Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 12 of 29 FirstFirst ... 2710111213141722 ... LastLast
Results 111 to 120 of 285

Thread: Prova per JTAG ODS2000C

Senior Member inxhinieri's Avatar
    Uploads
    2

Re: JTAG dhe ODS2000C (te bajme nji prove)

alkuaz nqs do mund te dergoj firmware-n e nxjerre dhe te modifikuar per te tentuar rifutjen ne aparat.

KUJDES: ky file eshte modifikuar per te tentuar rifutjen ne aparat ashtu sic eshte dhe nuk eshte ndryshuar asnje funksion i aparatit, dmth. eshte firmware origjinal 1.23 i dig*talb.

nuk eshte i sigurte funksionimi sepse une nuk e kam kete aparat por nese funksionon kjo metode, aparati MUND TE MOS beje me azhornimet nga sateliti.

Gjithe te mirat

2. Advertise Here
    Senior Member miri01's Avatar
    Uploads
    0

Arrow Liste kanalesh ods3000c&cic

Lista me e re e kanaleve per Receiverat DigitAlb ODS3000C&CIC shtuar dhe kanali BIG BROTHER2.

Senior Member
    Uploads
    0

Me cfare kam pare une ka nje problem kur tenton te hedhesh soft apo liste kanalesh ne ODS2000C. Pas 20 min kanalet fillojne te ndryshojne vete lart apo poshte, kjo per shkak te mbrojtjes qe i kane bere ne sektorin e bootimit. prandaj na duhet flash dump per kete aparat.

Mund te na e dergosh flashin e modifikuar edhe pse per momentin nuk mund ta testoj nese e pranon apo jo (nuk kam akses tani tek aparati). Nuk do te ishte keq te kishim mundesine te dergonim flashin tek aparati pa demtuar boot-in edhe pse me duhet t'ju paralajmeroj qe mund edhe te mos ndizet me ose te beje numrat me levizjen e kanaleve lart e poshte.

Zgjidhja e kesaj situate (nese ndodh ndonje problem) do te ishte klonimi me nje aparat tjeter ODS2000C, pra full information exchange from stb to stb, por nuk e di sa safe eshte.

Nuk e di sa me interes do te ishte qe versioni 1.23 i DGA te mos axhornohej me sepse ky version qe eshte eshte gia i shpifur. Nese do te arrinim te kishim mundesine te hiqnim bllokimin e aparatit kur mbaron abonimi, do te ishte gjysma e punes, sepse listen e kanaleve mund t'ia hedhim si per ODS3000C (edhe pse numrat do te fillojne nga 1000 e lart per te gjithe kanalet e tjere).

Uploads
    2

Nuk fola per asnjelloj interesi dhe asnjelloj zgjidhje vetem theksova rreziqet e perdorimit te ketij file.

Nqs aparati pranon kete file dmth qe jemi ne rruge te mbare dhe atehere kush eshte me i zoti se une ka rrugen e hapur te punoje dhe mund te heqe edhe limitet dhe bllokimet.
    Per momentin nuk jam ne gjendje te bej me shume dhe nuk e di a kam bere gje apo jo pasi nuk kam testuar asgje.

C'fare versioni Bootloader (Programi i nisjes) ka ky aparat?

Ja file per proven

Member
    Uploads
    2

Inxhinier:
    File eshte i korruptuar "Ivalid File Header:MAIN" dhe me prog ODSLoader dhe me ODSEdit.

Nuk e di nese e teproj por po kujtoj dhe nje here rrugen qe duhet ndjekur:

1-Pinout per JTAG (u gjet)
    2-Programi me te cilin duhet te LEXOJME Dump Flash 4Mb (ketu eshte bere si me thene gjysma e punes)
    3-Gjetja e nje full flash dump ( ose modifikimin e Dump flash ekzistues)aparati "klon" me procesor STi5119 dhe SST39VF3201
    4-Prova per hedhjen (SHKRIMIN) e fullFlash Dump 4Mb.Ne kete pike nese bejme gabime nuk ka asnje problem se me e keqja e kthejme aparatin ku ishte.

Ka dhe nje program te mire editimi por nuk di ta perdor quhet "UltraEdit" ne se mendon qe ju duhet me lajmeroni t'jua a postoj diku pasi ketu ishte e pamundur eshte rreth 20Mb

Kalofshi mire

Member
    Uploads
    2

Link per UltraEdit
    Attached Files Attached Files

Uploads
    2

Quote Originally Posted by joher View Post
    Inxhinier:
    File eshte i korruptuar "Ivalid File Header:MAIN" dhe me prog ODSLoader dhe me ODSEdit.

Nuk e di nese e teproj por po kujtoj dhe nje here rrugen qe duhet ndjekur:

1-Pinout per JTAG (u gjet)
    2-Programi me te cilin duhet te LEXOJME Dump Flash 4Mb (ketu eshte bere si me thene gjysma e punes)
    3-Gjetja e nje full flash dump ( ose modifikimin e Dump flash ekzistues)aparati "klon" me procesor STi5119 dhe SST39VF3201
    4-Prova per hedhjen (SHKRIMIN) e fullFlash Dump 4Mb.Ne kete pike nese bejme gabime nuk ka asnje problem se me e keqja e kthejme aparatin ku ishte.

Ka dhe nje program te mire editimi por nuk di ta perdor quhet "UltraEdit" ne se mendon qe ju duhet me lajmeroni t'jua a postoj diku pasi ketu ishte e pamundur eshte rreth 20Mb

Kalofshi mire
    Ke plotesisht te drejte joher

Une nuk kam gjetur asgje me interes lidhur me programin dhe tani po i hedh nje sy UltraEdit.
    Asnje program deri tani nuk suporton DCU3, shohim ca ben UltraEdit.

Gjithe te mirat

Senior Member
    Uploads
    0

O inxhinier, thjesht modifikimi nga 3 me 4 ne adresen 0x1B te flashit nuk na con asgjekundi.

Nese kemi mundesine te gjejme si te perdorim DCU3 atehere kemi bere pune. Te pakten te lexojme flashin. Na dergoni dot flash dumpin kush mundet. Nuk eshte e thene te jete 4M edhe pse flashi mund te jete 4M. E rendesishme eshte te jete i plote.

Uploads
    2

Quote Originally Posted by alkuaz View Post
    O inxhinier, thjesht modifikimi nga 3 me 4 ne adresen 0x1B te flashit nuk na con asgjekundi.
    o djali, une nuk deshta me shku askund por mendova dicka me te gjate.
    Nqs. file me korruptohet vetem me nje ndryshim te vogel atehere pse te vazhdoj me gjate?

Quote Originally Posted by alkuaz View Post
    Nese kemi mundesine te gjejme si te perdorim DCU3 atehere kemi bere pune. Te pakten te lexojme flashin. Na dergoni dot flash dumpin kush mundet. Nuk eshte e thene te jete 4M edhe pse flashi mund te jete 4M. E rendesishme eshte te jete i plote.
    Une nuk jam ne gjendje te krijoj nje program qe te suportoje DCU3 dhe sic duket pervec kompanive prodhuese te procesoreve nuk eshte ne gjendje askush tjeter, te pakten per momentin.

Sa per madhesine e flash file nuk e kam te qarte por deri tani te gjithe filet qe kam gjetur dhe qe i perkasin dekoderave me kete flash jane 4Mb.
    Sidoqofte ne donim te kishim full flash file dig*talb dhe ta mbanim per siguri.
    Nqs. ndokush do te provoje te hedhe ne kete aparat flash file te ndonje aparati tjeter mund ta provoje, pasi aparati fizikisht nuk demtohet.

Member
    Uploads
    2

INXHINIER!

Mbetet sipas meje vetem nje opsion
    Shiko kete faqe : (Moderatori te me korrigjoje)

Shitet nje pajisje ne Spanje qe kushtoka sipas kesaj rreth 60euro.
    Tani kjo pune do nje fare sakrifice.Une marr persiper te te dergoj nje marres te tille (me shkruaj ne PM ose Email Adresen e sakte ose ndonje menyre tjeter per ta derguar) dhe le te dale njeri zot te blejme kete pajisjen tjeter pastaj shohim e bejme si do ta zgjidhim me gjera me te thjeshta.

Rrespekte

Page 12 of 29 FirstFirst ... 2710111213141722 ... LastLast
Advertise Here