Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 39 of 100 FirstFirst ... 142934373839404144496489 ... LastLast
Results 381 to 390 of 1000

Thread: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime-pyetje

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Re: Ndihme!!! Montim i LNB te 4 ne tjeter parabol

Quote Originally Posted by andushi View Post
    Pershendetje Fillestari

doja te pyesja si mund te konfiguroj DM500S pas flashimit, kur antenen e kam me motorr, nese mund te ma thuash me hapa.

rrrofsh
    Pershendetje

1- Menu-> Setup-> Service searching-> Satellite Configuration ketu zgjedh 'many satellites via DiseqC Rotor' i jap save.
    2- Me pas po te 'service searching' shkoj te 'Motor Setup' fus te dhenat e mia gjeografike: Longitude= X.YYY° East dhe Latitude= XX,YYY°North i jap save
    3- Ne fund fus listen e Vhannibal dhe jam OK. Kjo sepse e kam montuar motorrin gati ne perfeksion.

Ne rastin tend nuk e di sa mire e ke montuar motorrin qe te veprosh pikerisht keshtu. Por ti mund te kalosh nga etapa e pare tek e treta dhe pastaj te e dyta, dmth ne fillim zgjidh 'many satellites via DiseqC Rotor' me pas hidh listen e kanaleve zgjidh nje kanal dhe me pas te 'Motor Setup' jepi 'next page' ketu ku lexon Direction me butonat e zerit te telekomandes levize motorin ne drejtim te East ose te West derisa te gjesh sinjal dhe pastaj jepi 'store' qe te rregjistrosh pozicionin perkates e me rradhe do gjesh satelitet e tjere e do ti rregjistrosh nje nga nje. Personalisht se kam bere asnjehere keshtu te pakten me Dreambox-in tim, vetem kur e mendoj me ze dhimbja e kokes.
    Per mendimin tim, pasi te kesh zgjedhur opsionin 'many satellites via Diseqc Rotor' dhe pasi ti kesh hedhur listen e kanaleve zgjidh nje kanal te satelitit te pare(References) dhe gjej sinjalin me te mire te mundshem manualisht(me dore) duke levizur motorin se bashku me parabolen ...... sipas pershkrimit qe kam bere me pare per perdorimin e USALS e ke te tema e 'Manuale perdorimi......' Sateliti i pare ose i references varet nga vendi ku banon. Gjej ne google te dhenat e tua gjeografike Latitude dhe Longitude.Kujdes duhet te jene ne Decimal psh 19.483°E dhe jo 19°15'35"E. Nqs si gjen dot vete me thuaj qytetin ku banon se ti jap une te dhenat.

Nuk po futem per pjeset e tjera te konfigurimit si Cccam etj se ato i ke te tema e 'Manuale perdorimi........etj' Dhe aty jane thene me shume se nje here

2. Advertise Here
    VIP Member Andushi's Avatar
    Uploads
    2,275

Faleminderit

Adresa ime eshte Tirane, tek Selvia kthehesh majtas kur vjen nga 15 Kateshi, Rr :Siri Kodra". Po te dergoj edhe fotot e pallatit dhe ku e kam instaluar Sacin.

Ps: nuk e di nese e ke lexuar por, nje dite kam publikuar nje te vertete anekdode qe ka ndodhur dhe qe ka njefare brendie ne lidhje me ata qe ne te vertete japin kontribut falas ne kete forum si Fiku75, Fillestari, MissoErvin etj te me falin qe spo mund ti permend te gjithe.

"Ne Shkoder nje dite e pyesin Tuk Jakoven (nje luftetar e partizan i oreve te para) disa shoke. O Tuk a te pyesim per dicka i thone ata: Po i thote Tuku, ore ti je trim qe se ke shokun ore burre por, Kola (qe ishte vellai i Tukut) nuk eshte aq trim sa ty, dhe Tuku i pergjigjet:Foto.rar
    une jam trim, Kola eshte QEFLI trimash"

Contributing Member MATJANI's Avatar
    Uploads
    84

Si funksion ky satfinder.
    Attached Images Attached Images

Super Moderator benardi's Avatar
    Uploads
    576

Quote Originally Posted by MATJANI View Post
    nga njera ane duhet ta lidhesh me dekoderin nga ana tjeter me LNB e sacit, shikoje me kujdes se ka te shenuar nga te dy anet

sherben per te gjetur sinjalin e satelitit,eshte i dobishem sidomos kur nuk ke mundesi ta shikosh tv gjate kohes qe monton sacin, neper taraca,catia,etj

Uploads
    84

Dua me gjet p.sh pozicionin 7.0°W ku jane satellitet Nilesat 102
    Nilesat 101, Nilesat 201 , Atlantic Bird 4A si i behet me kete ,
    si veprohet 0 deri ne 10 a tregon pozicionimin satelitor apo qualitetin e nje satelliti.

Uploads
    576

Dua me gjet p.sh pozicionin 7.0°W ku jane satellitet Nilesat 102
    Nilesat 101, Nilesat 201 , Atlantic Bird 4A si i behet me kete ,
    si veprohet 0 deri ne 10 a tregon pozicionimin satelitor apo qualitetin e nje satelliti.
    jo, nuk tregon ku eshte sateliti, por vetem gjetjen dhe cilesine e sinjalit te nje sateliti, gjate kohes te ti leviz sacin, e theksoj eshte i dobishem vetem kur ti nuk arrin dot ta shikosh tv gjate kohes qe monton sacin

Uploads
    84

faleminderit per pergjigjen benardi

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Quote Originally Posted by andushi View Post
    Faleminderit

Adresa ime eshte Tirane, tek Selvia kthehesh majtas kur vjen nga 15 Kateshi, Rr :Siri Kodra". Po te dergoj edhe fotot e pallatit dhe ku e kam instaluar Sacin.

Ps: nuk e di nese e ke lexuar por, nje dite kam publikuar nje te vertete anekdode qe ka ndodhur dhe qe ka njefare brendie ne lidhje me ata qe ne te vertete japin kontribut falas ne kete forum si Fiku75, Fillestari, MissoErvin etj te me falin qe spo mund ti permend te gjithe.

"Ne Shkoder nje dite e pyesin Tuk Jakoven (nje luftetar e partizan i oreve te para) disa shoke. O Tuk a te pyesim per dicka i thone ata: Po i thote Tuku, ore ti je trim qe se ke shokun ore burre por, Kola (qe ishte vellai i Tukut) nuk eshte aq trim sa ty, dhe Tuku i pergjigjet:Foto.rar
    une jam trim, Kola eshte QEFLI trimash"
    Pershendetje

Po e nis nga fundi.Edhe une bej pjese te kategoria e Koles,pra qejfli trimash.Shume here me teper marr ne kete forum dhe thuajse nuk jap.Ose jap fare fare pak.
    Tani ne teme.
    Te dhenat e tua gjeografike jane:
    LATITUDE=41.327°N, dmth kete shifer duhet te shkruash aty ku lexon latitude ne DM. Tjeter, kjo e dhene te duhet per te percaktar kendin vertikal te motorrit qe i bie te jete e rrumbullakosur 41° ose 49°,pra dy variante. Hidhi nje sy motorrit tend nqs kendi vertikal i tij korresponndon me ndonje nga keto shifra,atehere eshte OK.
    LONGITUDE= 19.817°E, dmth kete shifer duhet te shkruash aty ku lexon longitude ne DM. Tjeter, kjo e dhene te duhet per te percaktuar satelitin e pare(references) qe i bie te jete ASTRA 19.2°E. Pra ky eshte sateliti i pare qe duhet te gjesh manualisht pasi ti kesh hedhur ne DM LATITUDE & LONGITUDE. Sic duket do te kesh nje gabim prej 0.6° qe nuk eshte ndonje gabim qe ndikon fort negativisht ne mbarevajtjen e sinjalit. Per me shume, duke perfshire edhe korrgjimin e ketij gabimi e ke sqarimin e plote te tema e manualeve.

Ne postin e meposhtem e ke dhe me figura

Shpresoj te jem shprehur qarte

Kalofsh mire shoku

VIP Member missoervin's Avatar
    Uploads
    226

Nga nje ane do e lidhesh me lnb sa me afer saj dhe tjetren me kabullin qe vjen nga dekoderi. Do e vendosesh ne nje kanal psh rai ne hotbird dhe do shkosh te tasi dhe do e levizesh lart poshte majtas djathtas deri sa te vi nje sinjal akustik, sa me i forte te jete sinjali akistik aq me shume sinjal ke kapur. Kurse manopula eshte si tip volumi qe kur ke sinjal te forte e ul pak volumin dhe leviz tasin shum pak deri sa te kapesh maximalen.

Uploads
    576

faleminderit per pergjigjen benardi
    ska gje thjesht mundohemi ti japin nje dore ndihme njeri tjetrit,

edhe dicka tjeter kisha per keto aparate te vogla,ato jane dy llojesh mesa kam pare une vete, ka nga ato qe ke sjelle ti ne figure ne postimin tend dhe ka nje lloj tjeter qe kushtojne me pak dhe jane me sinjal akustike

Advertise Here