Trezege: "Dua tė bėhem pjesė e historisė juventine".
Sulmuesi dhe drejtori i pėrgjithshėm rikujtojnė skandalin.Trezege ėndėrron njė karrierė si ajo e Zidanit dhe Platinisė.
E pėrditshmja franceze Le Figaro ka pub likuar dje nė faqet e saj njė shkrim tė gjatė pėr Juventusin dhe historinė e tij, duke intervistuar ndėr tė tjerė edhe drejtorin e pėrgjithshėm tė klubit bardhezi, Zhan-Klod Blank dhe sulmuesin David Trezege. Ringjitja Blank tregon rėnien dhe ringjitjen e klubit bardhezi nė vitin 2006: Kishim 100 ditė pėr tė vendosur. Duhet ti merrnim vendimet pėr njė kohė shumė tė shkurtėr. Duhet tė vendosnim njė buxhet tė ri pa Ligėn e Kampionėve, tė negociojmė sėrish me sponsorėt, Nike dhe Sky, tė bindim lojtarėt mė tė mirė tė skuadrės qė tė qėndronin, pavarėsisht rėnies nė Serinė B. Mė duhet tė theksoj qė kam shumė respekt pėr lojtarė si Bufon, Del Piero dhe Nedved.
Kishin mundėsi tė largoheshin nė cilėndo skuadėr tė donin, por pranuan tė pėrjetonin njė aventurė tė re krejtėsisht njerėzore. Kursi i ri Blank ka shtuar, shumė i kėnaqur, se disa njerėz mendonin qė Zonjės sė Vjetėr do ti duheshin dhjetė vjet pėr ta rimarrė veten: Jam shumė i kėnaqur qė i zhgėnjyem tė gjithė ata qė mendonin se do tė na duhej njė dhjetėvjeēar pėr ta marrė plotėsisht veten dhe pėr tu rikthyer bujshėm nė Serinė A. Ne i treguam qė e kishin gabim. E pėrditshmja franceze ka treguar projektin e njė stadiumi tė ri dhe drejtori i pėrgjithshėm i bardhezinjve ka shpjeguar kursin e ri juventin: Modeli dy kampionė pėr ēdo fanellė ishte Juventusi i tre viteve mė parė. Kushton shumė dhe ne duam njė klub qė tė ecė me kėmbėt e tij. Qė kėtu na ka lindur dėshira e formimit tė lojtarėve tė rinj, tė cilėt kanė aftėsi pėr tė ardhmen, pėr ti marrė mė pas nė skuadrėn e parė.
Pas tre ose katėr vitesh do tė humbasim lojtarė si Bufon, Trezege dhe Del Piero, prandaj kemi nevojė tė shpejtojmė. Trezegol Sulmuesi francez (golashėnuesi mė i mirė i huaj nė tė gjithė historinė e Juventusit, thekson Le Figaro), i gatshėm tashmė pėr tė sfiduar shokėt e skuadrės pėr njė vend si titullar pas dėmtimeve tė shumta fizike, pranon: Tė jesh pjesė e historisė sė Juventusit si Platini, ose Zidan ėshtė njė nder dhe njė gjė me tė cilėn mund tė krenohesh. Kjo skuadėr ėshtė si njė familje pėr mua. Ėshtė njė ndėr klubet mė tė rralla nė Evropė, nė tė cilin ka futbollistė qė luajnė prej dhjetė vitesh. Pėrsa u pėrket perspektivave me bardhezinjtė, Trezege shpjegon: Pėrfundimi i karrierės sime nė Torino ėshtė njė mundėsi, por pas dėmtimeve tė shpeshta tė kohėve tė fundit, mendoj se ėshtė mė mirė tė mos bėj plane. Kontrata ime ka pėrfunduar ai skadon nė vitin 2011. Megjithatė, nuk kam fiksuar ndonjė datė tė qėndrimit tim kėtu, pasi ndihem shumė mirė te Juventusi.