Boh!Shume e ekzagjeruar si shume! Shife dhe ktu deri ku vijn valet(shume larg belgjikes!
http://www.satbeams.com/footprints?l...name=Temporary
Boh!Shume e ekzagjeruar si shume! Shife dhe ktu deri ku vijn valet(shume larg belgjikes!
http://www.satbeams.com/footprints?l...name=Temporary
Pershendetje
Ai tekniku per pjesen e pare ka te drejte se kapet si satelit, por per pjesen e dyte ja kercet sipas qejfit. Vetem nqs ka parasysh kete te ftohtin e tmershem te ketyre diteve. Se e thene troç ne kete lloj te ftohti s'ja vlen te meresh me regullime parabolash. Ndonese cmimi qe te jep nuk e justifikon as kete te ftohte.
Them e kap si satelit(ABird 7°W) se edhe vete ne Belgjke jam dhe arrij ti kap te gjitha frekuencat e ketij sateliti me parabole vetem 85cm ndonese nuk e kaloj asnjehere 85%, ndersa ti me 100cm po e po qe i kap. Veç nese e ke fjalen per Nilesat 201 ne 7°W se frekuencat e tij duan parabole 130cm ose per te qene brenda 140cm. Gjithashtu frekuencat e Nilesat 102 une arij ti kap te gjitha, ndersa te Nilesat 101 kap gjysmat e tyre. Gjithsesi po i bej nje skanim dhe te them se cilat frekuenca arij te kap dhe cilat jo.
Nuk na the se ctip motorri perdor, nga keta qe punojne permes aparatit apo tjeter lloj???
Tani, 2 jane arsyet qe ti nuk e kap sinjalin e ketij sateliti.
1. Montimi i keq i motorrit. Nese eshte keshtu do te duhet ta rimontosh impiantin.
2. Pengesat e mundshme si peme, mur apo tjeter send. Nese eshte keshtu lodhesh kot.
Duhet thene se si sinjal eshte shume i ndjeshem, pra do nje fare kujdesi nese do ta kapesh pa motor, ndersa me motor e kap pa problem, gjithmone nese e monton motorin me saktesi.
E mira eshte te thuash se c'tip motori perdor dhe meqe jena 'patriota' do te jap detajet e sakta te montimit.
PS: Shoket me larte kane te drejte qe te thone se s'mund ta kapesh sepse asnje site nuk e nxjerr me mbulim sinjali Belgjiken per kete satelit. Por ne realitet kapet.
nuk e vejme ne dyshim se ti mund ta kapesh kete satelit ,por duhet edhe te tregosh edhe impjantin dhe dekoderin qe ke ne shtepi se keshtu qartesohemi me shume
ne fakt ne kete pozicion jane dy satelite ATO JANE:
1-EUTELSAT ATLANTIC BIRD 4A
2-NILESAT 101 - 102 - 201
PER TE PARE NILESAT NE BELGJIKE DUHET NJE SAC I MADH kjo nuk ka dyshim
gjithsesi une te uroj shikim te kendshem![]()
Ja ku e ke listen e frekuencave te ABird,Nilesat101,Nilesat102 dhe Nilesat 201 ne 7°W qe une arij te kap me parabole 85cm Ndersa ti me 100cm me se pakti duhet ti kapesh keto qe kap edhe une. Sot meqe parabola ka krijuar nje shtresezim akulli sinjali varion nga 78% ne 82%. Ne kohe ideale maksimumi qe arij une eshte 85% gjithmone me DM 500s.
ATL BIRD & NILESAT 7°W.png
Pershendetje Benardi
Eshte e drejte te kesh dyshim sepse c'eshte e verteta ketu nuk lajmerohet asgjekundi per mbulim me sinjal per kete satelit.Por e kam thene edhe here tjeter qe matjet jane teorike, por realiteti eshte krejt tjeter.
http://www.satsupreme.com/showthread...374#post817374
Tani une kam nje parabole 85cm alumini e cila nuk ka as emer, mbaj mend qe e kam pas blere 35euro, pra nuk eshte ndonje parabole e cilesise se larte.
Si koke LNB perdor nje black ultra 0.2db, por kete satelit e kam kapur gjithmone edhe me koka fare te panjohura.
Si aparat me se shumti perdor DM 500s, pra edhe ky nuk eshte kushedi se c'fare, perkundrazi mendoj se eshte nga me te keqinjte per pune sinjali.
Si motor perdor kete me poshte te cilin para 6 vitesh e kam blere 200euro, por sot cmimi ka ran shume mund te kapet edhe per 70-80 euro.
http://www.satsupreme.com/showthread...032#post857032
Ja dhe fotot qe i bera tani per te tre: ABird, Nilesat 101 dhe Nilesat 102 ndersa Nilesat 201 nuk e kap dot me kete parabole, por e kam testuar ne vende te tjera(kur kam montuar per te tjere) me parabole 135cm dhe kam arit ta kap.
ABird.jpg Nilesat 101.jpg
Nilesat 102.jpg
Pershendetje kam sinjal te dobet 60% dhe qualitetin 100% tek kaon hd dhe tek kanalet me frekuence Dvb-S2 (kurse tek frekuencat dvb eshte ne rregul) me thote se mungon sinjali ose shume i dobet ,a ka ndonjeri idene
si rregullohet (qe mos shfaqet kjo tabela ) .Per sinjalin e dobet fajin besoj se e ka lnb apo konektoret .
Ke te drejte kur thua qe ne teori eshte tjeter gje dhe ne praktike tjeter gje....Dhe un pyeta disa dite me pare a mundem te kap satelitin ne 39e nqs saci eshte ne pozicionin 28.2 me nje pjate 85cm...Dhe ato qe mu pergjigjen thane jo sepse eshte shume larg...ne te vertete un arrita ta kap sinjalin...
p.s cfare emulatori perdor ti?!! Se nuk arrij ta lexoj dot nga foto!
me lnb e reja qe kane dale keto kohet e fundit nga ato te hollat kapet ,por me ato te vjetrat nuk i arrin ti shofesh sepse jane larg 10-11 grade
ka te beje shume impjanti qe ke montuar ,sa me cilesor te jete aq me mire eshte, LNB qe perdor fillestari black ultra 0.2db une nuk kam pasur mundesine qe ta kem ndonjehere ne perdorim dhe them se eshte me cilesore se ato normalet qe shiten ketu ku jam une 0.3db