Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 19 of 100 FirstFirst ... 914171819202124294469 ... LastLast
Results 181 to 190 of 1000

Thread: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime-pyetje

→→→Admin←←← Fiku75's Avatar
    Uploads
    40

Re: Tas me shume LNB (koka) me diseqc 4x1 ose 8x1

Quote Originally Posted by kapia View Post
    po ne cvend eshte kjo parabole?se po shikoja ato lnb te gjtha me 100 grade.
    nuk e di e gjeta ne google, por nga gradet duhet te jete kontinenti amerikan

2. Advertise Here
    5000k SkinArt's Avatar
    Uploads
    2

kurjozitet:
    edhe mua ashtu me duket me teper west se sa east i azise, por sapo pashe foton me beri pershtypje ajo koka 82 si rrin ashtu? duket sikur ka ndonje magnet poshte, pa fashete pa asgje shume e cuditshme.

flmn per ate switch figure
    Dy hyrje me koke dyshe dhe 8 dalje.

Pyetja ime A ka humbje sinjali me switch te tille?

New Member
    Uploads
    0

Lnb nga Kanada

Pershendetje te gjithve,

Kam marrur 2 Lnb nga Kanadaja dhe deshta te pyes nese di dikush nese ben te perdoren edhe ne Evrope. Ne ta nuk shkruan asgje per frekuenca apo dicka tjeter. Jan te markes Bell.

→→→Admin←←← Fiku75's Avatar
    Uploads
    40

Quote Originally Posted by SkinArt View Post
    kurjozitet:
    edhe mua ashtu me duket me teper west se sa east i azise, por sapo pashe foton me beri pershtypje ajo koka 82 si rrin ashtu? duket sikur ka ndonje magnet poshte, pa fashete pa asgje shume e cuditshme.

flmn per ate switch figure
    Dy hyrje me koke dyshe dhe 8 dalje.

Pyetja ime A ka humbje sinjali me switch te tille?

koka 82 ka nje vide te ngulur ne mes te fashetes ne tun shikoje mire.

ndersa kokat dyshe me 8 dalje nuk kane asnje humbje sepse ato lloj paisjesh jane bere kastile per ate pune per te qene te pavarura.

Banned
    Uploads
    0

Albert 70 nqs LNB qe ke blere eshte si kjo ne figure duhet te funksjonoje pa problem edhe ne Europe pasi eshte ne banden KU , ato qe jane ne banden C jane me shume per zonen Amerikes dhe Azise dhe disa frekuenca ne satelitin Arabsat 26 est qe perdorin kete bande

5000k SkinArt's Avatar
    Uploads
    2

Quote Originally Posted by fiku75 View Post
    koka 82 ka nje vide te ngulur ne mes te fashetes ne tun shikoje mire.

ndersa kokat dyshe me 8 dalje nuk kane asnje humbje sepse ato lloj paisjesh jane bere kastile per ate pune per te qene te pavarura.
    vida qenka ne vend, syte e mi jo :|
    meqe spaska humbje gje qe me duket me vlere, doja te beja dhe nje pyetje po per kokat me nje dalje besoj se do te beje ky shperndares apo jo?

flmn per sqarimin

Senior Member
    Uploads
    37

Re: Fotot e Antenave tona...

Pershendetje te gjithe antareve ne forum!
    Do t'ju lutesha te me ndihmoni per kete lloj montimi qe kam bere ,sepse kam nje problem qe satelitin e 5 nuk me kap as nje kanal pra turksat 42*E.
    Konfigurimin e kam bere per 4 lnb,se per me shume nuk di si te veproj.
    Ne konfigurimin prej 4 satelitesh ne vend te thorit 0.8*E vendos turksat 42*E po nuk me jep asnje kanal.
    Si mund te veproj qe te me punojne te 5 satelitet pasi lidhjen e kam bere si ne figure. Ju faleminderit.
    Attached Images Attached Images

Senior Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by lice View Post
    Pershendetje te gjithe antareve ne forum!
    Do t'ju lutesha te me ndihmoni per kete lloj montimi qe kam bere ,sepse kam nje problem qe satelitin e 5 nuk me kap as nje kanal pra turksat 42*E.
    Konfigurimin e kam bere per 4 lnb,se per me shume nuk di si te veproj.
    Ne konfigurimin prej 4 satelitesh ne vend te thorit 0.8*E vendos turksat 42*E po nuk me jep asnje kanal.
    Si mund te veproj qe te me punojne te 5 satelitet pasi lidhjen e kam bere si ne figure. Ju faleminderit.
    Ne menyren si i ke vendosur nuk besoj se do e kapesh turksat 42 sepse eshte shume larg nga ajo qe ke me afer (astra 19) ajo mund te arrihet vetem me parabole me pasqyre dmth parabole toroidal. Konfigurimin besoj se e ke ne rregull sepse ke diseqc 4x1 keshtu qe konfigurimin do e besh per 4 koka vetem se te lnb4 do e vesh 2 here se ke 2 satelit (megjithate pune e bukur pergerzime po te vendosje dhe ndonje foto nuk do beje keq se eshte me kollaj dhe per te diskutuar)

Senior Member
    Uploads
    37

Quote Originally Posted by best ven View Post
    Ne menyren si i ke vendosur nuk besoj se do e kapesh turksat 42 sepse eshte shume larg nga ajo qe ke me afer (astra 19) ajo mund te arrihet vetem me parabole me pasqyre dmth parabole toroidal.
    Konfigurimin besoj se e ke ne rregull sepse ke diseqc 4x1 keshtu qe konfigurimin do e besh per 4 koka vetem se te lnb4 do e vesh 2 here se ke 2 satelit (megjithate pune e bukur pergerzime po te vendosje dhe ndonje foto nuk do beje keq se eshte me kollaj dhe per te diskutuar)
    Te falenderoj per pergjigjen tende.
    Foton qe kam paraqitur eshte thjesht per te thene mnyren e lidhjes se diseqc switsh qe kam bere them se eshte ok.
    Ah se per pak harrova te them qe kam nje dekoder dreambos 500s,dhe problemi im qendron se nuk arrij te bej konfigurimin per 5 satelite dhe jo 4 qe dreambox i ka standart ne vendosjen e tyre.
    A mund te me thoni sesi duhet te bej konfigurimin per ti pare te 5 satelitet?

Senior Member
    Uploads
    0

Smile Re: Fotot e Antenave tona...

Quote Originally Posted by lice View Post
    Te falenderoj per pergjigjen tende.
    Foton qe kam paraqitur eshte thjesht per te thene mnyren e lidhjes se diseqc switsh qe kam bere them se eshte ok.
    Ah se per pak harrova te them qe kam nje dekoder dreambos 500s,dhe problemi im qendron se nuk arrij te bej konfigurimin per 5 satelite dhe jo 4 qe dreambox i ka standart ne vendosjen e tyre.
    A mund te me thoni sesi duhet te bej konfigurimin per ti pare te 5 satelitet?
    Me zure pak ngushte sepse nuk kam dm 500 megjithate po perpiqem njehere mos te ndihmoj. Do futesh tek satellite configuration-->many satellites via DiSEqC Rotor ose ne disa dm te tjere eshte advanced aty do vendoseah satelitet qe do konfigurosh ne kete menyre:
    lnb1-->input 1 (ne disa raste eshte lnb 0-->input 1 ose lnb 0 committed 1-->uncommitted 1
    lnb2-->input 2 (lnb 1-->input2 ose lnb 1 committed 1-->uncommitted 2)
    lnb3-->input 3 (lnb 2-->input3 ose lnb 2 committed 1-->uncommitted 3)
    e keshtu me rradhe vetem ki parasysh qe ne lnb nr:4 do e vendosesh 2 here por tek stelite te ndryshem dmth ne rastin tend nga figura qe ke vendosur eshte turksat 42 lnb 4-->input 4 dhe thor 0,8 lnb 4-->input 4.
    Te dhashe 3 mundesi te ndryshme se nuk e di menune e dm 500. Sa per foto ishte fjala per foto natyrale te paraboles

Advertise Here