Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 10 of 29 FirstFirst ... 5891011121520 ... LastLast
Results 91 to 100 of 285

Thread: Prova per JTAG ODS2000C

Member
    Uploads
    2

Re: JTAG dhe ODS2000C (te bajme nji prove)

Quote Originally Posted by BOBI BLU View Post
    Microprocessor JTAG Identification Codes
    // ======================================== ========== =================================
    // SST 39 Series boot block ( hardware protect WP---> pin 14 = 3.3V to unlock
    // ======================================== ========== =================================

// SST SST39VF1601 - 16 Mbit
    Flash, 135, "39VF1601", 0x234B, 0x200000, 0, 1, 0, 1, 512, 1
    Sector, 135, 512, 0, 0x1000

// SST SST39VF3201 - 32 Mbit
    Flash, 137, "39VF3201", 0x235B, 0x400000, 0, 1, 0, 1, 1024, 1
    Sector, 137, 1024, 0, 0x1000

Ky jKeys nuk funksionon

2. Advertise Here
    Senior Member aldo224's Avatar
    Uploads
    0

hej cuna kot mundoheni dhe kerkoni neper labirinte. Per keta aparate ka program qe hidhet direkt nga pc pa perdorur JTAG. per kete ju garantoj. Nuk ka nevoje per JTAG. une i bej aparatet tek nje i njohur qe nuk e kam mik por vetem kam mardhenie pune i cili e merr aparatin e lidh me pc me rs232 dhe i hedh sw direkt dhe nuk te vonon me teper se 5 min por une nuk mund tia marr dot kete program sepse punon ne pc ne te kunderten e qendrimit tim, kete punen e programimit une e bej perdite aty qe coj aparate me programin e rri qe ka hedhur D/Alb 1.40. behet me program por ketu vetem flasin kot sa per te na futur neper labirinte pa rrugedalje ata qe e dine nuk flasin dhe prandaj them qe ky eshte nje forum kot dhe plot mashtrime ne te gjitha temat e tij . Varja nuk te jep ndihme njeri ketu.

Member
    Uploads
    2

Quote Originally Posted by aldo224 View Post
    hej cuna kot mundoheni dhe kerkoni neper labirinte. Per keta aparate ka program qe hidhet direkt nga pc pa perdorur JTAG. per kete ju garantoj. Nuk ka nevoje per JTAG. une i bej aparatet tek nje i njohur qe nuk e kam mik por vetem kam mardhenie pune i cili e merr aparatin e lidh me pc me rs232 dhe i hedh sw direkt dhe nuk te vonon me teper se 5 min por une nuk mund tia marr dot kete program sepse punon ne pc ne te kunderten e qendrimit tim, kete punen e programimit une e bej perdite aty qe coj aparate me programin e rri qe ka hedhur D/Alb 1.40. behet me program por ketu vetem flasin kot sa per te na futur neper labirinte pa rrugedalje ata qe e dine nuk flasin dhe prandaj them qe ky eshte nje forum kot dhe plot mashtrime ne te gjitha temat e tij . Varja nuk te jep ndihme njeri ketu.
    Duke te te rrespektuar ne maksimum them se ajo qe ke shkruar nuk eshte e vertete.
    Perkete qellim te kam derguar nje PM dhe po pate mundesi me dergo pergjigje.
    Sa per preukupimin e anetareve qe kane shkruar ne kete teme them se eshte maksimal..Do te kujtoja ne vecanti angazhimin e "inxhinierit" qe sic e kam shkruar dhe me pare ka harxhuar nje nate te tere me kete pune dhe normalisht arritem dicka mbi te cilen ja vlen te punojme.

Rrespekte per te gjithe atyre anetareve qe kane shkruar per kete teme

Senior Member
    Uploads
    0

Aldo nuk me vjen mire qe ke kete mendim per forumin.Ne njihemi me njeri tjetrin neprmjet ndihmes reciproke sado e vogel qe te jete ajo, duhet me thene faleminderit. Une per vete ketu kam gjetur c`kam kerkuar,te mos pretendojme se ketu gjendet gjithesia , dhe per dicka qe per nje moment nuk mund ta gjejme te jesh i sigurte qe ekspertet e kesaj pune do te na i dhurojne me vone .Neqofte se ti ke mundesi me dhene dihmen tende ne drejtim ODS 2000c jepe , ne te kundert leri te tjeret te punojne qe neser te na japin dicka.Mendoj se duhet te kerkosh ndjese. Falemnderirt

Contributing Member
    Uploads
    0

pershendetie, ne radhe te pare dua qe te mos keqkuptohemi per ato qe themi, e dyta duhet te respektojm te gjitha ato mendime qe japin cunat e forumit ketu, dhe e treta ne se nuk te pelqen ky forum mos u fut fare plako si thua dhe ti ky qenka forum koti, jam regjistruar mbi 20 forume dhe mund te them se eshte me i kompletuari, nuk e di ne cfar kendveshtrimi e mer ti, dhe e fundit ketu po flitet per nje aparat qe eshte vetem ne shqiperi qe do te thot kete tem se gjejm ne asnje forum titer. dhe heren tieter mendoji fialet kur i thuaj , tung

VIP Member BIG BOBI's Avatar
    Uploads
    70

me duket se e ke kuptu gabim kete teme!
    çunat e forumit po kerkojne te gjejne menyren e programimit me JTAG.
    sa per programimin normal jam i bindur qe perdoret ODS verision 5119!
    une nuk e kam kete aparat,por do i lutesha çunave qe e kane te na postojne verisionin e firmwar-it te ods2000c.
    shnet.

Senior Member
    Uploads
    0

ai djali i mireinformuar (aldo224) ngaterron kekun me byrekun. Po flasim per ODS2000C dhe jo ODS3000C o aldooooooooo! Versioni 1.40 eshte i ODS3000C dhe jo i ODS2000C. Neser do ju dergoj versionin 1.23 te ODS2000C.

Senior Member inxhinieri's Avatar
    Uploads
    2

Quote Originally Posted by joher View Post
    Duke te te rrespektuar ne maksimum them se ajo qe ke shkruar nuk eshte e vertete.
    Perkete qellim te kam derguar nje PM dhe po pate mundesi me dergo pergjigje.
    Sa per preukupimin e anetareve qe kane shkruar ne kete teme them se eshte maksimal..Do te kujtoja ne vecanti angazhimin e "inxhinierit" qe sic e kam shkruar dhe me pare ka harxhuar nje nate te tere me kete pune dhe normalisht arritem dicka mbi te cilen ja vlen te punojme.

Rrespekte per te gjithe atyre anetareve qe kane shkruar per kete teme
    djema une nuk kam c'te them para diskutimeve te tilla, vetem po ritheksoj qe nuk jam perdorues i ketij aparati dhe po harxhoj kohe dhe ore pa gjume si ndoshta edhe shume te tjere ku dua te permend "joher" i cili ka vene nen rrezik aparatin e tij duke bere prova te ndryshme dhe duke harxhuar kohe pas ketij aparati kur mund te bente gjera te tjera me te kendshme.

e bukura eshte se ne te gjithe nuk njihemi me njeri-tjetrin sepse jemi nga vende te ndryshme te shqiperise dhe jetojme ne vende te ndryshme te botes.

kjo "pune" qe une po bej eshte nje proteste (dhe mendoj se flas ne emer te te gjitheve) pasi askush nuk ka te drejte te preke pronen e askujt (ky aparat blihet dhe behet prone e atij qe e blen pa asnje kusht) por dig**alb na prek pronat tona c'do dite me firmware-t e tyre te qelbur pa asnje te drejte.

ne po studiojme menyren e jtag si fillim por pas zgjidhjes me kete menyre do vazhdojme te studiojme menyra me te thjeshta qe te behen te prekshme per te gjithe.

faleminderit te gjitheve per ndihmen e dhene per kete projekt dhe vazhdoni ta jepni dhe te thoni c'faredo ideje qe tu shkoje ne mendje, edhe pse mund te mendoni se eshte e kote pasi c'do mendim eshte i vlefshem.

Gjithe te mirat,
    inxhinieri

Contributing Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by inxhinieri View Post
    djema une nuk kam c'te them para diskutimeve te tilla, vetem po ritheksoj qe nuk jam perdorues i ketij aparati dhe po harxhoj kohe dhe ore pa gjume si ndoshta edhe shume te tjere ku dua te permend "joher" i cili ka vene nen rrezik aparatin e tij duke bere prova te ndryshme dhe duke harxhuar kohe pas ketij aparati kur mund te bente gjera te tjera me te kendshme.

e bukura eshte se ne te gjithe nuk njihemi me njeri-tjetrin sepse jemi nga vende te ndryshme te shqiperise dhe jetojme ne vende te ndryshme te botes.

kjo "pune" qe une po bej eshte nje proteste (dhe mendoj se flas ne emer te te gjitheve) pasi askush nuk ka te drejte te preke pronen e askujt (ky aparat blihet dhe behet prone e atij qe e blen pa asnje kusht) por dig**alb na prek pronat tona c'do dite me firmware-t e tyre te qelbur pa asnje te drejte.

ne po studiojme menyren e jtag si fillim por pas zgjidhjes me kete menyre do vazhdojme te studiojme menyra me te thjeshta qe te behen te prekshme per te gjithe.

faleminderit te gjitheve per ndihmen e dhene per kete projekt dhe vazhdoni ta jepni dhe te thoni c'faredo ideje qe tu shkoje ne mendje, edhe pse mund te mendoni se eshte e kote pasi c'do mendim eshte i vlefshem.

Gjithe te mirat,
    inxhinieri
    bravo inxhinier,keshtu duhet me u fol ketyre tipave qe flasin percart ne forume pa dit fare se per cfar behet fial,un perfitoj nga rasti qe tu falenderoj per punen qe po beni dhe jam kurios qe do ja dilni per kete dhe i ndiek cdo her lajmet dhe informacionet qe ju jepni,mos haroni se digitalbi seshte me i zgjuar se cunat e forumit ,ciao

Member
    Uploads
    0

pershendetje.sot ja hoqa flashin aparatit se edhe po u prish nuk e kam problem do shikoj cfare behet me nje ezo flash programer tek adresat qe ky fllashi ka boot protection puna eshte se nuk kam pervojen e duhut ne kete drejtim sepse duhen edhe programe te vecanta per kete pune pasi edhe ne net nuk ekzistojne dhe ata qe dine nuk shkruajne neper forume kjo eshte mese e sigurte dhe llogjika eshte qe edhe po arrita dicka duhet pastaj me punu me filen bin qe kam lexu nga fllashi me ia heq protectionin qe te dali pra sw e re qe te mund te perdoret pastaj nga te gjithe duke ia hedh aparateve me jtag apo direkt me rs232 E GJithe kjo pune per sport kur i thone se nuk ia vlen per aparate te tille ku se shpejti do dalin dhe jashte perdorimi si dhe per ato arsye qe i cekoi edhe inxhinjeri.shtoj dhe dicka tjeter qe DEDEA di shume gjera per checksum te aparateve keshtu qe po mori pjese ketu mire do ishte

Page 10 of 29 FirstFirst ... 5891011121520 ... LastLast
Advertise Here