Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 48 of 100 FirstFirst ... 233843464748495053587398 ... LastLast
Results 471 to 480 of 1000

Thread: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime-pyetje

Contributing Member
    Uploads
    0

Re: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime-pyetje

me fal doja qe te beja nje pyetie doja te dija antena e pallatit a mund ta controllosh ne se ka ne fillim te fillit qe vin poshte ka ndonje lidhie me alimentator ne i themi colegamento in testa
    e them kete sepse ky alimentatori qe mund te jet me shum mund te te krijoj probleme ne configurimin e disekeve , prandaj sigurohu mire,duhet te shofesh ne se lnb eshte H o V, ne qoftese eshte kjo figura eshte e sakte si e ke ven ti ateher per mua eshte me lnb H/V ateher kjo funksionon pa problem ne se t ie shikon se ne fillim nuk ka ushqyes tieter 12 v duhet te sigurohesh njeher ne qoftese nuk ka ateher vazhdo me proceduren qe ke nis dhe funksionon shum mire, ok un e kam ber vete dhe ka pas resultat

2. Advertise Here
    Senior Member inxhinieri's Avatar
    Uploads
    2

@Bernardi,
    e kisha lexuar edhe me pare ate faqen dhe faqe te tjera por ne asnje prej tyre nuk jepet nje shembull si ai qe kam paraqitur ne figure.

@interisti_12,
    per sa i perket aparaturave te pallatit une nuk e kam idene se çfare aparaturash kane perdorur dhe nuk e di se ku mund te jene keta aparatura pasi per te arritur ne tarrace duhet te kaloj neper nje banese ne te cilen jeton nje plake invalide qe nuk ia hap deren njeriu te gjalle. Se kush leshi e ka projektu kyt pallat nuk e di por nje te shame nga e ema e ka merite.
    Po kerkove hollesira tek administratori, siç do ta dish mire, ketu ne itali te sjellin 100 probleme dhe per hater nuk te lejne ta montosh antenen tende as afer dritares (siç dua ta ve une) apo ne ballkon. Po deshe te vesh antene me te madhe se 100cm duhet te kerkosh leje nuk e di se ku sepse po nuk pate leje jane ne gjendje te te denoncojne per spiun etj etj. Hajde merri vesht keto.

Gjithsesi, vari lesht ketyre, une dua te ve nje 80cm dhe shpresoj qe te mos kem probleme me nje diseqc 1.1 me konfigurimin ne dekoderin tim pasi nuk besoj te kem probleme me aparaturat e pallatit.

Super Moderator benardi's Avatar
    Uploads
    576

Quote Originally Posted by inxhinieri View Post
    @Bernardi,
    e kisha lexuar edhe me pare ate faqen dhe faqe te tjera por ne asnje prej tyre nuk jepet nje shembull si ai qe kam paraqitur ne figure.

@interisti_12,
    per sa i perket aparaturave te pallatit une nuk e kam idene se çfare aparaturash kane perdorur dhe nuk e di se ku mund te jene keta aparatura pasi per te arritur ne tarrace duhet te kaloj neper nje banese ne te cilen jeton nje plake invalide qe nuk ia hap deren njeriu te gjalle. Se kush leshi e ka projektu kyt pallat nuk e di por nje te shame nga e ema e ka merite.
    Po kerkove hollesira tek administratori, siç do ta dish mire, ketu ne itali te sjellin 100 probleme dhe per hater nuk te lejne ta montosh antenen tende as afer dritares (siç dua ta ve une) apo ne ballkon. Po deshe te vesh antene me te madhe se 100cm duhet te kerkosh leje nuk e di se ku sepse po nuk pate leje jane ne gjendje te te denoncojne per spiun etj etj. Hajde merri vesht keto.

Gjithsesi, vari lesht ketyre, une dua te ve nje 80cm dhe shpresoj qe te mos kem probleme me nje diseqc 1.1 me konfigurimin ne dekoderin tim pasi nuk besoj te kem probleme me aparaturat e pallatit.
    kane dale keto parabolat e reja te tipit pjate dhe komuna nuk ka se cfare te beje edhe po ti vendosesh ku te duash ti ne apartamentin tend,gjithesesi ai siti qete kam vendosur ne nje postim me siper te jep mundesine ti marresh ne tel dhe ti kerkosh asistence teknike nepermjet telefonit

VIP Member Andushi's Avatar
    Uploads
    2,275

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Quote Originally Posted by andushi View Post
    Pershendetje,

Keto parabolat e reja nuk kane nevoje per LNB ??

Ciao.
    Pershendetje

E kane te integruar(brenda).Me sa duket i kane projektuar per kete punen: se ne shume vende ndalohet montimi i parabolave te zakonshme.
    Me sa di une disa anetare ketu kane kohe qe i perdorin(s'me kujtohen emrat) por do isha kurioz te dija nese i ka perdorur kush me motorr??

VIP Member Andushi's Avatar
    Uploads
    2,275

Quote Originally Posted by fillestari View Post
    Pershendetje

E kane te integruar(brenda).Me sa duket i kane projektuar per kete punen: se ne shume vende ndalohet montimi i parabolave te zakonshme.
    Me sa di une disa anetare ketu kane kohe qe i perdorin(s'me kujtohen emrat) por do isha kurioz te dija nese i ka perdorur kush me motorr??
    Po edhe une kete do pyesja, nese i perdor ndonje anetar me motorr.

Ne websitin e kompanise Gjermane qe i prodhon kane edhe Koka LNB me 7 vjet garanci, qe besoj se i kane te integruara, si jane ?

Te pershendes.

Super Moderator benardi's Avatar
    Uploads
    576

Quote Originally Posted by andushi View Post
    Po edhe une kete do pyesja, nese i perdor ndonje anetar me motorr.

Ne websitin e kompanise Gjermane qe i prodhon kane edhe Koka LNB me 7 vjet garanci, qe besoj se i kane te integruara, si jane ?

Te pershendes.
    lnb i kane te vendosura brenda dhe jane shume te thjeshta per ti nderruar ,po keshtu edhe vete parabola tip pjate eshte shume e thjeshte per tu montuar,dhe ka avantazhin qe mund te montohet kudo ne shtepi apo apartament, dhe nuk eshte shume e thjeshte per tu dalluar nga syri njeriut ,po ashtu edhe mund te kamuflohet duke i vendosur ngjyren qe deshiron dhe keshtu mund te perputhet plotesisht me ngjyren e ambjentit rrethues,

keto lloj parabolash te tipit pjate jane te ndertuar me celle,kane 128 celle qe udheheqin sinjalin dhe jane te bazuara mbi bazen e teknologjise WAVE GUIDE HORN ARRAY, kjo lloj teknologjie e kap sinjalin nepermjet nje matrice celle ne forme kuadrati ose nje lloj guide valesh sinjali (16 horizontale dhe 8 vertikale) qe mundesojne kapjen e vales te sinjalit te lnb nepermjet nje sistemi te sofistikuar rifleksioni, celle-t jane te vendosura pothuajse nete gjithe siperfaqen e selfsat

eshte per tu theksuar

1-dimensioni shume i holle 6,5 mm

2-e thjeshte per tu instaluar

3-rendiment shume i larte

4-LNB QUAD i integruar

5-stafa dhe suporti dhe te tjera gjera qe sherbejne per ta montuar

6-kompatibile me motorrat stab satelitare

per me shume info vizitoni sitin===> ketu

Contributing Member
    Uploads
    0

cuna mos harxhoni leket kot, keto dolen me shum buje por qe nuk ja vlejn un i kam perdor dhe i kam montuar biles kan humbie sinjali shum te theksuar dhe qe ne hd harojeni kualitetin nejse cdo njeri ka mendimin e tij, kurse persa i perket problemit qe ka inxhinieri eshte shum i theishte po ta marim keshtu por per sa i perket problemit te ktyre **** administratoreve po te flasesh me nje antenist te zones ata jan te detyruar qe te te sherbejn, me cdo kusht,un i njof mire kushtet ketu ne itali dhe e di se si duhet te sillesh ti kete drejtat e tua si qiraxhi ose propietari i shtepise perdret dhe fiala avokat dhe cdo gje levizet per mrekulli, nejse mos te zgjatem shum , duhet te veprosh ne kete menyre,ke dy shanse per ta bere ateher e para ske pse ve nje parabol tieter por duehet te vendosesh nje staf trio o ose me shum per sa e don ti do besh lidhien psh po marim 16, 19,ok do maresh nje disek me kater dalie, do shikosh ke centralina e pallatit kush eshte dalia jote eshte pak e veshtire per ta gjetur nese nuk e kan shenuar un sakionisht i shenoj se e di qe mundte ket problem por megjithate eshte shum e thieshte, po gjete kalaten tende aty do te besh lidhie e satelitit te tret qe ne kete raste eshte 13 , ok por un kam frik vetem nje gje qe te besh kete operazion do te kushtoj kete po ta them , un e kam bere kete ke nje shqiptar i ka kushtuar reth 180,00€ se ishte shqiptar mos e haro se koha e punes kushton ,ne kete menyre ske asnje problem dhe me condominion do te thon donjeri qe un me pare shifia shum mire por mos ja vir veshin , kurse ajo qe do te theksoja ishalla te qe parabola te jete 100 m keshtu ke me shum guadanio ne sinjal per sa i perket sinjalit 16 , kur se ruga tieter eshte nese ke mundesi qe te krijosh nje linje tieter per veten tende por jo eshte pak me shum ne kosto, me pak fiale pune muti, situzione di merda , mefal inxhinieri,nuk e di ku ndodhesh por qe te ishe ketu afer rimit do te ndihmoja me gjithe qejf, ja kalofsh mire

Senior Member inxhinieri's Avatar
    Uploads
    2

Faleminderit djema.

Ketu tek une i vene antenat pothuaj ku te duan, dritare, ballkon, tarrace etj etj, keshtuqe edhe une do ta vendos tek dritarja sepse eshte i vetmi vend ku mund ta drejtoj nga jugu por problemi eshte se nuk arrij te leviz kokat po te vendos tre koka teke.
    Ja pse me duhet te vendos nje monobllok dualfeed 16E/19E dhe ta coj me linje ne vete deri tek dekoderi ku kam edhe linjen e pallatit 13E dhe ta bashkoj me diseqc 1.1

Stafen e kam montuar dhe keto dite do te montoj edhe antenen

Ku jetoja para ca vitesh kisha edhe motorr por ne momentin e transferimit me iku nga mendja te çmontoja antenen dhe motorrin keshtuqe me mbeten atje dhe tani kam vetem nje monobllok dualfeed dhe parabolen.
    Sinqerisht te shpenzoj mbi 100 euro per nje antene kuadrate nuk ia kam qefin keshtuqe do te blej nje parabol 80cm dhe ça te kapi te kapi.

@interisti Me perpara jetoja ne Udine dhe me pas ne Modena e tani ne Genova por punoj pothuaj ne te gjithe italine qendrore dhe veriore ne transferte.

→→→Admin←←← Fiku75's Avatar
    Uploads
    40

Quote Originally Posted by inxhinieri View Post
    Faleminderit djema.

Ketu tek une i vene antenat pothuaj ku te duan, dritare, ballkon, tarrace etj etj, keshtuqe edhe une do ta vendos tek dritarja sepse eshte i vetmi vend ku mund ta drejtoj nga jugu por problemi eshte se nuk arrij te leviz kokat po te vendos tre koka teke.
    edhe un te njejtin problem kisha, por i çentrova kokat brenda ballkonit dhe njehere qe i rregullova si duhet e fiksova ne ballkon.
    brenda ballkonit perdora nje cop tub te salduar me nje trekendesh poshte qe te rrinte vet, keshtu çentrova kokat.

Advertise Here