mirembrema nje sqarim per turksat 42 est parabola qe kam montuar (e vjeter) i kap sinjalin e ketij sat" spo kuptoj si ka mundesi arrin dhe kap satelitin 45est 2 frq 11686v5787 11500v2960 sinjal i mjaftushem per te shiku.
mirembrema nje sqarim per turksat 42 est parabola qe kam montuar (e vjeter) i kap sinjalin e ketij sat" spo kuptoj si ka mundesi arrin dhe kap satelitin 45est 2 frq 11686v5787 11500v2960 sinjal i mjaftushem per te shiku.
Po, se ky pozicion satelitor ka sinjal shume te forte,sidomos ato dy frekuenca. Keto frekuenca e kane edhe me te forte sinjalin se ato ne 13°E.
Pervec kesaj ka te ngjare qe parabolen te mos e kesh 100% ne 42°E. Dmth edhe nje devijim milimetrik me ne Lindje(duke perfshire edhe forcen e madhe te sinjalit te keto frekuenca),ben te mundur te kesh sinjal ne 45°E
po jam dakort qe eshte pak milimetra ne lindje( antene e vjeter)kisha lene 1 lnb tjeter afer per 39est aty merrte 36est.ku kapja frq 11439h8250. skam mundesi me maru sic duhet .faleminderit per suportin fillestari.
kisha nje pyetje.???????? kam nje pjate te sat+ dhe ka dy koka. njera eshte drejtuar ne astra19e dhe tjetren tek sirius 5e. doja te dija ne kete pozicion qe eshte tani pa e levizur pjaten sepse nuk dua te humbas satelitin 19e ,mund te kap satelitin 10e qe eshte dhe kanali i premierlige hd. dmth duke levizur koken qe eshte ne 5e ta vendos ne 10e drejt sic eshte ne shine. nqs behet atehere do ta leviz satelitin tjeter qe eshte i digitalbit nga bulsat 39e duke e cuar tek turku ne 42e. sepse premierligen angleze do ta shoh tek sateliti ne 10e. dhe i bie qe te shoh kampionatin spanjoll ne 42e tek ntv sport. gjithmon ne qofte se mund te kap sinjalin ne 10e. faleminderit.
pershendetje!
si mund te shoh ne nje saq 120.cm kanalet hellas sat 39e dhe kanalet e turksat 42e ne nje aparat? cfare koke me nevojitet, koke 2-she apo dy te veqanta? pra te shoh kanalet e bulsat ne 39e dhe ntv spor ne 42e pa pasur nevoj per te levizur saqin! gjithe te mirat!
faleminderit per sygjerimin!
mund te kapet sateliti 10e ku eshte dhe kanali premier leage hd. ne tirane???
9E e kap me sinjal te plote kurse ne 10e vetem nje kanal arab. sateliti eshte ai i sat+. eshte me shine koka e fiksuar eshte ne 19e dhe tjetra leviz ne shine. vetem 9e e kap me sinjal te plot. nuk di cfrar duhet te bej