a mund te shof me soft cam ne drimbox 500 kam cline por desha te shohdigit dhe spo mund te ngjis soft camin ne qoftse po si a mund te kemi nje manual ne shqip//tung tung
a mund te shof me soft cam ne drimbox 500 kam cline por desha te shohdigit dhe spo mund te ngjis soft camin ne qoftse po si a mund te kemi nje manual ne shqip//tung tung
bej nje prove qe po te them une.
tek "committed diseqc command" vendose "none" per te 4 kokat.
respekto vetem "uncommitted diseqc command" duke nenkuptuar qe;
input 1 dmth A
input 2 dmth B
input 3 dmth C
input 4 dmth D
shikoje mire diseqcun
nese tek dalja 1 ke hotbirdin atehere jemi input 1 dhe keshtu me radhe.
mos u dorezo dhe ke me e pa qe do te mbarosh pune.
perndryshe un ktu jam.
na thuaj si shkoi.
tuneri hd identifikohet me dvbs2
problemin duhet ta kerkosh tek diseqcu dhe konfigurimi asgje me shume.
provo ta nderrosh diseqcun se mos e ke djegur sepse jane delikate.
merr nje borxh sa per prove.
shiko mire daljen lnb e eutelsat w2 16°E psh e ke tek nr2 atehere dhe ne menu do vesh nr2 dhe input 2
e di qe nuk eshte e lehte kur ske dhe eksperience por keto jane provat qe duhet te besh.
e keqja eshte se dekoderat kane menu te ndryshme nuk egziston nje standart per te gjithe. prandaj ndryshon me çdo dekoder.
Eshte pikerisht ashtu sic thua eshte me e thjeshte nga sa mendon kam pershtypjen se nuk ke renditjen e lnb ne rregull. Aty ku je te advanced vendos lnb sipas rradhes se hyrjeve qe ke ne diseqc. Hyrja 1--lnb1 hyrja 2--lnb2 e me rradhe. Ky lloj dreamboxi ne krahasim me te tjeret eshte shume i kollajte te tjerat do ti bej automatikisht do ta shohesh kur nderron lnb do te nderrohet vete dhe input psh: lnb1-- input1. Une i pashe te tabela qe ke nxjerre dhe parametrat e tjere i ke ne rregull pra vetem do vendosesh lnb ne rregull dhe asgje tjeter
ok e rregullova lidhjen e dm me antenen, po futja e celsave si behet manualisht.
me behet qefi qe mbarove pune me diseqcun, si ishte historia? me input 1,2,3,4?
per çelsat manualisht se kam idene si kam futur asnjehere.
kurse per çelsat nga ftp di qe softcam.key duhet te fusesh tek var/keys me program ftp.
kurse manualisht nga telekomanda nuk e besoj se behet.
Pershendetje,kam nje Dreambox dhe gabimisht me telekomand e ktheva ne gjendjen e fabrikes(pra i shujta te gjitha kanalet).I instalova perseri po TVSH(gratis) nuk e kam me.Aty me dalin 2 nje TVSH SAT e nje TVSH tokesor qe nuk hapen.para dy ditesh une e kisha Tvsh.Pra cmund te beje qe ta rikthej perseri.