tung deshta me ju pyet diqka nga duhet te jet i kthyer saci(lnb qendrore) ne menyre qe te me bejn 13,16,19,28,7(digiturk) jetoj ne prishtine flm
tung deshta me ju pyet diqka nga duhet te jet i kthyer saci(lnb qendrore) ne menyre qe te me bejn 13,16,19,28,7(digiturk) jetoj ne prishtine flm
Pershendetje te gjitheve,
Sqarim para pytjes:
Kam blere nje Reciver DreamBox 500-s.Para ketij resiveri kam pasur resiver digjital :Smart Macimus,me LNB-2 (kokshe apo syna).Pozicioni Eutelsat 16 & Astra 19.Te dy satelitat i kam shikuar ne te njejten kohe.
Pyetja ime:
Me Dream Box ne Eutelsat :Digitalb edhe Tring edhe disa kanale tjera po i shof,mirepo psh Alsat nuk po mundem te shof (emri i figuron ne list po nuk hapet).
Ndersa me DreamBox ne Astra 19, shume pak kanale po mi zene: psh. vetem Viva Germany (free air) ,Vox (Austria).Edhe pakon e frances Canal +.. te tjerat edhe pse jane
free air nuk po mi zene.Po ashtu Sky deutchland nuk po mi rrok.
Une po mendoj qe ndoshta kjo ka te bej me konfigurimin e LNB-2 kokshe ne DreamBox.
Ne keto foto do t'ju tregoi konfigurimin e resiverit Smart Macimus dhe DreamBox.
1.Konfigurimi per Eutelsat 16 ne resiver Macimus (te gjitha kanalet mi rrok).
Eutelsat Lnb Konfig.jpg
2.Konfig. Astra 19 ne resiver Macimus CI (te gjitha kanalet mi rrok)
Astra Lnb Konfig.jpg
3.Konfigurimi ne Eutelsat edhe Astra ne reciver: DreamBox 500-s (jo te gjitha kanalet mi rrok) (shiko sqarimin me larte).
DreamBox LNB Konfigurimi.JPG
Si te behet Konfigurimi ne DreamBox qe ti shof te gjitha kanalet ne Eutelsat dhe Astra .
Pyetja e dyte ?
Deshiroj qe kete kabllen qe vjen nga sateliti ta shfrytezoj per dy resivera; 1,per DreamBox dhe 2.Macimus CI pra per dy TV.
Kam provuar me kete pajisje spliter 3 po nuk arrin sinjali as tek DreamBox 500-s as tek Macimus (resiver digjital).
Spliter 3.jpg
Dini ndokush qfare spliteri mundem me perdor qe te kem sinjal nga sateliti per te dy resiverat ne te njejten kohe.apo ndoshta mundem edhe me kete spliter, mirepo eshte thjeshte qeshtje konfigurimi ne: antena setup te dy resiverave.
Shume flm per ndihmen, ishalla kam qene i qarte ne spjegim
kati
per mendimin tim : ne drembox do te veprosh keshtu , diseq AA do te vesh astra
diseq AB do te vesh ew2
ndersa sa per spliterin nuk mendoj se do te jape rezultat sepse ty te duhet nje switch dhe jo spliter
Flm shume Kapia sa i perket DreamBox provova me ndryshu satelitat po sfunkisononte astra vetem eutelsat.Une pozicionin e parabolles dhe LNB-2 e kam qe ne ate menyre qe Eutelsatin e kam ne Disecq A ndersa, Diseq B e kam Astren. Ne kete menyne e DreamBoxit te LNB spo mundem me ja ndryshu Diseq (shiko foton me larte te dreamboxit).Provova me ja vendos DiSEcq sikurse qe i kam tek resiveri digjital: Smart Macimus per Eutelsat 16 DiSEqC A (shiko foton e mesiperme) dhe Astren DisecqC B,(shiko foton e mesiperme)
Si mundem ti vendos keta parametra ne DreamBox : 1.Eutelsat 16 DiSEqC A
2.Astra 19 DiSEqC B
2.Sa i perket spliterit ,a kishe mundur qe te me postosh nje foto se qfare switch duhet
flm shume Kapia dhe te gjitheve
kati
provoje siç te tha kapia dhe tek dm500 hiqe 4 satellites via diseqc dhe vendose 2 satellites via diseqc.
sa per kanalet
alsati ka nderru frekuence, provo te vendosesh settings te rejat, un perdor ato vhanibal.
kurse spliteri punon mire por duhet te shikosh me nje dekoder dhe tjetrin ta mbash fikur sepse te dy njekohesisht nuk mundesh, ose duhet te shikosh njekohesisht te njejtin trasponder qe te punojne.
perndryshe vendos nje 2 lnb me dy dalje qe te jesh i pavarur, dhe te shikosh çte duash.
tek opcjonet aa dhe ab duhet te vendosesh satelitet e duhur, shikoje diseqcun nese tek dalja nr1 ke eutelin atehere edhe ne dm500 vendose aa, dhe pastaj astren ab, ose anasjelltas.
per me shume shkruaj.
tung te gjithve deshta me pyet se ku mundem te gjej diseqc per 8 lnb (jam ne prishtine )ose a mundem te kombinoj ne ndonje menyre 2 diseqc me nga 4 lnb qe te me bejne 6 lnb qe kam flm
Flm Fiku75 ,Kapia
Sa i perket Konfigurimit te LNB-2 (ne DreamBox),Vendosa 2 sattellite Eutelsat 16 AA & Astra 19 AB, prape diqka me shume kanale spo me zene ,shembull Sky Deutchland spo mi hap.Ndersa kanalet franqeze ne Astra 19 krejt po mi hap.
Perndryshe kam disa pyetje tjera:
1.Si mundem te konfiguroj une Dreambox nga Pc Im e di qe duhet me kabell RS-232 cable.
-Une gjithashtu kam programet DreamBox Tools DreamBoxTools.png
A Mundem une qe ti bej ndryshimet ne Dreambox a ka naj problem.Edhe a mundem une te gjej freesharing per kanalet edhe qysh ...
2.Si te rregulloj qe kur te ndez TV dhe DM ,DreamBox te startoj psh nga Buqeta qe une kam formuar shembull te startoj nga Digjitalb
Shume Shume Flm
kati
kati2 jo email ne publik! rregullorja e forumit e ndalon,per te komunikuar me anetaret e forumit perdor pm.