Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 30 of 100 FirstFirst ... 52025282930313235405580 ... LastLast
Results 291 to 300 of 1000

Thread: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime-pyetje

Senior Member
    Uploads
    3

Re: ndihme nga teknikat e antenave

Quote Originally Posted by balili View Post
    Bledi 07 nuk e di nqse kuptova drejt mos kishe parasysh qe me 1 lnb te vetme te shikoje te 3 satelitet njeheresh dhe lnb te kishte 1 dalje pra diseq te integruar ky eshte nje model qe egziston ne amerike dhe kushton 59,99 dollare nuk e di ne eshte funksional per ketu tek ne pasi nuk e kam provuar po egzistojne lnb te tille
    Po pra ti me ke kuptuar tamam, pra a ka Lnb me 1 dalje me diseq te integruar per tre satelite per nje resiver.
    Gjithsesi ju falenderoj per ndihmesen tuaj...

2. Advertise Here
    Contributing Member kapia's Avatar
    Uploads
    1

cfare ndryshimi ka nje parabole 110 cm nga nje 120 cm?sepse kam nje parbole nga ato te vjeterat dhe dua ta ndroj me nje te re 110 cm por se di a do te kem te njejten sinjal apo do me bjere, do te kem te njejtin numer sateliteve kush e ka provuar ,te me jap nje ide.. ?

Uploads
    1

Quote Originally Posted by kapia View Post
    cfare ndryshimi ka nje parabole 110 cm nga nje 120 cm?sepse kam nje parbole nga ato te vjeterat dhe dua ta ndroj me nje te re 110 cm por se di a do te kem te njejten sinjal apo do me bjere, do te kem te njejtin numer sateliteve kush e ka provuar ,te me jap nje ide.. ?
    kete gje po e bej per shkak se:
    1. e kam te shtrember si parabole
    2. e perdor me motorr dhe motori llodhet
    3. nga qe eshte shume e vjeter mendova ta zvendesoj me nje me te re dhe me te lehte nga pesha ,nga kjo aktuale.....
    kjo ishte e gjitha...por nje ide desha...prandaj pyeta per em shume nga kjo gje..po un e di qe sa me e MADHE ME MIRE...
    2.

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

3. nga qe eshte shume e vjeter mendova ta zvendesoj me nje me te re dhe me te lehte nga pesha ,nga kjo aktuale.....
    kjo ishte e gjitha...por nje ide desha...prandaj pyeta per em shume nga kjo gje..po un e di qe sa me e MADHE ME MIRE...
    2.
    Ke bere mire qe e ke sqaruar,keshtu shmang keqkuptimet.
    Tani me mire se sa ti vete nuk mund ta di kush tjeter.Une ne vendin tend duke e pare parabolen tende 120cm ne foto,nuk do te hezitoja ta provoja parabolen 110cm te re.
    Persa i perket pyetjes se a do te ndikoj ky nderrim ne sasine e sateliteve qe ke kapur deri me tash une mendoj se JO(gjithmone nese e monton tamam).Ndersa per çeshtje sinjali je ti vete qe e verteton.
    Te kam thene dhe njehere tjeter, te keta lloj motorresh me ingranazhe plastike,per jetgjatesine e tyre,ndikon pesha e paraboles,sa me shume ta kaloj peshen e lejuar prej fabrikes aq me keq eshte.Keshtu qe kur ta marresh parabolen 110cm peshoje dhe shiko mos ti kaloj ne total 9kg.Per me sakte konsultoi te dhenat e motorrit ne Google se atje i gjen te sqaruara.

→→→Admin←←← Fiku75's Avatar
    Uploads
    40

2.
    po te jet me lehte si peshe, un do ta kisha nderruar.

pastaj ate sinjal qe do humbesh me 110 e humb edhe tashi me 120 sepse e ke te shtrembet.

keshtu qe i bie do kapesh te "njejtin" sinjal, por duke lodhur me pak motorin. un do e kisha nderruar.

po mos ta kishe te shtrembet ndoshta do kapje ndonje kanal te me shume andej nga nilesati qe per mu vlejne 0.
    keshtu qe vetem interes ke ta ndrosh.

andej nga shkembimet e kishit bere sallate temen, por i fshiva.

Uploads
    1

Quote Originally Posted by fiku75 View Post
    po te jet me lehte si peshe, un do ta kisha nderruar.

pastaj ate sinjal qe do humbesh me 110 e humb edhe tashi me 120 sepse e ke te shtrembet.

keshtu qe i bie do kapesh te "njejtin" sinjal, por duke lodhur me pak motorin. un do e kisha nderruar.

po mos ta kishe te shtrembet ndoshta do kapje ndonje kanal te me shume andej nga nilesati qe per mu vlejne 0.
    keshtu qe vetem interes ke ta ndrosh.

andej nga shkembimet e kishit bere sallate temen, por i fshiva.
    ishet faji im..kisha ngateruar un adrese!na falni!

Uploads
    1

Quote Originally Posted by fillestari View Post
    Ke bere mire qe e ke sqaruar,keshtu shmang keqkuptimet.
    Tani me mire se sa ti vete nuk mund ta di kush tjeter.Une ne vendin tend duke e pare parabolen tende 120cm ne foto,nuk do te hezitoja ta provoja parabolen 110cm te re.
    Persa i perket pyetjes se a do te ndikoj ky nderrim ne sasine e sateliteve qe ke kapur deri me tash une mendoj se JO(gjithmone nese e monton tamam).Ndersa per çeshtje sinjali je ti vete qe e verteton.
    Te kam thene dhe njehere tjeter, te keta lloj motorresh me ingranazhe plastike,per jetgjatesine e tyre,ndikon pesha e paraboles,sa me shume ta kaloj peshen e lejuar prej fabrikes aq me keq eshte.Keshtu qe kur ta marresh parabolen 110cm peshoje dhe shiko mos ti kaloj ne total 9kg.Per me sakte konsultoi te dhenat e motorrit ne Google se atje i gjen te sqaruara.
    duke u nisur nga ajo tendja dhe parabola ime eshet e shtrember dhe rende vendosa ta ndroja...por pera se ta ndroja kekroj nja ide dhe nje sqarim..po pikerisht,sepse e lodh motorrin dhe emndoj per nje diemer te acarte qe kam un ne korce ,
    kjo parabola 110 cm , rendon me pak se kjo qe kam ,por deshira ime eshte per nje parbole 130 cm por cmimi i kesaj ehste shuem i kripur kushton 7500 lek te reja ,ndersa nje 110 cm 4500 lek
    un nuk dua te humbas sinjal dhe dua te kem te njejtin numer satelitesh si psh 7w dhe 12.5 w nuk dua ta humbas
    duke perdorur usals ,kam aritur nje sinjal shuem te mire per kete falenderoj FILLESTARIN
    !

Senior Member
    Uploads
    0

Prsh te gjitheve

Desha te pyes a eshte e mundur te kapen me nje sac 110 cm te vetem satelitet Eutelsat W3A 7E dhe Amos 4W. Nqs po, koka e 7E duhet te vendoset ne qender (fikse) dhe koka e Amos 4W duhet te vendoset djathtas me shine (kur e shikon sacin nga para) apo anasjelltas? Nuk e di nqs e ka provuar ndonjeri.

Flm.

Contributing Member pleshina's Avatar
    Uploads
    13

@ adireli koka 7E te jet fikse ndersa ajo e Amos te jet nga ana e djathet ( kur je perball Sacit)

Senior Member
    Uploads
    0

Shume Flm.

Advertise Here