bej nje gje shum te thieshte mer nje aparat tieter beji konfigurimin dhe provoje , nese te ben te njejten difekt eshte motori ne te kundert duhet te shofesh konfigurimin ke drimboxi, pastaj cfar motori ke cfar marke
bej nje gje shum te thieshte mer nje aparat tieter beji konfigurimin dhe provoje , nese te ben te njejten difekt eshte motori ne te kundert duhet te shofesh konfigurimin ke drimboxi, pastaj cfar motori ke cfar marke
Pershendetje
Sugjerimi qe te jep Interisti_12 per proven me nje aparat tjeter eshte me i sakti qe mund te vertetoje qe motorri punon ose jo.Dhe po aq e rendesishme eshte pyetja qe ben Interisti_12 per tipin e motorrit.
Megjithate po supozoj qe ke motorr qe furnizohet me rryme nepermjet aparatit(Stab HH); Po te tregoj pervojen time me dyshen motorr-DM. Dy probleme kam pasur me kete dyshe, qe si kam pasur me pare per me shume se 5 vjet qe perdor kete tip motorri natyrisht me aparate te tjere.
1. Nuk me luante motorri nga nje pozicion ne tjetrin.Ne kete pike fillova te fajesoj motorrin per vjetersine e tij.Por pasi perdora nje aparat tjeter motorri funksiononte per bukuri,e lidhja prap me DM dhe per disa kohe punonte normalisht.I nderrova edhe kabullin dhe prap e njejta gje,punonte per disa kohe dhe prape bllokohej. Ne kete pike fillova te fajesoj DM dhe konkretisht tunerin.Mirepo me vone me shkoi mendja qe motorri nuk furnizohej sic duhej me rryme prej DM.Zgjdhja qe i dhashe ishte e tille qe ndryshova krejt konfigurimin e dhomes ku kam vendos TV me DM per te shkurtuar distancen Motorr-DM nga 20m ne 15m dhe qe nga kjo kohe nuk kam pasur me probleme.
2. Problemi i dyte filloi pasi fillova ta flashoj me image te perpunuar nga te tjere dhe jo me image te paster.Veproja keshtu: pas flashimit konfiguroja satelitet dhe me pas i fusja listen e kanaleve me dreamboxedit,ne kete rast ndodhte qe nuk me dilnin te gjithe satelitet dhe edhe kur dilnin nuk shkonte motorri psh ne 28°E.Kete problem e zgjidha duke bere keshtu:menjehere pas flashimit i fus listen e kanaleve dhe me pas bej konfigurimin ne DM.Ky problem me lind vetem me imaget e perpunuar dhe jo me ata te pastrit.
Me sa duket ky DM 500s(klone) ne kete drejtim eshte cop-cop.E provoj motorrin me lloj lloj aparatesh(bile edhe me ata ta kohes se qepes) ne distanca Motorr-Aparat edhe me shume se30m dhe kurre s'kam pas probleme.Ndersa me kete(DM) vetem tani qe e kam bere distancen 15m s'kam me probleme.Ndoshta vetem ky kloni im mund ti kete keto probleme.
Gjithsesi pyetja qe ka bere Interisti_12 per tipin e motorrit ndoshta mund te te ndihmonte me teper.
Flm per pergjigjje.Tju them te drejten as qe e kame shiku se qfare emri i firmes se motorrit ka,
distanca Motorr-DM eshte diku rreht 15 metra tashi jame ne pune po si te mbaroj punen do ta marr dm me vete ne shtepi dhe ta testoj ne shtepi,
a di ndonjeri ndonje metode duke nderhyre ke aparati ne menyre qe te thith me teper sinjal?pra te rrise sinjalin
E provova dm ne shtepi punon shume mire,por tek vendi ku punoj perseri i njejti problem,shume qudi me tv pilot sillet saqi e automatik me ngrihet ne vend dm sa here deshiroj te leviz,ktu ka faj motorri,por si po e sill me tv pilot kjo me ben te dyshimt, i shikova te gjitha por prap i njejti problem e provova me gemini 4.7 e 4.6 po pa sukses do te provoj ta ndrroj motorrin se sod me ka lodhur shume, edhe pse sjam i sigurt por sme ka mbetur tjeter.
me sa shof nga footoja me duket se eshte njelloj si motori im stab,megjithate te hyme ne tem,po ta shikosh me vemendie motori ka dy butona plastik dhe kur eshte i takuar me aparatin ato ndizen me drit jeshile, njera nga keto ka tre drita jeshile, portocalli dhe te kuqe, atehere jeshile ok, portocallia do te thote qe se mer mire corentin nga aparati dhe e kuqia nuk arin korenti nga aparati,gjeja e pare qe un do te beja eshte kjo do te shkoja afer motorit dhe do te beja manualisht rotullimin e motorit me ane te ketyre butonave plastik,kjo eshte nje verifikim i motorit regullisht gjithmon duke pare ngjyrat e dritave,ne qoftese kjo prove drita jeshile qendron ok je ne regull, ne qoftese drita jeshile gjate rotullimit te motorit behet ngjyre portokalli ndaloje motorin dhe shiko me kujdes spinotin e antenes , kurse ngjyra e kuqe se besoj te ndizet se vet thua qe motori levis,ok prova e dyte eshte instalo nje liste kanalesh dualfild astra19 e hotbird,keto jan provat me themelore gjithmon nga eksperienza ime, por dote shtoja nje nga problemet me baze ne montimin e motorave eshte perfeksioni, tubi te jete drejte ne nivel gjithashtu dhe motori ne nivel, ne qoftese arin te besh keto prova dhe ke te njejtin problem ateher difekti qendron motori,
Prsh.ku munde te gjenden amplifikatoret dhe sa kushtojne perafersisht.Ja kalofshi mire.