Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 8 of 100 FirstFirst ... 367891013183358 ... LastLast
Results 71 to 80 of 1000

Thread: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime-pyetje

VIP Member -dr-alb's Avatar
    Uploads
    27

Re: Tas me shume LNB (koka) me diseqc 4x1 ose 8x1

po te kisha mundesi do ti vendosja edhe une shume koka ne nje antene , por per momentin eshte e pamundur per mu , un kam 2 saça me diseqc 4x1 edhe do vendos dy te tjere , kurse 1 saç me shume lnb eshte pothuajse e pamundur ktu ku jetoj.

2. Advertise Here
    →→→Admin←←← Fiku75's Avatar
    Uploads
    40

Originally Posted by omeri
    Me fal per penges mirpo kisha pas deshir edhe une te bej antenen Satelitore sikur ti ashtu me shum syna mirpo nuk ke shum i kjart sepse ne baz te fotografive qe pash ishte krejt ne rregull ama kisha pas qef me e pa se qysh e ki lidh risiverin me te gjith ata Syna. Me trego nese mundesh qe edhe imella
    email edhe ma dergo ndonje foto te lutem se do e bej edhe une ashtu sikur ti.

Me fal nese te pengova

nuk eshte standart konfigurimi sepse çdo resiver e ka ndryshe nga nje tjeter.

po te marresh ne dore nje diseqc ka psh 4 ose 8 hyrje dhe 1 dalje per ne resiver, ose dy dalje po pati dhe tokesorin.

duhet te respektosh keto rregulla:

ne reciver zakonisht ne menu ka keto te dhena per diseqc
    committed dhe uncommitted ose (parameter diseqc dhe uncommitted per dreamoxin)

committed do te thote 4 hyrjet e para te diseqcut
    uncommitted do te thote numri i hyrjes se kokes/lnb

po bej nje shembull

kam nje diseqc 8x1

dhe tek hyrja 1 un vendos lnb e satelitit 16° qe do jete qendrori/kryesori/fillestari ne strukture.

ne reciver do vendosesh

sat16°
    lnb numer 0 dmth eshte lnb e pare, (ne dreambox lnb e pare fillon me 0, ne disa recivera te tjere fillon me 1)
    committed 1 uncommitted 1 qe dmth hyrja numer 1.

satelit 13°
    lnb 1
    committed 1 uncommitted 2

satelit 19°
    lnb2
    committed 1 uncommitted 3

sat 23°
    lnb3
    committed 1 uncommitted 4

kto ishin 4 te parat majtas te diseqcut

tashi 4 te dytat djathtas behen keshtu

sat 5°
    lnb4
    committed 2 uncommitted 5 (vendosem committed 2 se filloi grupi i 4 hyrjeve te dyta)

sat 9°
    lnb5
    committed 2 uncommitted 6

sat 28°
    lnb6
    committed 2 uncommitted 7

sat 1°W
    lnb7
    committed 2 uncommitted 8

ça kuptojme me skemen me lart?

committed 1 vendosen per 4 hyrjet e para
    committed 2 vendosen per 4 hyrjet e dyta

kurse me uncommitted kuptojme qe jane numrat e hyrjeve te kokave lnb

per me shume pyesni, shpresoj tju kem ndihmuar.

Senior Member
    Uploads
    8

me te 8 hyrjet mund te shohesh njekohsisht disa satelite pernjehre, pasi une me kater Lnb e kam aktualisht ?

Uploads
    40

Quote Originally Posted by pigeone View Post
    me te 8 hyrjet mund te shohesh njekohsisht disa satelite pernjehre, pasi une me kater Lnb e kam aktualisht ?
    me 8 hyrje ke 8 satelite ne dispozicjon, menjehere sapo te shtypesh butonin e telekomandes per 1 sec je ne kanal.
    kurse po ta kesh konfiguruar diseqcun ne v1.2 se psh ke vendosur motorr atehere ke nje vonese virtuale sepse versioni 1.2 kerkon per levizjen e motorrit dhe ka nje vonese dy deri tre sekonda.

Contributing Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by fiku75 View Post
    me 8 hyrje ke 8 satelite ne dispozicjon, menjehere sapo te shtypesh butonin e telekomandes per 1 sec je ne kanal.
    kurse po ta kesh konfiguruar diseqcun ne v1.2 se psh ke vendosur motorr atehere ke nje vonese virtuale sepse versioni 1.2 kerkon per levizjen e motorrit dhe ka nje vonese dy deri tre sekonda.
    kam frik se kemi len dhe dicka pa then fiku, ne radhe te pare duhet dhe nje dekoder qe i disponon 8 ushitat apo e kam gabim jo te gjithe e kane kete lloj sisemi? zakonisht jan me 4 dishek apo jo? ndoshta dhe gaboj?dhe e fundit aty kishte dhe nje pyetie per sa i perkete shines ose guides ,ti the qe i ke ber me shum precise vrimat ke guida jote un per vete e kam ber te gjithe te hapur ne mes guiden miaft qe te futet spesori i bullonit nuk po them qe jotia sben por do me shum precision dhe kohe,

Senior Member aldo224's Avatar
    Uploads
    0

Atehre Fiku dhe une per te njejten gje qe po thote dhe ku kolegu me lart po te thoja nuk e di se si mund te kesh arritur ti kesh hapur aq fix ato brimat aty sepse ato nuk te lejojne te ikesh majtas apo djathtas ndersa para dhe mbrapa e morra vesh qe e ke mundesine> Ajo qe doja te thoja ishte (a nuk do ishte me mire dhe me lehte nese ajo shina do te hapej e gjitha ne mes ku dhe mund te levizje dhe majtas dhe djathtas sepse ashtu si e ke prezantuar ti dhe me meter ne dore te qendrosh nuk besoj se hapen aq fiks. nuk e di dhe nuk dua ta ve ne dyshim une thjesht dhashe vetem nje mendim nese keshtu do te ishte me thjeshte.

Uploads
    40

Quote Originally Posted by interisti_12 View Post
    kam frik se kemi len dhe dicka pa then fiku, ne radhe te pare duhet dhe nje dekoder qe i disponon 8 ushitat apo e kam gabim jo te gjithe e kane kete lloj sisemi? zakonisht jan me 4 dishek apo jo?
    jo per dekoderat qe jane me 4 hyrje duhet respektuar committed 1 dhe 2

dhe duhet levizur me uncommitted.

psh 4 kokat e para committed 1 dhe uncommitted 1-2-3-4
    dhe 4 kokat e dyta committed 2 dhe uncommitted 5-6-7-8
    vazhdon keshtu deri ne 16 koka bukur apo ajo? vetem se do u donte nje tas 150cm per 16 koka....

Uploads
    40

Quote Originally Posted by aldo224 View Post
    Atehre Fiku dhe une per te njejten gje qe po thote dhe ku kolegu me lart po te thoja nuk e di se si mund te kesh arritur ti kesh hapur aq fix ato brimat aty sepse ato nuk te lejojne te ikesh majtas apo djathtas ndersa para dhe mbrapa e morra vesh qe e ke mundesine> Ajo qe doja te thoja ishte (a nuk do ishte me mire dhe me lehte nese ajo shina do te hapej e gjitha ne mes ku dhe mund te levizje dhe majtas dhe djathtas sepse ashtu si e ke prezantuar ti dhe me meter ne dore te qendrosh nuk besoj se hapen aq fiks. nuk e di dhe nuk dua ta ve ne dyshim une thjesht dhashe vetem nje mendim nese keshtu do te ishte me thjeshte.
    tashi e kuptova me qarte se si eshte puna.

jo un e bera ndryshe dmth e zgjidha keshtu, i thashe shokut qe ma saldoi ti bente vrimat ne menyre qe te respektonte largesine e ish kokes origjinale, dhe nuk pati shume problem sepse vrimat ne alumin ishin vrimat origjinale ai vetem sa shpoi strukturen e hekurit dhe ruajti vrimat origjinale ne alumin aty ku ishte kapur stafa plastike nje kokeshe.

Senior Member aldo224's Avatar
    Uploads
    0

Mbase mund te jete ashtu si thua por mua me duket pak e veshtire megjithate perderisa ti thua se e ke arritur te vesh ne pune OK mbase mendimi im mund ta thjeshtonte pak punen per dike qe nuk mund te kete shume dijeni dhe shume aftesi per te krijuar nje dicka te tille. Megjithate pune e paqme.

Uploads
    40

Quote Originally Posted by aldo224 View Post
    Mbase mund te jete ashtu si thua por mua me duket pak e veshtire megjithate perderisa ti thua se e ke arritur te vesh ne pune OK mbase mendimi im mund ta thjeshtonte pak punen per dike qe nuk mund te kete shume dijeni dhe shume aftesi per te krijuar nje dicka te tille. Megjithate pune e paqme.
    jo jo un skam problem fare eshte ne pune dhe tek te 8 kokat kam sinjal, biles keto dite ktu tek un ne veri te italise ka pas kohe te keqe me shi dhe skam pas probleme sinjali mu ul 5% nga 92 me shkonte deri ne 87% me kohe te keqe pastaj stabilizohet nga 92 tek 95% varet nga fuqia e trasponderave kush e ka me te forte e kush me te dobet.
    un ne fakt me te thene te drejten kam interes te kem sinjal per te tjerat sjam ne gare se sa % rendesi ka qellimi.

si pune artizanale them se jam shume i kenaqur.

Page 8 of 100 FirstFirst ... 367891013183358 ... LastLast
Advertise Here