aka njeri softin reeeee
aka njeri softin reeeee
o cuna mund te ndodhi qe kur e klonon nje dekoder si srx50cu ne gi770 te kete nje reduktim te sinjalit, bile mua kohet e fundit disa kanale ose si hap fare ose i hap me vonese, kjo me ndodh me teper te kanalet gjermane ne astra 19.2. Ka ndonje zgjidhje per kete problem, se kur e kthej ne srx50 sinjali rritet, por ama humbas RAI ne freq.10992. Ka ndonje soft te srx50 qe te hapi rain pa qene nevoja ta kthesh ne golden 770.
me duhet ndonje soft iri per starsat 3200 cu ose celsat per sat thor
edhe mua me ndodh kjo me sr x50cu gjithashtu edhe me x6300cu me duket se keto starsat se kane me sy te mire ASTRA, nuk kam gjetur ndonje zgjidhje une keshtu e kam lene... thjesht e coj ke ndonje kanal qe kam hapur me key si prsh MEZZO, YAChT sapo aktivizohen keto kanale kaloj ke gjermanet rtl e me radhe.
ore une ne fillim kur e klonova ne gi770 cdo gje punonte ne rregull, dhe kanalet hapeshin per mrekulli pa kurrfare problemi, dhe ky problem ka ardhur gradualisht, derisa orf 1&2 & austria & atv, skane sinjal fare,po keshtu edhe ca kanale te tjera ne astra qe kane program te mire, dhe te jep pershtypjen sikur softi po e konsumon perbrenda aparatin derisa ta prishe fare ndoshta tunerin.
per sinjal ne disa grupe stacionesh nuk kam asnje informacion vlla, ndersa per ate qe vjen me vonese kur kalon nga nje satelit persh je ke hotbird dhe shkon tek astra vonon, ose edhe nuk hapet une bej ate levizjen duke cuar ke stacionet qe hap me key, aktivizohet key i x pakete, hapet kanalin dhe mandej vazhdoj ke gjermanet e tjera, kete gje mua ma ben me dy lloje aparatesh starsat qe kur i kam blere. megjithate me orf une skam prob, i vemti prob i imi eshte i pergjithshem si pozicion i astres qe nuk e njef me te paren, por nuk do te thote se nuk kam sinjal.
megjithate je i sigurte qe parabolen e ke ok, dmth nuk te ka levizur nga koha keqe ererat? :gjithmone nqs nuk e ke me motor: mbase nuk ke sinjal sic duhet ne antene?
E gjitha ka te beje me sinjalin pasi orf tek astra kane sinjal te dobet