puna eshte te mos i harrojme per gjithnje
puna eshte te mos i harrojme per gjithnje
mbreti vdiq,rrofte mbreti..........![]()
Fiku a kemi akoma shpresa se do te hapet perseri digitalbi ma se te kokan pas dal ni her qelsat per digitalbin edhe nuk ka bo pun a kemi a jo shpresa akoma a po ?
shpresa nuk vdes asnjehere, por sipas meje mendimi im eshte qe po nuk rane dakort per pagesen keto kompanite private si duolabs etj, me digitalbin per ti blere algoritmin e ri cas7, nuk kena me pa digitalb me sy piratshe.
sepse ktu sbohet fjale per thyerje kodi, ktu behet fjale per blerje algoritmi, keshtu digitalbi ka dyfish fitim, 1.nga abonuesit e rregullt, 2. nga abonuesit e parregullt (abra, m2+, diablo etj)
por tashi me cas7 duhet te bine dakort perseri per çmimin e algoritmit.
deri atehere skemi gje shikim as me diablo as me gje tjeter.
alternativa qe ka ngelur e sigurte per te pare, siç e kam thene dhe me perpara, ka mbetur vetem card sharing.
nuk ka llogjike te bien dakort dga me kompani te tjera pirate, dga te shesi karta pirate dhe origjinale, kur dihet piratja shitet me lire se origjinalja dhe njerzit do rendin te blejne pirate, nderkohe ci mbetet dga vetem emri qe eshte nje kompani qe eshte e varur nga piracia?
nuk e besoj kurre te ndodhi nje gje e tille. asnje kompani ska interes te perfshije biznesin e saje ne piraci.
mendim im.
mendimet gjithmone respektohen, pastaj eshte tjeter pune pranohen individualisht apo jo.
meqe kompania digitalb eshte vetem kopjuese e modes dmth e te njejtes loje qe kane bere me perpara kompani te tjera me te medha se digitalbi, psh, sky it, premiere, etj etj. dmth nuk eshte krijuese, por thjesht shfrytezuese e ketij plani te shpikur nga te tjeret, dhe kete ka bere deri tashi me disa, te themi prodhuesa kartash "legale" por qe po ti karikosh me firmware te "veçante", kthehen ne karta ilegale.
marr nje shembull krejt banal.
1.un jam nje kompani qe kam nje tv dixhital me satelit, dhe kam 100.000 kliente te rregullt = 100.000 kliente x 150€/vit = 15 miljon euro/vit nga abonimi origjinal. tashi un si kompani e di qe me shume se kaq tregu s'me ofron.
2. un si kompani di qe ka ngelur nje fete e tortes se tregut qe perbehet prej 20% kliente qe per inat apo pamundesi pagese te nje abonimi origjinal, jane duke kerkuar te shikojne kanalet e mia per me pak lek, por skane mundesi sespe un se jap algoritmin falas, dhe sdi si mund ta shfrytezoj kete treg edhe pse te vogel, por interesant sepse ligji i tregtise thote: ku ka kerkese ka edhe oferte.
3.ne treg filloj te kem kerkesa nga "kompani" prodhuese kartash boshe ku me ofrojne 15/20 euro per nje karte boshe nese un pranoj ti jap atyre algoritmin tim. dmth rregullin e diktoj une.
4. un duke qene i ndergjegjshem qe egziston nje merkate prej 20% klientesh barkthare per te pare tv atehere pranoj, dhe kushtet e mia jane: 500.000 karta boshe x 20€karta = 10 miljon euro qe un dua prej kompanise "dubai" dhe do tja leshoj algoritmin nga fillim dimri deri ne fillim pranvere, po deshi, po nuk deshi po me pret edhe "kompania" mdy+ edhe "kompania" dublo etj
5.kompania pranon dhe ben pagesen e parave, dhe fillon shitjen e kartave te saj qe i ka quajtur "sezamhapu" dhe i shet 35€/karta dhe ne evrope dhe ne shqiperi fillojne shitjet sepse njerezit (20% i atyre qe skane abonim origjinal) bejne llogari; me mire 150€/vit? apo 35€ dhe te zgjasi 6muaj (sepse "puntoret" e forumeve hapin llafin se do bejne mrekullira dhe do zgjasin shume) keshtu pra ajo fete e 20% fillon blen keto karta dhe shikon tv time, dhe une nuk jam xheloz, te vetmit te cilet ndihen xheloz jane abonuesit origjinale te kompanise time, por edhe ata un do ti mbaj se per momentin nuk me ikin sepse ja kam marre leket per nje vit, nga gushti ne gusht (shumices) keshtu qe edhe pse te zhgenjyer abonuesit e mi origjinale vazhdojne te shikojne tv time dixhitale.
6. kur te afrohet pranvera dhe un e di qe gushti eshte afer, atehere un nderpres algoritmin e vjeter dhe filloj te punoj me nje algoritem te ri, sigurisht algoritmi ka shpenzime, por barra ja vlen qirane.
7.tani un pyes shokun/mikun Wingsofdarkness un si kompani bera mire qe fitova 10 miljon euro me shume nga kompanite private duke ruajtur klientelen time dhe duke shtrydhur edhe klientelen e huaj qe sdo te kishte bere kurre nje abonim me kompanine time? apo bera gabim?
8. po sikur un ti shisja algoritmin jo vetem zoterise "dubai" por edhe zoterise "mdy+" por edhe zoterise "dublo" edhe te themi do me hynin ne xhep akoma edhe nja 10 miljon euro te tjera, a do te kisha leverdi ta beja kete "pisllik"?????
9. pergjigjuni zoterinj forumista mosbesuesa. se ne fund te fundit mua sme pagoi njeri por per nder te respektit qe kam per ju harxhova 30 min nga koha ime per tju zbardhur juve planet e komanive digitale se si punojne dhe si do te vazhdojne te punojne, dhe kur degjoj njeri qe thote nuk ka mundesi me vjen thjesht per te qeshur asgje me teper, sepse siç e thashe dhe ne fillim, mendimi i te gjitheve ketu, respektohet, por ne disa raste pranohet, e ne disa te tjera s'pranohet.
ps: mos merrni per baze shifrat se ato jane shembuj te marre nga une. ju analizoni strukturen e skemes se shfrytezimit te klienteles qe "s'ke".
fiku keto gjera qe ben digitalb qethua ti, i bejne dhe te tjere si sky, premiere etj? bijne ato marveshje me kompani fantazem pirate per gjera te tilla per kartat e tyre?
[QUOTE=Wingsofdarkness;347648]nuk e di e lexove apo jo ça kam shkruar un? duket sikur jo, skam thene ne asnje rast qe digitalb ben si kto gjera. çdo gje e kam marre ne puro fantazi.fiku keto gjera qe ben digitalb qethua ti,
duket qe spo merremi vesh, lexoje dhe njehere dhe do te kuptosh qe skam thene bejne marrveshje por kam thene kane bere ne te kaluaren ato kompani dhe une e kam lexuar neper forume qe ne te kaluaren kane pasur marreveshje, apo akoma ka njerez qe kujtojne se nje super pirat ka thyer kodet deri dje?i bejne dhe te tjere si sky, premiere etj? bijne ato marveshje me kompani fantazem pirate per gjera te tilla per kartat e tyre?
kjo dmth qe paskeni enderru me sy hap o njerez, megjithate besoni si te keni qef.
[QUOTE=fiku75;347671]o fiku pse merzitesh mor bur , per aq sa the ne argumentin tend ke qen mese i qarte dhe realiteti keshtu eshte, e dim te gjithe , dhe diali sapo u shpreh ,per mua donte te thoshte qe kan eksistuar keto gjera thiesht mendoj un donte te te mbeshteste menidmin tend,
Veq nje gje ta kemi te kjart se digitalbi nuk e din fare algoritmin e cas7 dhe nuk e ka dit as te cas5, algoritmin e din vetem ata te kompanis se conaxit.
tung