Pershendetje.Me vjen keq qe ti ske mbaruar pune.Nuk e kuptoj perse shkeputesh dhe nderpret mendimin.Te pata thene qe lidhu on- line me njerin nga djemt se ndryshe e ke te veshtire.Mua me duket se missoervini ka kohe te mjaftueshme e une te keshilloj qe me PM te marresh asistencen e tij.Keshtu sic e kerkon ti nuk eshte e thjeshte.Ps. une te pata thene qe beji nje copy te gjitha fileve, por nese tani une shof qe ti nuk ke nje DCC program , kuptoj se ti nuk i ke kopjuar filet.
Po mundohem te ndihmoj deri diku ne kereksen tendeper momentin.Te gjitha programet per drimin duhet ti marresh nga burimi,atje ku jane me te pastra.Pra duhet te shkosh tek Webi legal
WWW.dreambox.it.Aty ke te gjitha programet, loderat si dhe liste canalesh sipas lnb-ve qe ti ke.Ne rastin tend ti do te drejtohesh aty per DCC program.Shkarkoje ate dhe vendos aty IP e dreamboxit tend nese e din.Tek conetion type cliko sipas menyres qe ti je lidhe me dreamin(router, switch, apo direkt cros..)Tek log in vendos root dhe paswordin "dreambox"Ip e pc dhe te routerit e merr automatikisht.Tashm bej riconect dhe do te shohesh se linjat ndermjet PC, dreamit dhe routerit behen jeshile, qe do te thote se te tre ip jane ne lidhje te drejte me njeratjetren.Vetem tashti ti ke te drejte te klikosh tek FTP ku do te hapen dy dritare ku njera i perket dreamit dhe tjetra PC.Tashme une nuk di se cfar ti kerkon te besh, por nese ti ke nje orjentim , me pare duhet te gjesh failin ne PC duke manovruar ne dritaren e djathte dhe me pas te nderhysh ne filet e dreamboxit.Kurre mos nderhy ne filet e krahut te djathte (dremboxit pa u konsultuar me nje qe din)Nese ti kerkon te nderhysh ne CCcam config, bej dopio klik tek "var" dhe me pas tek "etc".Ketu kliko me te djathten mbi cccam config.kliko EDIT dhe bej ndryshimin qe te kane rekomanduar.perfundimisht bej "save".Nese arrin deri ketu bej nje kopje te gjitha fileve qe te duhen pasi ndodh qe gabimisht qe besh nje nderhyrje te gabuar dhe nuk e riparon dot pa ndihmen e serverit.Nje procedure per te bere copy keto file e gjen ne temat e mija jo shume larg nga ketu.
Nese ne DCC krijohen linjat e gjelberta por nuk te paraqet filet e dreamit atehere serveri ka nje tjteter pasword.