Kerkoj ndim prej dikuj Saqin e kom 90 e nuk po ma kap val ka e signjal e krejt ne rregull po nuk po kuptoj pse.
nje mik i imi e ka saqin 70 meduket e te aj po bon
falimenderit
Kerkoj ndim prej dikuj Saqin e kom 90 e nuk po ma kap val ka e signjal e krejt ne rregull po nuk po kuptoj pse.
nje mik i imi e ka saqin 70 meduket e te aj po bon
falimenderit
e ke nxjere me pare kete kanal?
une e kam 90cm parabolen dhe ne tirane e nxjere rtv21 plus ndersa tv21 dhe kohavision jane me pagese dhe une sjam abonuar per to.
por doja te dija e nxirje me pare kete kanal apo po e kontrollon per here te pare?
rtv21 plus pa pare osht pse te aj miku po bon e te une jo shum ineteresant
Frekuenca: 11.267 MHz 8.800. Polarizimi
frekuencen me duket se duhet me e vone me dore
(manualisht pasi aparati nuk e disponon), 'te paktem aparati im se disponon'
frekuencen e ke gabim, duhet te jete si me poshte:
TP Freq
12735
Polarisation
V
DVB System Encryption
Irdeto 2 (rtv21 / 21 popullore free)
SR (symbol rate)
8800
FEC
5/6
Harta
Provoje nje here keto me larte, po sinjal ke kanalet e tjera a ke? prsh ke DIGITV ke sinjal?
Poo kam sinjav dek digi tv po edhe manualisht jom kam jep frekuencat 12735 v 8800 po nuk po ban nejse skem qka me bo.
frekuenca esht po ajo 12735v por ki parashysh qe lbn e thorit dyhet te jet pak me lart se 16 apo 13 n e kam ok
jam dakort me ty por te them te drejten dhe nje pamie te mire skam jo , mund te them qe kam nje pallat perpara dhe me pengon por gjihsesi kanalet e tiera te thorit kam sinjal por jo 100% eshte i dobet, gjithe sesi varet dhe nga dekoderi un kam nje humax dhe starsat ,osd 3000 dhe sinjal me te fort dhe te qendushem kam me humaxin,
cuna une me pjate 90cm kam gjithsej 58% sinjal, pra jo shume normal po kaq e kam dhe ne frekuencen e paketes shqiptare albanicasat ku eshte tv21, rtv21 dhe kohavision. mbaj mend qe frekuencen e vendosa me dore dhe prita pak 10sek duke ndejtur ne frekuence sepse me te paren sma kapte me aparat starsat srx6300 cu, megjithate provoni nje here keshtu keto frekuenca
12735
12734
12736
mbaj mend qe disa kanale nuk mi hapte me frekuencen origjinale por me duhet te levizja ndonje numer dhe per cudi ecte, provojeni nje here, ose kur jeni ke polarization levizeni here pas here lart poshte V/H me telekomande disa here shpejte dhe shikoni ndryshon ndonje gje tek sinjali?
frekuenca e kanaleve shqiptare eshte pak me e dobet ne krahasim me digitv "pak fare", por ne tirane mua me del, me pak veshtiresi po del. bejeni nje here prove duke nderruar numrin e TPfreq por jo shume numra lart e poshte "nga nje ose dy numra"... dhe na shkruani ndonje gje.
Pershendetje
ok njeri flm shum per kete ndim do e per voj njeher