pershendetje antar te nderuar me duhet ndihme nga ju ne Astra 3A (23.5°E) -nuk kam sinjal te frequancat tjera vetem te kjo frequenc 12725.00 V 27500 3/4 a kish pas mundsi me me sqaru dikush ku qendron problemi?
pershendetje antar te nderuar me duhet ndihme nga ju ne Astra 3A (23.5°E) -nuk kam sinjal te frequancat tjera vetem te kjo frequenc 12725.00 V 27500 3/4 a kish pas mundsi me me sqaru dikush ku qendron problemi?
ne fillim shiko antenen ,koken e antenes , pastaj aparaturen qe ke , ne qofte , nuk shef asgje bej nji rikthim ne gjendje fillestare, duhet te funksionoje .
Mos harro se astra 23grade eshte nje satelit i veshtire per tu kapur p.sh.ketu ne greqi duhet nje pjate 1.80qe te shikosh ,nuk e di atje ku rri ai sa e lehte eshte per tu kapur por mbasi te ket bere nje krahasim te lnb n.q.s. Eshte ne rregull .sepse ka dhe frekuenca qe jane te lehta per tu kapur por ka dhe te veshtira (s/r)per kete arsye vendoset dhe pjata me e madhe n.q.s ne satelitet e tjera sinjali dhe transporderat i kap te gjitha nuk e ka lnb fajin pastaj kalon ne nje centrim te vogel te pjates mos ndoshta rrisim sinjalin e astra 23 g dhe n.q.s nuk arrin gje do pjate me te madhe,,,naten(PERSA I PERKET APARATURES ESHTE NJE MUNDESI SHUME E VOGEL POR ME NJE SOFT TE MIRE MUND TE ARRIJ NJE REZULTATE ME TE MIRA )
sic tha dhe tamo ky sat eshte vertet i veshtire, por besoj ne shqiperi dhe mundesisht nga veriu e kap me 90cm duke zbritur poshte ne tirane dhe ne jug duhet patjeter pa tjeter nje pjate 1.20/30cm duke kaluar ne greqi sic thote tamo te jesh brenda 1.80cm
po ti shikoni me vemendje hartat klikoi > astra 3aV astra 3aH astra 1E nuk e mbulojne shqiperine plotesisht, vetem astra 1G duket qe mbulon mire shqiperine dhe greqine, pjesa tjeter e TP FREQ duhet patjeter pjate e madhe e sat sic tha tamo, une pervete se kam nxjere ndonje here kete sat por duke u bazuar ne hartat besoj se krijohet nje ide.
pershendetje djema, si te veproj per te shkarkuar nje softcam, kam nje aparat mvision 7000 E, cfare rruge duhet te ndjek, me ndihmen e BOBI BLU dhe MILE KRISTO i hodha nje sw 6.48, por nuk di si te veproj per softcam, po pati njeri durim te mi shpjegoj me etapa se kam frike mos e prish.
tek une funksionon Astra 3A (23.5°E)
ne qofte se te ban astra 19°E ateher duhet me ba edhe 23.5 por aty jan
shumica e kanaleve ne S2 duhet te kesh HD Receiver
niki-lu, ku ndodhesh nqs mund ta dime? 'arsyeja eshte thjesht per te konfirmuar zonen', plus ca diametri ka parabola jote.
Pershendetje!
kam ne dor nje aparat nga ata qe ka pas sat+ si i bohet me i fut celsat.psh te nagra 2 digi tv.,