Originally Posted by
lenson
Une e kam lexuar qeshtjen e temes per ODS2000C, por nuk kam pasur mundesi te lexoj gjithe forumin. Thjeshte pyeta, bazuar ne fjalet me te kuqe.
Originally Posted by alkuaz View Post
skedari main.pgm eshte shkruajtur ne C sa per ta ditur. Pastaj eshte kompiluar per tu kthyer ne gjuhen e ulet te procesorit STi5119. Kjo eshte bere me source code te aparatit dhe nje OS toolset qe suporton kete procesor. Te besh reverse engineering te main.pgm (qe eshte edhe skedari kryesor) eshte afer te pamundures, por ta modifikosh per qellimet qe kemi ne (te shohim kanalet free si RAI etj, edhe pa abonim tek DGA) kjo mund te arrihet.
Zgjidhja me e mire eshte qe te gjendet kloni i tij (i njejti procesor, flashi nuk ka rendesi lloji vetem madhesia jo me e madhe se 4M, i njejti tuner) dhe te provohet te hidhet versioni klon i tij.
Harrojeni qe dikush te zbertheje softin pa source codet e dala mundesisht nga DGA. Une personalisht shoh pa karte me aparatin ODS2000C (pra 2000 jo 3000) te gjithe kanalet e mundshem por pa numra tek kanalet, pra me tregon 0000 per te gjithe. E kam fshire pjesen ku bllokohen kanalet ne soft, pra pjesa qe kerkon nese ke abonim te vlefshem apo karte, por nuk me dalin numrat.