe jap e marr deri ne 3 te mengjesit dhe spo ja dal dot.
    1)-Pra si fillim po te them qe nuk kam internet ne shtepi prandaj mendoj qe butoni jeshil e pastaj butoni blu nuk funksionon.
    2)-Nese mund te funksionoj me manual pra butoni jeshil e pastaj butoni i verdhe? Por kur shtyp buton jeshil buton i verdhe me del tabela addons ku ne kuadrat duhet me kliku por kur klikoj ajo eshte bosh dhe poshte saj lexon install. I jap install, por nuk funksionon kthehet prape te opsioni i meparshem ne gjendjen kur shtyp butonin jeshil. Nuk e di nese u sqarova per kete.
    3)- Provova me url2 ishte shume e thjeshte normalisht ta hidhje tek var/etc/sifteam/tmp. Pasi e mbarova kete procedure shkova te DM dhe buton jeshil pastaj prape butonin blu per online2. Me diltet nje tabel error dhe nje http// dream.....eu/ addons pak a shume nje gje e tille se nuk e mbaj mend mire po thoshte error gjithesesi dhe shtypja ok poshte me nxirrte nje shenim "wait connecting in progress ...." dhe vazhdoj pres gjysem ore se mos ndodh gje po hic. Atehere terhiqem dhe dal prape me exit.
    Tani si perfundim do te lutem shume, nese do kesh kohe dhe padiskutim durim te me japesh proceduren si te fus cccam me ane te DCC se une nuk di ne cilen direktori ta hedh dhe e dyta ku ti gjej seting dhe addons ne internet dhe si mund ti instaloj me ane te DCC nese instalohen ne menyre manuale, pasi sic thashe dhe me siper nuk kam internet. Mund te me japesh ne PM ndonje adrese ku ti shkarkoj?
    Faleminderit per ndihmen e ofruar
    Kalofsh mire

Uploads
    0

Quote Originally Posted by fillestari View Post
    Pershendetje

Ja se si veproj une: Ne fillim i bej ekstrat ne Desktop files qe ndodhet brenda direktorise qe ka postuar missoervin me lart (URL2).Me pas hap ne PC programin DCC 2.95 , shkoj te FTP pastaj var/etc/sifteam/.........tmp. Perpara se te klikoj 2 here te tmp shkoj te DM, 2 here butonin jeshil dhe i jap OK, pastaj klikoj 2 here tmp dhe shof qe aty me shfaqet url2
    klik me djathten e mausit i ndryshoj atributin nga 644 ne 755 po aty me te djathten e mausit i jap edit aty shfaqet ' htp://dreambox............etj ' (se mbaj mend) fshij kete dhe shkruaj:htp://mypanel.site90.net/E1/ dhe 'save and exit'.Ne fund ne DM 2 here butonin jeshil dhe zgjedh Cccam 2.1.3 ose 2.1.4

PS:Ndoshta une i bie si Magelani,ndonje anetar tjeter qe eshte prefesionist mund te te tregoj ndonje rruge me te shkurter
    Fillestari rrofsh per sqarimin e bera pike per pike sic e ke pershkruar ti disa here me radhe. url2 e hodha pikerisht tek var/etc/sifteam/tmp futa url2. Pastaj klik me te djathten e mausit dhe doja ta ndrroja nga 644 ne 755 por me ndrrohej vetem emri url2 pra nga url2 kthehej ne 755 kurse atributi 644 qe ndodhet ne te djathte te url2 ishte e pa editueshme klikoja mbi 644 dy here dhe nuk me editohej vetem url2. Gjithesesi e lashe njehere me 755 dhe me te djathten i dhashe edit ndrrova http// dreambox..... ne ate qe ke shkruajtur ti. shkova ne DM dhe dy here butonin jeshil dhe nuk ndodhte asgje.
    Mund te me thuash qe kjo procedure funksionon pa internet pasi une nuk kam internet per momentin. Ti ndrron emrin e url2 ne 755 apo ndrron numrin 644 ne 755?
    Faleminderit per ndihmen
    Kalofsh mire

Moderator kapoaug's Avatar
    Uploads
    18

kush me thote, funksionon, kjo lloj skeme me diseqc + switch ,per te lidhur shume lnb, ne DM....
    Attached Files Attached Files

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Quote Originally Posted by alidemsi View Post
    Fillestari rrofsh per sqarimin e bera pike per pike sic e ke pershkruar ti disa here me radhe. url2 e hodha pikerisht tek var/etc/sifteam/tmp futa url2. Pastaj klik me te djathten e mausit dhe doja ta ndrroja nga 644 ne 755 por me ndrrohej vetem emri url2 pra nga url2 kthehej ne 755 kurse atributi 644 qe ndodhet ne te djathte te url2 ishte e pa editueshme klikoja mbi 644 dy here dhe nuk me editohej vetem url2. Gjithesesi e lashe njehere me 755 dhe me te djathten i dhashe edit ndrrova http// dreambox..... ne ate qe ke shkruajtur ti. shkova ne DM dhe dy here butonin jeshil dhe nuk ndodhte asgje.
    Mund te me thuash qe kjo procedure funksionon pa internet pasi une nuk kam internet per momentin. Ti ndrron emrin e url2 ne 755 apo ndrron numrin 644 ne 755?
    Faleminderit per ndihmen
    Kalofsh mire
    Pershendetje

Me thene te drejten pa internet s'ma merr mendja te funksinoj gje ne DM
    Persa i perket URL2 une ne fillim nderroj nr nga 644 ne 755 aty i jap OK dhe prap mbi URL2 me butonin e djathte te mausit e editoj dhe shkruaj htp//mypanel...............Ti derisa ke arritur ta editosh je ne rregull por pa Internet eshte e kot qe lodhesh
    Megjithete une se kuptoj si arrin t'i kryhesh keto veprime deri ketu ku ke arritur pa internet apo i kryen dikund tjeter? dhe pastaj shkon e provon ne shtepi?
    Edhe per sa i perket SETINGS shtyp 'Jeshil' pastaj 'Blu' por pa internet eshte normale qe ' Wait connection in progres.....' do vazhdoj pafund e s'do ndodhi gje.
    Per mua aktivizoi setings te ndonje shok qe ka internet dhe perdore si FTA derisa te fusesh internet ne shtepi
    Kalofsh mire e KURAJO shoku

Senior Member
    Uploads
    0

Pershendetje.Pa shikojeni kete opsion:Dreambox 500
    Get the latest keys here
    1. Open up Dreambox Control Center, select FTP.
    2. Then on left hand side of display double click on var.
    3. Then double click on keys, then right click on keylist, and select Edit.
    4. Go to the lines which looks like this:
    N 0101 01 BXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX ; Key update: 1409-2005
    N 0001 01 BXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX ; Key update: 1409-2005
    where BXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX is the old key number, and change it to look like this:
    N 0101 00 FXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX ; Key update: 07-112005
    N 0001 01 FXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX ; Key update: 07-112005
    where FXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX is the new key number.
    Note that the first line also changes from N 0101 01 to N0101 00
    5 . Then select File, then select Save and Exit.
    6. Then exit out of DCC.
    Some people say you have to reboot, but within five seconds after I made this change, I had video and audio back.
    Megjithate dhe ne kete rast pa internet nuk eshte e mundur.DCC nuk funksionon pa internet.Ka qene nje variant per te futur celsat nepermjet telekomandes, por nuk po me kujtohet.

Uploads
    0

Quote Originally Posted by fillestari View Post
    Pershendetje

Me thene te drejten pa internet s'ma merr mendja te funksinoj gje ne DM
    Persa i perket URL2 une ne fillim nderroj nr nga 644 ne 755 aty i jap OK dhe prap mbi URL2 me butonin e djathte te mausit e editoj dhe shkruaj htp//mypanel...............Ti derisa ke arritur ta editosh je ne rregull por pa Internet eshte e kot qe lodhesh
    Megjithete une se kuptoj si arrin t'i kryhesh keto veprime deri ketu ku ke arritur pa internet apo i kryen dikund tjeter? dhe pastaj shkon e provon ne shtepi?
    Edhe per sa i perket SETINGS shtyp 'Jeshil' pastaj 'Blu' por pa internet eshte normale qe ' Wait connection in progres.....' do vazhdoj pafund e s'do ndodhi gje.
    Per mua aktivizoi setings te ndonje shok qe ka internet dhe perdore si FTA derisa te fusesh internet ne shtepi
    Kalofsh mire e KURAJO shoku
    Fillestari me thuaj duhet te jesh patjeter i lidhur me internet qe te kryesh instalimin e cccamit settings addons, apo mund ti downloadosh keto cccam addons settings ne internet dhe tja futesh me DCC ne menyre manuale? Dmth une kam marre cccamin2.1.3 dhe dua ta instaloj me ane te DCC behet kjo pa internet apo jo? Addons dhe settings mund ti marr ne internet dhe pastaj a mund tja fus me DCC ne direktorine perkatese? Dhe une ketu po insistoj i marr ne pune se ne pune kam internet dhe tja fus kur te shkoj ne shtepi me DCC. Mund te realizohet kjo?
    Persa i perket URL2 une hyra te var/etc/sifteam/tmp dhe kur hyj brenda hedh URL2 aty. Pas kesaj une mundem te editoj vetem kete URL2 dhe jo numrin 644. Kur klikoj mbi numrin 644 i jap rename me merr rename URL2 dhe jo 644, pra URL2 zevendesohet me 755. Ti thua qe une duhet te ndrroj 644 me 755?

VIP Member missoervin's Avatar
    Uploads
    226

Quote Originally Posted by alidemsi View Post
    Faleminderit per ndihmen
    Kalofsh mire
    Nese nuk ke internet asnje nga keto butona nuk do te funksionojne dhe do te japin ate mesazh sepse keto jane thjeshte ure qe te lidhin diku tjeter qe mund te shkarkosh plugine. Keshtu qe te duhet ti hedhesh manualisht. po te postoj nje cccam 2.1.3 dhe do e vendosesh ne folderin *tmp* dhe me pas butonin jeshil te verdh dhe jeshil prap dhe cccam instalohet. vetem hiqi prapashtesen .zip mbrapa se ja shtova une pasi nuk mund ta uplodoja.
    Attached Files Attached Files

Uploads
    0

Quote Originally Posted by missoervin View Post
    Nese nuk ke internet asnje nga keto butona nuk do te funksionojne dhe do te japin ate mesazh sepse keto jane thjeshte ure qe te lidhin diku tjeter qe mund te shkarkosh plugine. Keshtu qe te duhet ti hedhesh manualisht. po te postoj nje cccam 2.1.3 dhe do e vendosesh ne folderin *tmp* dhe me pas butonin jeshil te verdh dhe jeshil prap dhe cccam instalohet. vetem hiqi prapashtesen .zip mbrapa se ja shtova une pasi nuk mund ta uplodoja.
    Faleminderit shume missoervin. Tani dhe nje pyetje. Duhet ta bej unzip kete apo thjesht keshtu te zipuar duhet ti heq prapashtesen .zip dhe ta hedh ne *tmp*. Pyes pasi po shof shume file te zipuar mbrenda.

Senior Member
    Uploads
    0

Ja ku e keni editimin e keysave kur nuk ke internet.
    http://www.satsupreme.com/showthread...net?highlight=
    Ne kete rast duhet te kesh ngarkuar nje image qe te kete Tuxbox comand.

Advertise Here