Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 28 of 100 FirstFirst ... 31823262728293033385378 ... LastLast
Results 271 to 280 of 1000

Thread: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime-pyetje

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Re: ndihme nga teknikat e antenave

Pershendetje missoervin
    Para nja dy vjetesh e kam pasur me 4 koka dhe te them te drejten s'me kujtohet tamam kjo pune.
    Me larte u nisa prej logjikes.
    Ne fund jave do ta vendos prape se i kam pajisjet gati dhe do ta riprovoj.
    Faleminderit per foton dhe sugjerimin.

Te pershendes

2. Advertise Here
    VIP Member missoervin's Avatar
    Uploads
    226

Quote Originally Posted by fillestari View Post
    Pershendetje missoervin
    Para nja dy vjetesh e kam pasur me 4 koka dhe te them te drejten s'me kujtohet tamam kjo pune.
    Me larte u nisa prej logjikes.
    Ne fund jave do ta vendos prape se i kam pajisjet gati dhe do ta riprovoj.
    Faleminderit per foton dhe sugjerimin.
    Te pershendes
    Edhe une 4 kam pasur deri vone dhe e katerta ka qene ne krah te hotbird ne fund fare te pjastres qe kapte thor por e hoqa se nuk me hynte ne pune me dhe mos ngarkohej kot.

Senior Member chetrimiii's Avatar
    Uploads
    0

Re: Tas me shume LNB (koka) me diseqc etj - diskutime-pyetje

Tamo dhe missioervin faleminderit per ndihmen ishte mu ashtu sic that ju e kisha vendosur koken LNB gabim , vetem e kalova ne anen tjeter dhe menjeher e gjeta astra 19 edhe njeher faleminderit pershendetje tung.

VIP Member
    Uploads
    109

gezohem qe e zgjidhe problemin je i mirepritur gjithmon.....dhe misoervini si gjithmon me shembuj okkkk........

Senior Member
    Uploads
    0

Missoervin,duke marre shkak nga fotoja me 3 lnb qe ke postuar,desha te di kur behet fjale per dy lnb(Hotbird dhe eutelsatw2),cila lnb duhet te jete ne qender.E them kete sepse une e kam me dy lnb(13 dhe 16) dhe ne mos gaboj kam hotbird ne qender dhe W2 majtas(kur jemi pas paraboles),por e shikoj qe hotbird nuk ka sinjal shume te forte.mos duhet te jete jete e kunderta? Parabola eshte 85 cm,eshte e majftueshme per keto dy lnb apo duhet me e madhe?

Uploads
    226

Quote Originally Posted by Emanuela18 View Post
    Missoervin,duke marre shkak nga fotoja me 3 lnb qe ke postuar,desha te di kur behet fjale per dy lnb(Hotbird dhe eutelsatw2),cila lnb duhet te jete ne qender.E them kete sepse une e kam me dy lnb(13 dhe 16) dhe ne mos gaboj kam hotbird ne qender dhe W2 majtas(kur jemi pas paraboles),por e shikoj qe hotbird nuk ka sinjal shume te forte.mos duhet te jete jete e kunderta? Parabola eshte 85 cm,eshte e majftueshme per keto dy lnb apo duhet me e madhe?
    Praktikisht nga eksperienca ime eutelsat w2 ka sinjal te dobet sidomos dga dhe une e kam vendosur ne qender per te pasur mundesi per mar sa me shume sinjal. ndersa ne hotbird eshte me sinjal shum te forte behet fjal per ne shqiperi dhe ke mundesira manovrimi. une do te sygjeroja te vendosje eutel w2 ne qender dhe ta levizje tasin per te kapur sinjalin me te mire dhe me pas hotbird ne krah te majt dhe mund ta levizesh me dore.

Uploads
    115

Quote Originally Posted by missoervin View Post
    kam pershtypjen se ngaterohesh dhe duhet e kunderta sepse andej eshte si satelit por lnb duhet ne krah tjeter te tasit. po postoj nje foto nga antena ime qe te krijosh nje ide.
    Plotesisht e drejte,jam gabuar.
    Sapo perfundova rimontimin e 4 kokave dhe eshte tamam ashtu.
    Qe sa e nxorra prej valixhes grupin e 4 kokave ashtu me gjith diseq siç e kisha çmontuar para dy viteve vura re qe i kisha shenuar te kabllot, satelitet respekiv 28°E , 19°E ,16°E dhe 13°E qe varionin nga perendimi ne lindje pra e kunderta e pozicioneve reale. Megjithate nuk u mjaftova me kaq,por edhe e vura ne pune dhe me pas hoqa vetem fishen e 28°E qe ndodhej ne skajin perendimor dhe sinjali u shkeput.
    Cudi me vjen si e kisha harruar kete fakt qe normalisht s'eshte e lehte te dali prej memories.Ndoshta vjen prej veprimeve mekanike e jo logjike.
    Kjo duket tamam sikur je para pasqyres qe e majta behet e djathte dhe anasjelltas.
    Tani do isha kurioz te dija perse ndodh ky pasqyrim sinjali ne kah te kundert(vetem me shume kokeshet) . Ne rast se dikush do te kishte ndonje info apo argument bindes do te ishte i lutur ta ndante, se s'besoj te jem i vetmi qe se kuptoj tamam kete pune.

Faleminderit

Uploads
    226

Plotesisht e drejte,jam gabuar.
    Sapo perfundova rimontimin e 4 kokave dhe eshte tamam ashtu.
    Qe sa e nxorra prej valixhes grupin e 4 kokave ashtu me gjith diseq siç e kisha çmontuar para dy viteve vura re qe i kisha shenuar te kabllot, satelitet respekiv 28°E , 19°E ,16°E dhe 13°E qe varionin nga perendimi ne lindje pra e kunderta e pozicioneve reale. Megjithate nuk u mjaftova me kaq,por edhe e vura ne pune dhe me pas hoqa vetem fishen e 28°E qe ndodhej ne skajin perendimor dhe sinjali u shkeput.
    Cudi me vjen si e kisha harruar kete fakt qe normalisht s'eshte e lehte te dali prej memories.Ndoshta vjen prej veprimeve mekanike e jo logjike.
    Kjo duket tamam sikur je para pasqyres qe e majta behet e djathte dhe anasjelltas.
    Tani do isha kurioz te dija perse ndodh ky pasqyrim sinjali ne kah te kundert(vetem me shume kokeshet) . Ne rast se dikush do te kishte ndonje info apo argument bindes do te ishte i lutur ta ndante, se s'besoj te jem i vetmi qe se kuptoj tamam kete pune.

Faleminderit
    Eshte menyra e pasqyrimit po te postoj nje foto qe ta kuptosh se skam si ta shpjegoj.
    Attached Images Attached Images

Uploads
    115

Quote Originally Posted by missoervin View Post
    Eshte menyra e pasqyrimit po te postoj nje foto qe ta kuptosh se skam si ta shpjegoj.
    Faleminderit missoervin
    Interesant ky lloj pasqyrimi por edhe disi i çuditshem.Kam ca ore qe po rremoj edhe vete per te kuptuar dicka me shume.

Uploads
    226

Faleminderit missoervin
    Interesant ky lloj pasqyrimi por edhe disi i çuditshem.Kam ca ore qe po rremoj edhe vete per te kuptuar dicka me shume.
    Eshte shume e thjeshte per tu kuptuar sbesoj qe te kete gje per tu cuditur.

Advertise Here