DVB Tutorials
DVB Tutorials
TUTORIAL Gbox Card Sharing Setup
ja nji lehtesi per ata qe se kuptojne anglishte
E vura ne Sticky meqe eshte nje teme qe na mungonte.
Falemnderit çuna.
cardsharing me diablo wifi
ndiqni guiden ne anglisht.
si te sistemosh gbox tek diablo wifi
mesa po shof me capser do jesh i afte per te pare derisa te dali nje version casper 2 ne treg dhe automatikisht kjo e fundit nuk do te updatohet me.i lexova te gjitha postimet e kesaj diskutimi dhe vura re qe shume veta kerkojne servera free!! ok por problemi eshte qe ideja e cardharing eshte qe te ndash abonimin tend me te tjeret dhe te gjesh servera free nuk eshte dhe aq e lehte.shpenzimet e mia personale per te pare te gjitha paketat televizive pervec JST japoneze dhe YES izraelit jane
jetoj ne tirane
DM 500 kam blere 2 cop ne nga 15 euro secilen,me kane ardhur nga greqia dhe aq kushtojne aty dhe po patet ndonjerin qe iken ne kine mund ta bleje me 5 $ nje dm500
interneti me shkon 19 euro ne muaj me abissnet 2mbps dhe eshte stabel dhe me shume pak shkeputje
abonimi qe perdor per sharing eshte paketa supersport 6 mujore=12000 lek
totali per nje vit me shkon 24000 ne vit supersporti dhe 180 euro interneti ne vit dhe pa problem fare ne nje forum qe e frekuentoj shpesh kam gjetur mbi 10 servera qe 4 prej ture me ofrojne sky ita ne local,2 sly uk ne local,1 nova ne local kurse nje tjeter ka 8 local,jsc,canal digitaal,sky gjer,canal+ dhe cyfra+ dhe secili prej ketyre serverave ka mbi 60 hop1 kurse hop2 i kam filtru se nuk ma nevoje ngaqe plotesohen te gjitha dhe si perfundim me hapen te tera paketat televizive.nqs ndonjeri me fshin si peer mund te gjeje te tjere pa problem.kurse une cfare ofroje???vetem supersportet e digitalb :)
kam vene re qe mbi 7 servera kur ndizet dm500 do ca kohe sa te karikohen te gjitha dhe 3 servera i kam zhvendosur tek dm500 tek dhoma tjeter dhe kam 2 dm 500 ne shtepi ku mund te shof te gjitha paketat televizive dhe te gjitha full
une nuk e kam problem aq sa shpenzoj por dikush nuk ka mundesi financiare qe te beje nje abonim per te perdorur per share atehre ne kete rast mund te behen 4 veta per te blere nje abonim dhe me pas njeri prej ketyre behet serveri kurse te tjeret clients.me pas serveri duke pasur nje abonim mund te gjeje shume servera te tjere por kjo nuk do te thoe qe te gjithe C:xxxxx.dyndns,org duhet ti mbaje tek ccam.cfg e tij por mund ti shperndaj cline tek clients e tij qe ka blere aboninin e supersport
kete po e bej thjesht per te ndihmuar dhe fillestaret dhe e praktikoj the vet me kushuriret e mi qe nuk kane fare mundesi financiare
un jam eri qe bashke me mirin benin dhe gonin blejme nje abonim ne supersport qe na shkon 3000 ne 6 muaj
te katert kemi dm500 si dhe internet(po nuk patet internet ne shtepi zereni sikur nuk kam shkruar fare)
un vendos qe do behem serveri
krijoj nje server ne dyndns.org ose no-ip.org psh erixxx.dyndns.xxx
konfiguroje cccam.cfg me nje program ftp dhe shkoj ne var/etc/ccam.cfg
vendos ne fillim shoket qe kam blere abonimin
F: miri mbiemri
F: goni mbiemri
F: beni mbiemri dal per momentin dhe i bej save
tek cfg e mirit gonit dhe benit do vendos tek secili C: erixxx.dyndns.xxx 12000 miri mbiemri/goni mbiemri/beni mbiemri
hap porten 12000 ne router qe eshte default dhe i vendoset ip e dm500 qe ka serveri
fus karten ne folene e dm500(kuptohet qe aparati eshte i loaduar me ndonje nga imazhet sifteam apo gemini etj dhe ka cccam te instaluar)
serveri eshte gati tani duhet vetem te gjeje njerez neper internet q te shkembejme serverat(per forumin ku vet gjeje PM)
ne 2 dite mund te gjehen mbi 10 servera
keto 10 servera nuk eshte e thene qe te vendosen vetem tek cfg e serverit por 2 mund ti jepen goni 2 mirit si dhe 2 benit kurse F: e serverave qe do gjehen ne forume duhet te jene patjeter tek cfg e erit(serverit).jam munduar te shpjegoje sa me thjeshte te tere proceduren qe edhe nje fillestar te kuptoje paksa idene.dola pak si jasht teme por rendesi ka qe te ndihmojme njeri tjetrin ;)