Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 81 of 100 FirstFirst ... 3156717679808182838691 ... LastLast
Results 801 to 810 of 1000

Thread: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime-pyetje

Senior Member
    Uploads
    0

Re: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime-pyetje

kam nje dish mbi kulm te shtepijes ne nje pozit jo shum te volitshme per pune..
    tani kame nje diseq 4x1 ,3lnb ,mbajtsen per 4 lnb ..... per momentin te pozicionuar ne dish kame vetem nje lnb i cili eshte 16.0E pra ke eutelsatw2... mendoj ti kap keto tri satelite 13.0e Hotbrid 16.0e Eutelsatw2 19.2e Astra .. mirpo pasi e kom poziten jo shum te mire te punes nese mund te vendos lnb ne mbajtse nga sa cm ti lo larg a larg eutelsat psh. ne mes eshte euutelsat w2 ne 16.0 shkall dy lnb tjer nga sa cm larg eutelsat ti vendos per me e kap sinjalin pasi siq e ceka me heret qe pasi ti vnoj te tri lnb veshtir e kam levizjen e tyre.. perpos qe kam motorr mirpo nese i vendos motorri i leviz te tret... a mund te me ndihmon a eshte e veshtir ti gjej keto sinjale se frikohem qe do i prish edhe kete qe kam ..

2. Advertise Here
    VIP Member missoervin's Avatar
    Uploads
    226

Me cm nuk mund ta vendosesh sepse largesia e lnb varet dhe nga saci qe ke. keshtu qe pa bere prova nuk mund te besh dot nje gje te sakt, lnb jane pothuajse te ngjituar vetem astra 19 eshte pak me e larguar nga ajo e qendres. Qe mos te kesh frike se te prishen dhe ato qe ke mos e levz fare sacin por vendos vetem lnb anash saj, majtas ke 13E kurse djathtas 19E (kur jemi nga brapa sacit)
    Quote Originally Posted by uranqe View Post
    kam nje dish mbi kulm te shtepijes ne nje pozit jo shum te volitshme per pune..
    tani kame nje diseq 4x1 ,3lnb ,mbajtsen per 4 lnb ..... per momentin te pozicionuar ne dish kame vetem nje lnb i cili eshte 16.0E pra ke eutelsatw2... mendoj ti kap keto tri satelite 13.0e Hotbrid 16.0e Eutelsatw2 19.2e Astra .. mirpo pasi e kom poziten jo shum te mire te punes nese mund te vendos lnb ne mbajtse nga sa cm ti lo larg a larg eutelsat psh. ne mes eshte euutelsat w2 ne 16.0 shkall dy lnb tjer nga sa cm larg eutelsat ti vendos per me e kap sinjalin pasi siq e ceka me heret qe pasi ti vnoj te tri lnb veshtir e kam levizjen e tyre.. perpos qe kam motorr mirpo nese i vendos motorri i leviz te tret... a mund te me ndihmon a eshte e veshtir ti gjej keto sinjale se frikohem qe do i prish edhe kete qe kam ..

Senior Member
    Uploads
    0

Pershendetje te gjitheve.Bera nderrimin e pjates80cm menje pjate 100cm te Arfa sat dhe bera spostimin e hekurit deri ne 6grade sepse me pengonte pallati per turksat dhe arrita te kap sinjalin e frek.11804 nga 50perq.ne 96perq.ndersa frek.10968 dhe 11054 nga 0 perq.ne limitet e kufijve te sinj.41 perq.dmth sinjali ngec shpesh nderkohe qe tani hapsire ka.Theksoj qe pjaten e kam me motor dhe humba pak sinjal te 13.16.19 grade kurse badr26 grade nga 50perq.qe kisha ne disa frek.shkoj ne 28perq.Si me rekomandoni mos do spostuar edhe pak hekuri apo mos do nje centrim me te mire motori sepse ne kete pozic qe eshte tani montuesi u mundua te kapte me shume sinjal ne turksat por smundi as me kend as majtas djathtas.

Senior Member simonsatell's Avatar
    Uploads
    11

Quote Originally Posted by Emanuela18 View Post
    Pershendetje te gjitheve.Bera nderrimin e pjates80cm menje pjate 100cm te Arfa sat dhe bera spostimin e hekurit deri ne 6grade sepse me pengonte pallati per turksat dhe arrita te kap sinjalin e frek.11804 nga 50perq.ne 96perq.ndersa frek.10968 dhe 11054 nga 0 perq.ne limitet e kufijve te sinj.41 perq.dmth sinjali ngec shpesh nderkohe qe tani hapsire ka.Theksoj qe pjaten e kam me motor dhe humba pak sinjal te 13.16.19 grade kurse badr26 grade nga 50perq.qe kisha ne disa frek.shkoj ne 28perq.Si me rekomandoni mos do spostuar edhe pak hekuri apo mos do nje centrim me te mire motori sepse ne kete pozic qe eshte tani montuesi u mundua te kapte me shume sinjal ne turksat por smundi as me kend as majtas djathtas.
    ema me kta qe ke shkru po tregon qe di shum nga ana teorike por qe per fatin tend te keq ti nuk ke pozicjon te mjaftushem per te pasur pjat me motorr sado mjeshter te mir te kesh ne kte rast nuk mjafton sepse nuk mund te korigjohet relievi qedra e motorit esht nje sado qe te mundohet qdo gje shkon kot sepse kap nje pjes mir e humb krahun tjeter per mua e vetmja gje qe duhet te besh esht te spostohesh edhe me shum jasht qe te arrish te respektosh qenderzimin e motorrit ne sistemin orbital

ne mvarsi ku banon mund te percaktosh ke satelit te kapesh ne qendren 0 grad ..

Senior Member
    Uploads
    0

Pershendetje simonsatell flm.Une banoj ne Tirane dhe ne cfare sateliti te kap qendren dhe tjetra qe do te pyesja ne turksat nuk me kap kanalet ne hd ap.e kam opticum 9500hd me sadi une ky ap.kerkon sinj. ne menyre automatike dhe me sa shof te gjitha kanalet turke ne hd jane ne 8QPKS ndoshta mund te doje ndonje menyre mekanike.

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Pershendetje simonsatell flm.Une banoj ne Tirane dhe ne cfare sateliti te kap qendren dhe tjetra qe do te pyesja ne turksat nuk me kap kanalet ne hd ap.e kam opticum 9500hd me sadi une ky ap.kerkon sinj. ne menyre automatike dhe me sa shof te gjitha kanalet turke ne hd jane ne 8QPKS ndoshta mund te doje ndonje menyre mekanike.
    Sateliti i qendres per Tiranen eshte Astra 19.2°E sepse ky ndodhet me prane Jugut te sakte(19.8°)
    Kendi vertikal i Motorit eshte 48.6 (ndermjet 48 dhe 49 grade) ose 41.4 (ndermjet 41 dhe 42 grade) kjo ne varesi te leximit te kendit ne Motor.
    Kendi vertikal i paraboles duhet te jete diku ndermjet 23 dhe 24 grade por kjo eshte ne varesi te leximit te kendeve ne Parabole.
    Hekuri ku do vendosesh Motorin duhet te jete 100% vertkalisht.
    Kapset e paraboles duhet te jene si te kjo foto me poshte(thjesht shiko te jene ne qender) eshte shume e rendesishme.

Kapset e paraboles ne Motor.png

Per me shume lexo me poshte:
    http://www.satsupreme.com/showthread...508#post791508
    ose
    http://www.satsupreme.com/showthread...679#post599679

Keto me lart jane ato qe jane ne doren tende. Ato qe s'jane ne doren tende jane pikerisht pengesat pergjate harkut qe do te pershkroi Motori.
    Nese deshiron, mund te me japesh te dhenat e sakta te Motorit (emer mbiemer, shaka kjo e fundit) ne menyre qe te te pregatis nje skeme te harkut te Motorit.

Member
    Uploads
    0

pershendetje. jetoj ne shqiperi kam nje parabole 80 cm nuk kam pengesa para por nuk kam sinjal ne hispasat fare. kurse ne hotbird amos astra pra ne satelitet kryesore kam sinjal mjaft te mire. si te bej qe te kem sinjal dhe ne hispasat. faleminderit

Senior Member
    Uploads
    0

Ka rreth nje jave qe nuk shoh dot kanalet notizzie te sky .it (sky tg 24,meteo etj).Nuk hapet
    figura dhe ber eshte i larte afer 20.000 .Mos kane ndryshuar ndonje frekence keto kanale se
    para nje jave ishin ok.Kanalet a tjera te kesaj pakete jane ok.

Senior Member
    Uploads
    0

pershendetje vllezer shqiptar kam pozicionuar dy lnb te parabola njeren ne 16.0E tjetrin ne 19.2 E mirpo qendron nje problem qe nuk po i bie ne fije e desha te kerkoj ndihmen tuaj .. kam nje diseqc 4x1 ... dy lnb te pozicionuar ne menyr te rregullt dhe dm-500 kur fus lnb nje nga nje ne diseqc punojn shum mire kanalet si te njerit satelit ashtu dhe te \tjetrit mirpo kur i fus te dyt ateher nuk punojn asnjeri.. nuk e di ku qendrn problemi ..diseq ma merr mendja qe punon sepse kur i fus nje nga nje lnb njeher njerin njeher njerin punojn mirpo dyt pernjeher nuk punojn si behet konfigurimi etjera qe te mund te punojn te dyt per njeeher pa pasur nevoj per me e leviz parabolen sepse lnb-t jane ne pika

Senior Member Kujdes99's Avatar
    Uploads
    4

Ka rreth nje jave qe nuk shoh dot kanalet notizzie te sky .it (sky tg 24,meteo etj).Nuk hapet
    figura dhe ber eshte i larte afer 20.000 .Mos kane ndryshuar ndonje frekence keto kanale se
    para nje jave ishin ok.Kanalet a tjera te kesaj pakete jane ok.
    Jane shume ne rregull kanalet qe ti ke permendur,sapo i pashe...Ti e ke problemin tek antena perderisa ke ber 20000 ska se si ta hapi.

Advertise Here