pozdrav raja.....bas ste do jaaaaa........buke :)
sta se radi?
mici2, pole0, lolazoca i svi ostali ljudi dobre volje koji ste za mene carevi sto se tice satelitske tehnologije.....
imam jedan vrlo slozen problem, i par pitanja, na koje mislim da mi neko od vas moze odgovoriti, ako imate vremena.... radi se o instalaciji opreme i o eventualnoj kupovini dodatne opreme. ovo pitanje sam vec postavio na engleskom u drugoj sekciji boarda ali nema nikoga da mi odgovori.
- Problem
imam 2 antene na zgradi (zivim u stanu), jedna je na istocnoj strani, druga je na zapadnoj.
na istocnoj strani imam 2 lnb-a, jedan obican lnb sa jednim izlazom koji je namesten na 19,2°, drugi lnb je dual-lnb, odnosno lnb sa 2 izlaza i namesten je na 16°. jedan izlaz sa te glave je isao direktno u moj TTV resiver. drugi izlaz je zajedno sa onim izlazom sa 19,2° spojen kablovima u diseqc 4-1 na ulaze A i B, ali trenutno taj kabl nije spojen ni sa jednim resiverom.
na zapadnoj strani imam tanjir sa motorom sg2100a standarda. na njemu gledam samo 13° i 0,8°. taj tanjir je povezan sa mojim manhatten resiverom i na njemu gledam pretezno thor, odnosno digi paket.
moje pitanje je, kako da ja sve to spojim na jedan kabl, odnosno resiver. znaci hteo bih da gledam astru, eutelsat, hotbird i thor. cuo sam od par prijatelja da se moze spojiti jedan motor i 1 lnb preko 0/12V diseqc switcha pa sam zato i to nabavio, ali kod mene nije 1, no 2 lnb-a i motor.
zbog pozicije zgrade ne mogu da hvatam na istocnoj strani 13, odnosno 16 na zapadnoj. zgrada me blokira.
- Podesavanja
druga stvar je da sam se konacno opredelio i kupio sam dreambox, i to dm600 pvr-s. dugo godina sam razmisljao o dreamboxu, ali sve od danas do sutra i tako sve do skoro. znajuci kako je dobar DB, i sta sve moze, znam da nisam pogresio. sada se pitam, kako sve to podesiti na dm600 posto ga imam tek 2 dana. jel bi to trebalo da se podesi u non-standard user installation? i kako?
- Kartice
trece sto me kopka je to, da li dm600 automatski moze da cita TTV karticu odnosno NDS/N2, ili mora da se instalira i neki emu da bi moglo da je cita. I da li to isto vazi i za Pinkovu IRD2 karticu?
- CS sa DM600 PVR
Da li neko moze da me uputi kako da pocnem sa CS-om posto mnogo toga ne razumem. Ono oko ubacivanje image i flashiranja sam ukapirao i to je mislim lako, ali ono sto me buni jeste da li recimo Gemini moze da otvori sve vrste enkripcija uz pravi emu, ili je ogranicen samo na neke?
- Uputstva
U threadu Razne upute sam nasao i procitao ono uputstvo na hrvatskom koji je neko od ovih nasih faca :) uploadovao u ovoj sekciji. Uputstvo je ono....ja...good. Ali je za DM500. Da li ima nekih razlika u proceduri izmedju DM500 i DM600 sto se toga uputstva tice? I gde se mogu jos uputstava naci na nekom od nasih jezika?
Znam da sam mnogo toga pitao odjednom i da nisu sva pitanja relevantna za ovu sekciju vec neke druge, ali mi se zaista neda objasnjavati sve ovo na engleskom, i da li bi ih ja vec i dobro pitao. Zbog toga se unapred izvinjavam ako sam prekrsio koje pravilo.
Nadam se da ce se neko odazvati na ovaj post, pa barem i linkom nekim koji bi mi pomogao u ovome.
HVALA !!!

Reply With Quote