Pershendetje.Paswordin e din serveri.Me siguri ti ke nje image te modifikuar dhe ate nuk mund ta gjesh neper forume.Nese nuk ke mbaruar pune me dergo nje PM ndoshta dhe ti ke te njetin pasuword me mua.Per te tjerat mos u ngut me nderhy sepse me prish pune eshte thejeshte, me e rrgullu eshte shume me veshtire.Une nuk perdor fizela por DCC, pasi eshte me e thjeshte.
Pra separi do te gjesh paswordin, me pas bej nje back-up.Ty te duhet nje kopje e te gjitha programeve dhe vendosjeve (seting) qe ke ne dreamin tend.
1-Do te hapesh DCC dhe te futesh ne FTP
2-Ne descop do te hapesh nje floder te vecante per var/bin, nje tjeter per var etc, nje per var/keys dhe po ashtu ne vete dhe per var /script, var/tuxbox config dhe var/ tuxbox plugin, var /uninstall.Pasi te kesh bere copy per secilin floder te gjitha sebashku futi ne nje floder te ri dhe i ruan aty per sa here te te duhen, mire eshte qe ti shkarkosh ne nje disc qe kushton 0.4lek.
Pra tashme kemi hapur DCC dhe ne dritaren ne te djathte ti do te hapesh floderin perkates ndersa ne te majte do te zgjedhesh ne dreambox filet qe thame me lart.Por dhe ketu bej kujdes.
/var/bin - kujdes mos kopio enigmatet! kopjo vetem CAM dhe SCRIPT installed !
Var/etc mund te kopojosh -movieplayer_linux.xml -
-movieplayer_win.xml nese egzistojne., mund te kopjosh dhe listen e kanaleve, pra ketu eshte opsionale.
Var/ keys, kopjoi te gjitha dhe nese nuk hapet fute ashtu sic e ke (nagravision) si floder.
Var/ script, Kopjoi te gjitha sepse aty ke camin 2.1.3
Mire eshte ti besh backup imagit me flash wizard.
Vetem tashti je gati me ngarkuar imazhin e ri, por une nuk jam partisan I kesaj kur ke nje sharing dhe kur jemi duke pare kampionatin.
Per mua bej vetem factory default.Kjo eshte e thjeshte.
Ne telnet mund te ndryshosh paswordin dhe te vendosesh dreambox.Per kete ken je version pak me larte, ne diskutimet ne forum.
Tashme me FTP do te rivendosesh te gjitha ne te njetin vend sipas floderave qe sevove.
/var/bin
/var/etc - optional
/var/keys
/var/script
/var/tuxbox/config
/var/tuxbox/plugins
/var/uninstall
Bej restore attribute 755 vetem tek filet:
/var/bin te gjitha
/var/script vetem *.sh
/var/tuxbox/plugins, vetem *.so
/var/uninstall-vetem *.sh
Besoj se tashme do te funksionoje ne rregull.
kush din me ba save ttl e dreambox nuk po mundem asesi me ba save dmth kur tja boj reboot dreambox-it ose kur te mnalet rryma duhet perseri permes ftp-es me hy me ja ndrru ttl dreambox keshtu qe nuk po di si me ja ba ma mos me mu ndrru ttl vetem me lan ashtu qysh e la une
nashta kjo nuk ju ka ndosh juve pershkak se isp-ja juaj ju lejon pa ndrrim te ttl po ndoshta dikush din si me ba save
technomate tm 600 me ncierr vec figuren technomate dhe a s nje gje tjeter si mund ta fus programin cfar loader duhet se nuk me aktivizohet interneti ndonje loader qe ta hedhi nga rs232 ju lutem me ndihmoni ka te njejtin program si dm 500 si mund te flashoje dhe nje her se nga interneti nuk eshte e mundur se nuk me ndizet deri ne program prandaj vec rrin duke resetart nje loader qe ti hedhi nga port serial rs 232 mundet te me ndihmoje njeri
ato qė ti kam postuar mė herėt ka 1 javė gati per technomate 600 nuk bėnin punė
ose ky ndoshta...
Kam marr nje dreambox te ri 500s, sapo e bleva. Eshte Clon. Tani meqe nuk kam internet akoma ne shtepi, mendoj ti aktivizoj EMU-ne. Por dua te pyes cfare procedure te ndjek, pra duhet ti fus ndonje image, ta flashoj apo cfare tjeter, pasi nuk e kam kokrren e idese fare nga dreamboxat. Nese jo thjesht duhet ta fus ne prize dhe te aktivizoj EMU? Ne cilen direktori duhet te hyj per ta aktivizuar? Dhe nje pyetje tjeter cfare kanalesh hap me EMU Dreamboxi?
Faleminderit