Nje ndihme kush te kete mundesi.
A eshte e mundur te kesh sinjal ne te njetjen kohe per stacione me "symbol rate" te ndryshem, konkretisht:
Turksat 42e
Idman - 11200 5/6
TRT Sport - 30000 5/6
NTV Spor - 30000 5/6
Tv8 Turkey - 08888 3/4
Beyaz TV - 30000 5/6
Kanal A - 04400 3/4
Faleminderit
duhet te zgjedhesh nje koke te holle si fillim per ta perdorur ne 16°E pastaj te tjerat jane ato qe shef ne foto qe jane pak me te holla se ato tradicjonalet.
mund te shofesh koken e verdhe e kam lene te fundit se ajo eshte tradicjonale dmth me diameter me te madh se keto te bardhat.
kurse ne mes do shikosh ate te hollen nje alps qe kam perdor per 16°E
si cm nuk e kam matur por duhet te provosh ne baze te antenes tende un psh e kam 100cm dhe me aparat i kam fiksuar bulonat aty ku kapte me mire.
kurse kokat e 13°E16°E19°E jane te ngjitura me njera tjetren sepse 3° diference kane dhe i kam te ngjitura, por ne rast se ti perdor psh 3 cop alps nuk duhet ti ngjisesh, prandaj te thashe se varet nga tasi, nga modeli i kokave.
psh 3 koka si ajo e verdha nuk te bejne pune se do kapesh 16°E qe eshte si qender nisje dhe te tjerat dalin jashte syut prandaj sdo kesh sinjal.
per me shume shkruaj.
Pershendetje,
Mund te me shpjegoj dikush nese keni kohe se si te konfiguroj dreambox 500s klone me 4 LNb me diseq ne nje parabol, (7,13,16,19) si eshte menyra, nuk jam i sigurt a duhet te zgjedhet non standart apo 4 satellites via diseq Rotor, cila eshte!!
Dhe pyetja e dyte eshte a duhet larguar motorin qe ekam perdororur me heret per levizjen e paraboles apo nuk eshte problem
Nese eshte non standart aty tek menyja e lnb configuration si duhet ti shenoj LOF/L, LOF/H Threshold, kam 4 lnb 0.2dB GTSAT GT-S40...
Faliminderit
zgjidh non standart
zgjidh lnb 0 dhe jepi ok (ne dreambox lnb fillon nga 0 jo nga 1, dmth 0 konsiderohet lnb e pare)
lof/l 09750
lof/h 10600
butoni blu faqja tjeter
toneburst - nothing
mod diseqc - 1.1 (varet ça diseqc ke 1.1?)
parameter diseqc - none
repeat diseqc - nothing
uncommitted switch - input 1 (input 1 eshte hyrja nr1 ne diseqc per lnb nr0 ok?)
jepi save me jeshile
dhe vashdo shto lnb e tjera si psh lnb e dyte eshte lnb1 dhe input2 e me radhe
po ke gje shkruaj prape.
Pershendetje.Me ndinoni ju lutem te gjej Hispasat 1C/1D sepse nuk mundem ta gjej deri tani kam gjetur vetem pozicionet4e 9e 13e 16e 19e 23.5e 26e 28e 42e dhe ne perendim 1w 4w ,ju lutem me ndimoni si ta gjej dhe afer kujt nga ketyre satelitesh eshte dhe per kendin .faleminderit
Pershendetje
Hispasati eshte ne 30 grad West dhe normalisht me afer je me 4 West, pra kur te jesh te 4W antenen do ta levizesh djathtas nese je nga mbrapa sacit. Cila frekuence eshte me e forte nuk e di se une nuk e kap kete satelit pasi nuk kam vend per sacin.
Kalofsh mire