Pershendetje!
Ju lutem me sqaroni dicka qe nuk e kam te qarte. E zeme se bleva aparatin dreambox (do t'ju pyes me vone per tipin), e lidha me tasin, me kokat, dmth me te gjithe ca ka. Tashi me kap mu kanale falas? (Nuk e kam fjalen per ato me pagese, qe duan ckodime apo abonime te vecanta si dga, tring, etj... por kanale qe jane free). Sepse psh nqs bleje ate Kaonin e dga duhet te paguj abonimin e dga qe te me hapen edhe ato qe jane falas.
flm, shpresoj te me keni kuptuar.
flm trimi606 per pergjigjen. Ok, mu sqaruan shume gjera. Une jam ne hapat fillestare dhe pyetjet e mia mund t'ju tingellojne te nivelit amator, por me mirekuptoni.
Kaonin kam qene gati duke e blere por nderrova mendje kur mora vesh qe kanalet free bllokoheshin nqs nuk beje abonimin e paketes DGA. Mu duk dicka absurde dhe si me te futme, prandaj hoqa dore nga ideja per Kaon. Tani kam vendosur qe pasi te marr disa informacione te nevojshme do te blej aparatin dreambox, te pakten kanalet free nuk do mi bllokoje njeri. Me vone me siguri do te bleje edhe paketat per te cilat ju flisni, me ka ngrene shpirtin digitalbi ne ato dy vite qe kam qene abonent i tyre, filmat dhe dokumentaret ishin te njejtet dhe nuk futej material i ri thuajse asnjehere, plus edhe problemet teknike (ngcte). Por ajo periudhe ka marre fund. Edhe Tringu kam degjuar se ka material me te mire se dga, mgjth se kam provuar.
@j.l.k. flm edhe prej jush
Mirmbrema.Doja nje sqarim.si mund ta kuptojme qe nje cline qe te jepet ,te eshte nderprere nga ai qe ta ka dhene?kuptohet qe ne tv nuk shikon gje por si mund ta vertetojme qe eshte nderprere cline dhe nuk eshte ndonje problem tjeter.Flm
ne dreambox tek menu/addons/plugins kerko nje plugin qe quhet cccaminfo 1.1 istaloje dhe do te shikosh clinen qe ke ne aparat ne rast se funksjonon e ke dhe me ngjyre jeshile, pastaj kanalet te hapen. ne rast se eshte mbaruar ose ka skaduar e ke me te kuqe.
ps: linjen e ke te fikur, ate qe te lashe per test. per linja te tjera bej siç te thashe dhe ske probleme.
pluginin e gjen atje ku te shkrova me siper por duhet te jesh online ne internet gjithashtu qe te lidhet dreamboxi tek plugins.
tirons ke bo mire qe se ke mar ate baraken e dga, por para se te blesh dm na thuaj sa te rende e ke xhepin qe te keshillojme nje dm hd apo dm normal sepse po u ngute vet ndoshta me vone do e nderrosh prap dhe do te dali njeri teper.
ne rast se xhepin e ke si xhep ushtari atehere te keshilloj nje dm500 klon. i ri kushton 70€ kshu qe rregullohu vet me çmimin po ta dha ne njoni te perdorur.
po pate 250€ atehere merr dm800HD dhe je ok si per kanalet normale dhe per ato hd.
per te tjerat shkruaj ketu dhe mos harro hidhi nje sy temes se manualeve se atje ke shume gjera qe do te hyne ne pune.
suksese.
Pershendetje fiku75!
Te falenderoj per gadishmerine qe po tregon karshi meje. Respekte.
Une kam keto pyetje e paqartesi te cilat do t'i rendis me pika me poshte:
1. Mes dm500 klon dhe dm800HD ke me sugeroni? Ka me shume perparesi dm800 (pervec hd-se)? Per 250 euro e kam ne rregull xhepin, pavaresisht qe ne Tirane me siguri do te jete me i shtrejte, por kam disa njohje dhe mund ta gjej diku me lire. Me dm800hd hapen edhe kanalet qe jane HD? Kjo eshte gje e mire sepse kam blere para ca kohesh nje tv SONY 40 polesh full hd dhe se kam provuar asnjeher ne HD (prandaj doja ta blija ate Kaon-in e dga). Kur e quani klon do te thote qe nuk eshte origjinal? Ndikon ndokund kjo gje?
2. Sa koka LND duhen per dreamboxin? Diametri i tasit duhet specifik? (Jep nje koment ne pergjithsi, sepse do te lexoj edhe ate temen qe ndodhej ketu ne lidhje me kokat dhe tasat qe te marr informacione shtes ne lidhje me kete ceshtje).
3. E zeme se dua qe te shikoj vetem ato kanalet qe jane free. Duhet te qendroj i lidhur me internetin dm apo ska rendesi? Ndersa linja e int duhet per kanalet qe duan dekreptimin (si dga, tring, sky etj).
Flm
po ske problem leket atehere nje dm800 hd klon dhe kloni eshte me te njejtin hardware si i origjinalit vetem se e ka bere çi on ling nga pekini ne vend te franc kruger nga bavaria.Te falenderoj per gadishmerine qe po tregon karshi meje. Respekte.
Une kam keto pyetje e paqartesi te cilat do t'i rendis me pika me poshte:
1. Mes dm500 klon dhe dm800HD ke me sugeroni? Ka me shume perparesi dm800 (pervec hd-se)? Per 250 euro e kam ne rregull xhepin, pavaresisht qe ne Tirane me siguri do te jete me i shtrejte, por kam disa njohje dhe mund ta gjej diku me lire. Me dm800hd hapen edhe kanalet qe jane HD? Kjo eshte gje e mire sepse kam blere para ca kohesh nje tv SONY 40 polesh full hd dhe se kam provuar asnjeher ne HD (prandaj doja ta blija ate Kaon-in e dga). Kur e quani klon do te thote qe nuk eshte origjinal? Ndikon ndokund kjo gje?
tasi varet nga madhesia dhe ça do te kapet, por te zakonshmet jane diameter 80/100cm.2. Sa koka LND duhen per dreamboxin? Diametri i tasit duhet specifik? (Jep nje koment ne pergjithsi, sepse do te lexoj edhe ate temen qe ndodhej ketu ne lidhje me kokat dhe tasat qe te marr informacione shtes ne lidhje me kete ceshtje).
koka mund te lidhesh deri ne 64 cop.
ska rendesi3. E zeme se dua qe te shikoj vetem ato kanalet qe jane free. Duhet te qendroj i lidhur me internetin dm apo ska rendesi?
po, duhet per te bere shkembim linjash etj.Ndersa linja e int duhet per kanalet qe duan dekreptimin (si dga, tring, sky etj).
ska gje.Flm