Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 26 of 29 FirstFirst ... 16212425262728 ... LastLast
Results 251 to 260 of 285

Thread: Prova per JTAG ODS2000C

Senior Member
    Uploads
    0

Re: Prova per JTAG ODS2000C

Fredisat, me pajisjet dhe pervojen e duhur (si hot air station psh) mund ta heqesh flashin dhe ta programosh jashte aparatit, pra nuk eshte rrene. Nje gje qe ti nuk e ke pare apo nuk e di jo domosdoshmerisht nuk ekziston (parim universal ky). Une nuk di ta bej, por njoh njerez qe dine.
    Sic e tha edhe inxhinieri, ne po presim qe te kete mundesi qe flashi te fshihet dhe te shkruhet nepermjet jtag (une te pakten kete jam duke pritur) per te vazhduar me provat e metejshme. Nje aparat e kam demtuar, nuk e ndjej qe te demtoj edhe kete tjetrin qe kam blere sepse edhe nuk jam ne kete biznes, e bej per hobby. Te presim edhe pak dhe te shohim per ndonje zhvillim.

2. Advertise Here
    Senior Member inxhinieri's Avatar
    Uploads
    2

fredisat, sic duket me ke keqkuptu por ska gje se je i ri ne kete teme.

Gjithsesi faleminderit per aktivizimin ne kete teme pasi cdo ide dhe perkrahje eshte e mirepritur.

Tana t'mirat se po i futem per nja 2 ore ODS2000C

Member
    Uploads
    0

Pershendetje te gjitheve.Punes per me programu fllashin jashte aparatit i isha fut une qysh ne fillim por mbasi e hoqa nuk gjeta tsop48 te pershtatshem per programatorin qe kam.Ndaj dhe e lashe ate pune pasi edhe njohuri te thella per me e vazhdu programimin apo perpilimin e nje softi te pershtatshem per kete aparat nuk kam.E sigurte eshte qe ka persona te tjere qe pa nderhy mekanikisht te aparati por vetem softwerisht munden ta zhbllokojne aparatin pa asnje lloj problemi.ato persona vec nuk marrin pjese ne forumin tone apo dhe nuk u intereson dika e tille, s'kemi c'bojme.

Senior Member inxhinieri's Avatar
    Uploads
    2

Pershendetje dragon.
    Puna e programatorit do na kishte hy ne pune po te kishe pershtatesin tsop48 pasi mund te te kishim dergu disa versione te ndryshme firmware ku me programuesin do i kishe hedhur ne flash pa pike problemi dhe ne kete menyre do kishim mundur te gjejme nje firmware qe funksionon ne kete aparat dhe kur ti vinte koha qe te behej me jtag, atehere do kishim te gatshem firmware-n.
    Nejse, nuk ke ca me ba.

Une kam pyetur edhe ne shqiperi por deri tani nuk kam degjuar te kene hapur kete aparat dhe nuk jam i sigurte nese ka persona qe e kane hapur apo jo.

Senior Member miri01's Avatar
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by dragon41 View Post
    Pershendetje te gjitheve.Punes per me programu fllashin jashte aparatit i isha fut une qysh ne fillim por mbasi e hoqa nuk gjeta tsop48 te pershtatshem per programatorin qe kam.Ndaj dhe e lashe ate pune pasi edhe njohuri te thella per me e vazhdu programimin apo perpilimin e nje softi te pershtatshem per kete aparat nuk kam.E sigurte eshte qe ka persona te tjere qe pa nderhy mekanikisht te aparati por vetem softwerisht munden ta zhbllokojne aparatin pa asnje lloj problemi.ato persona vec nuk marrin pjese ne forumin tone apo dhe nuk u intereson dika e tille, s'kemi c'bojme.
    Po..dhe une kam degju se behet ods2000c pa nderhyrje ne cpu dhe kartela tring punon shum mire ne KAON PLEHREN,ka gjera interesante qe nuk behen publike per qellim x..gjithsesi ju pergezoj per punen qe keni bere..

Senior Member aldo224's Avatar
    Uploads
    0

Nuk e di nese mund tju ndihmoj me kete tip loaderi por punon me kete tip aparati po problemi qendron tek sw kur i hedh sw te ndonje modeli tjeter e pranon por nuk jep fail aparati por dhe nuk ben save ndersa programin e tij e pranon ne rregull dhe ne fund jep save kur perfundon. Nuk e di nese eshte i vlefshem gjithsesi dicka me teper nuk ben keq.

Member
    Uploads
    0

Po eshte e vertete qe ai loader duhet perdorur sepse ai qe perdoret per 3000c nuk shkon me kete aparat,sepse me lart kam postuar une sw qe ka aktualisht 2000c dhe file pgm nuk futet tek( main sw) tek loaderi, por tek (undefined file).dhe sw e merr normalisht,por ce do se sduhet gje se ate e ka vete ap.

VIP Member durresi's Avatar
    Uploads
    329

O cuna o cuna :)

Kam une ca kode Tsop hidhini nje sy mos jy hyjne ne pune...

VIP Member supervisor91's Avatar
    Uploads
    4

pershendetje cuna, a ka ndonje te re nga ky aparat ne lidhje me softin apo ngeci karkaleci. gjithashtu doja tu pyesja me cfare programi mund te modifikohet softi se une me aq sa ka kerkuar nuk kam ngjetur ndonje program qe te njohe formatin .pgm qe e ka softi i dga.

Senior Member
    Uploads
    0

extension .pgm nuk do te thote asgje. eshte thjesht nje prapashtese apo zgjatim qe i kane vene skedarit per t'u njohur nga ODS loader. Pra mund ta kishte .pgm, ose .pgn, kjo nuk ka rendesi fare.
    Ajo qe ka rendesi eshte qe ai eshte zhvilluar ne C++ (ose ambient te ngjashem) dhe eshte i ansembluar qe do te thote qe kodi origjinal eshte kompiluar per t'u kthyer ne gjuhe makine qe eshte edhe gjuha "primitive" qe kupton aparati.
    Do te thote qe dy jane opsionet:
    1. Gjendet aparat klon i ods2000c dhe i hidhet flashi i klonit.
    2. modifikohet skedari .pgm qe te punoje pa kufizimin qe shkakton karta

opsioni i pare edhe pse kane kerkuar shume njerez, duket larg ne horizont.

opsioni i dyte, nese dikush ka mundesine te regjistrohet ne site e opentel, aty ka nje seksion te kufizuar ku edhe mund te shkarkosh programet per te gjithe aparatet qe ka prodhuar opentel midis te cileve edhe ods2000c. keta djemte qe thyejne website, mund te provojne te hyjne atje dhe ta shkarkojne.

nderkohe, une jam munduar te kuptoj kodin e programit duke shfrytezuar njohurite e mia ne programim dhe kam arritur vetem te bej aparatin te punoje pa karte por kanalet nuk kane numra dhe nuk eshte edhe aq stabel si modifikim.

po te kishim source kodin do ta kishim bere me kohe. e bukura eshte qe edhe vete DGA nuk e ka kete sepse me sa i njoh une ata djemte atje, nuk kane se cfare bejne me source kodin.

Page 26 of 29 FirstFirst ... 16212425262728 ... LastLast
Advertise Here