funksionon dhe keshtu neqoftese lidh daljen e njerit aparat me hyrjen e tjetrit,marrin sinjal te dy aparatet,vetem nuk e di nese mund te ndikoje negativisht kur njeri eshte duke pare ne nje stacion qe ka polarizim vertikal dhe tjetri me polarizim horizontal.kete nuk e kam provuar.nuk humbet gje ta provosh.
nok funksionon ashtu sic duhet ne se ti shef nje frekuence ne vertikale te lart do te shofesh te njejten frekuence te larte vertikale, ne se ti shikon me nje frekuence te larte dhe ne tietrern vertikale e ulet nuk shef ne dekoderin tietr e keshtu aansielltas, por ka nje menyre tietr qe eksiston,me nje fille te vetem ti mund te shofesh deri ne 4 aparate por me nje kushte , qe keta aparate te ken konfigurimin e lnb ne scr, qe do te thot lnb SCR disa aparate te avancuar e kan kete nuk e di ne se aparatet e tu e kan kete lloj konfigurimi, por me sa shof un ti duhet te kursesh , ateher ste ngelet gje tietr vecese te besh dhe nje dishes tietr plus,ose te perdoresh ato dy dekodera e ke por njeri te ri i fikur por edhe kjo duhet pare nese lupi ne dalie perciel sinjalin kur eshte i fikur edhe kjo gje duhet pare , ciao ja kalofsh mire
Shikoni djema se pari falimderit per pergjigjet e per ndihmen po sdi nese kam qen shum i kjart .. une nuk mendoja qe me nje LNB ti ap sinjal dy aparatave une po them me Dy LNB dy jap ketyre dy aparatave pra LNB (A) te jet i lidhur me Aparatin (A) LNB (B) te jet i lidhur me aparatin (B) por vetem ta shfrytzoj nje DISH pra DY LNB PER DY DREAMBOX NE NJE DISH TE POZICIONOHEN NE 16.0 E... kjo a eshte e mundur
me fal qe po nderhyj pak si teprt,e kam nje ide mund te behet, behet me ane te nje mix/demix, do thoni juve ca eshte ky emer, eshte nje lloj paisie qe ndan sinjalin tokesor dhe sinjalin satelitor, nuk me shoj ne mendie kjo gje me pare, por te te them dicka nuk e di tiku ndodhesh, keto kushtojn reth 3 € por qe do pak njohuri teknike ne perdorimin e skemes, po shpiegohem me sakte, ne se ti ke sinjal anten tokesore, ateher veprohet ne kete menyre, sinjali i antenes tokesore , kemi antena miselatore uhf,uhf,vhf, pastaj vin alimentatori ushqyesi qe i jep energji antenes, mbas ushqyesit tani do te maresh nje mix/demix , kjo ka 3 dalie sat-tv dhe dalia kyesore out, do maresh fillin qe del dhe do e lidhesh ne nje ndares sinjali pershembull ne rastin tend me dy dalie, 1 in dhe 2 out,tani do vesh me 2 fije ne cdo dekoder , aty do maresh perseri nje mix/demix ku lexon sat do e lidhesh me dekoderin dhe cdo gje ne regull, te njejten gje do besh edhe me fillin tietr, pra tham ke 2 dekoder dhe te duhen 3 mix/demix , keshtu mund te shofesh pa rpblem sinjalin satelitor ne cdo dhom edhe ne se ke nje impinat satelitor me shum lenb ska te thote gje fare , sinjali te arin shum mire , ka nje far uli2 db potenca por qe eshte ok, keto quhen impiante me grup mishelati, e di qe te duket e veshtire por po ta shofesh me kujdes realizohet shum mire dhe ske shum shpenzime , kaq ja kalofsh mire
ku mund te gjej si ky mix/demix?
varet ku ndodhesh ne shqiperi se ke kete ta them un te garantuar jo se nuk e njofin por si kan dhen rendesi shum ketyre impianteve, por ne te ardhemen do te na duhen te gjitheve ne se duam te ecim me hapin e kohes, ne itali e gjen pa problem kete por nese e ke urgjent me dergo ne privat ndoshta do te gjem nje rugzgjidhie , ciao