Pershendetje
kisha 3 pyetje ,pasi dua te bej ca ndryshime me sacin.
a) Cfare saci me duhet per te vene keto 8 LNB (Sa cm, polsh)
1. Eutelsat W3A (7.0°E)
2. Hotbird (13.0°E)
3. Eutelsat (16.0°E)
4. Astra (19.2°E)
5. Badr (26.0°E)
6. Astra-eurobird (28.2°E)
7. Hellas Sat 2 (39.0°E)
8. Turksat (42.0°E)
b) Cfare saci me duhet per te vene keto 6 LNB
1. Eutelsat W3A (7.0°E)
2. Hotbird (13.0°E)
3. Eutelsat (16.0°E)
4. Astra (19.2°E)
5. Badr (26.0°E)
c) Kam aktualisht nje sac me dy LNB, 85 cm. (Hotbird 13E & Eutelsat 16E)
Pyetja ime ishte kjo, sa mundesi kam te shtoj dhe nje LNB tjeter te kjo?
Faleminderit dhe naten e mire
Une per vete e kam zgjidhur dhe jam ok me te gjitha cfare kerkon ti me nje sac 100cm me motorr dhe do te rekomandoja nje motorr qe kushton diku plus minus te 10.000 leke sepse me ka thene nje miku im qe jane shume preciz ne gjetjen e sinjalit.
Pershendetje
Kam nje pytje nese mund te me ndihmoj ndokush
si mund te bej stream nga dm me ip te jashtme pra ta mundesoj ti dergoj dikujt stream se qfar shikoj un, esht fjala per futbollin.
kam dm 500 hd dhe internetin e kam fiber pra nuk kam ndonje problem ne upload edhe nese do ishte programi hd
un arri te bej stream lokal me VLC por nuk arri ta bej konfigurimin me ip te jashtme!, ndoshta esht shtjelluar edhe me heret kjo pune po un nuk arri te gjej ne forum ndonje tutorial si behet
faliminderit paraprakisht
Nuk besoj ta realizosh dot me saç normal per arsye se 39°E dhe 42°E jane shume anash, megjithate provat nuk kushtojne gje nje dite djele me diell.a) Cfare saci me duhet per te vene keto 8 LNB (Sa cm, polsh)
1. Eutelsat W3A (7.0°E)
2. Hotbird (13.0°E)
3. Eutelsat (16.0°E)
4. Astra (19.2°E)
5. Badr (26.0°E)
7. Hellas Sat 2 (39.0°E)
8. Turksat (42.0°E)
nje menyre tjeter eshte te provosh nje wave frontier toroidale T90 qe te kesh me shume mundesi ne cilesine e sinjalit ne menyre qe mos te kesh kanale tek paketa turksat qe disa te dalin e disa skane sinjal.
te duhet nje 100cm e siper per mos me pas kokçarje ne cilesine e kanaleve.b) Cfare saci me duhet per te vene keto 6 LNB
1. Eutelsat W3A (7.0°E)
2. Hotbird (13.0°E)
3. Eutelsat (16.0°E)
4. Astra (19.2°E)
5. Badr (26.0°E)
deri ne 6 koka me nje saç 85cm satelitet dhe mund te kapesh satelitet qe jane larg eutelsatit 16°E nga 3-4 grade.c) Kam aktualisht nje sac me dy LNB, 85 cm. (Hotbird 13E & Eutelsat 16E)
Pyetja ime ishte kjo, sa mundesi kam te shtoj dhe nje LNB tjeter te kjo?
7°E
9°E
13°E
16°E
19°E
23.4°E
ne fund mos harro te perdoresh diseqc cilesor (centauri, spawn etj) nese sdo probleme me polaritetin etj.
Ps: natyrisht nese perdor motor, mund te fusesh ne pune saçin 85 qe ke dhe sben asnje investim perveç motorrit dhe je ok me te gjithe satelitet 45°E deri tek 30°W (normalisht shkon deri tek 45°W por ska interes)
Un per vete para nje muaji instalova dy cop te motorizuara 1 saç 134 cm alumin 12kg dhe tjetri 104 cm alumin dhe ai 10kg. jam i kenaqur pasi nuk shpenzon shume ne materiale te tjera si lnb dhe diseqc sepse nuk kushtojne pak.
Kalo mireFaleminderit dhe naten e mire
Shume faleminderit fiku per pergjigjen
Tani sa e mata sacin, e kisha 75 cm gjeresi dhe 85 gjatesi, per momentin qe te mos bej shume shpenzime po vej vetem astra 19E dhe te blej nje diseqc cilesor (centauri, spawn etj) 4x1 sic ma sugjeron ti keto firmat.
Pastaj me vone do praktikoj kete idene me motorr, te ngrohet pak koha se nuk po na e mban shume me bo ndryshime, naj dite me diell kur thua ti.
Te pershendes dhe ia klm mire
SHume flm emanuela per sugjerimin
pershendetje antar te nderuar ...
kisha disa probleme e desha tju pyes juve per disa sqarime..
si ne foto1 ku e kam paraqitur ne parabolen time kam tri lnb .. pra ne tre pozicione te ndryshme ...
ne mes kisha lnb te pozicionuar ne 16.0E eutesat me duket se kam bere diqka prap ne lnb 2 ku eshte me ngjyr te kuqe kam gjetur piken 19.2 E astra .. . mirpo te kthyer nga ana e majt nga prapa paraboles pra kryqzohen valet siq shihet ne foto a paraqet kjo poblem kryqzimi i valeve per konfigurimin e diseqc 4x1 sepse ende nuk po muj me konfiguru pasi qe nuk po me punon nuk di pse te 2 lnb sbashku nuk punojn ndersa nje nga nje po ... a mund ti kete fajet diseqc 4x1 a eshte problemi tek kryqzimi i valeve apo nuk po di ta konfiguroj un si duhet pasi ato A/A e A/b i kam rregulluar .. i kam provuar ne disa menyra ... ka ndonje rast kur diseqc nuk punon .. edhe pse une kur i fus lnb nje nga nje punojn te gjith pra nga praba paraboles i bie qe eutelsat eshte ne mes ndersa astra 19.2E eshte nga ana e djatht mirpo e kthyer nga ana e majt bene kryqzim ..eshte ky problemi apo jo ... si dhe kisha nje pytje tjeeter a eshte e mundur ... edhe kjo gjeee. si ne foto dy
qe me dy lnb ne nje parabol te kap te njejtin satelit pra Eutelsat W2 edhe lnb nje edhe lnb 2 te kap te njejtin pozicion pra 16.0 E sepse kam dy lnb qe nuk i perdor e desha me keta ti kap per dy dm-500 ... e mos te paguaj nje lnb me dy dalje ... a behet kjo e dyta pa pasur nevoj per lnb me dy dalje pra Dy lnb ne nje parabol te kap te njejtin pozicion 16.0 E per dy dm-500 ....
Nese e kam kuptuar drejt ate qe ke thene per pyetjen e pare : Nese te tre lnb punojne kur i provon me vete pa i levizur nga pozicionet
qe ke treguar me figure dhe nuk te punojne kur i lidh te trija me disecq, shiko konfigurimin e sateliteve ne dm sepse ka shume rendesi
konfigurimi i sakte i tyre sipas lidhjes se lnb-ve ne disecq. Do e besh keshtu ne dm do vendosesh satelitin e pare (AA) ate satelit qe e
ke lidhur me diseq 1, te dytin ate me disecq 2, te tretin ate me disecq 3, ndersa te katertin ne dm vendos nje satelit formal ke te duash dhe
ne fund i jep save. besoj qe do te funksionoje se me tre lnb e kam vete dhe keshtu kam vepruar.ndersa per pyetjen e dyte nuk jam i sigurte a behet vetem nese mund ti vesh lnb-te ne rresht njeren para dhe tjetren mbrapa (kuptohet me ndonje adaptues) po nuk jam i sigurte.