faleminderit benard per pergjigjen por skam satelit 120 cm. kam dy nje te digitalb dhe tjetrin sat+. dmth nuk kapet me keto antena. po nese kapen me sinjal te dobet kanalet e art nga duhet ta drejtoj satelitin andej nga 1we ku eshte digi tv dhe besoj me majtas se digitv??? e dua per jsc sport dhe art. mos kane sinjal me te forte keto paketa ne kete satelit??
pershendetje
per mua,dhe si pas te dhenave ketuhttp://www.eutelsat.com/satellites/7w-ab7_popd.html#nuk ja vlen fare te merresh me ato diametra qe ke
Pershendetje!
Desha te dij a eshte e mundur qe te kap turksatin por qe parabola te jete me pozicionim nga hotbird-i?!Dmth kam nje koke qe eshte e pozicionuar ne hotbird dhe te shtoj dhe nje koke tjeter po ne ate kend qe te kapi dhe turksatin.Nqs po ne cpozicion duhet vendosur koka qe te kapi turksatin?!
Turksati eshte 42 grade ne Lindje , ka shume diference nga 13 grade E ku ke Hotbirdin ti , dmth shkrurt fare nuk behet ashtu si thua ti , duhet levizur parabola vet , ose me motorr , ndersa ne ate pozicion qe ke ti , nese do te shtosh koka te tjera mund te kapesh dhe 2 satelitet qe jane anash hotbirdit , shto 1 kok per Ewtelsat W2 16 E , ose per Astra 19 E
Nqs ke parabole 80cm.Duke pas parasysh distancen ndermjet 13°E dhe 42°E,duket e pamundur.
Me parable 100cm = ??? Por duke pas parasysh punimin e Fiku75,nuk po i referohem 8 kokeshes, por vetem dy sateliteve te skajeve 28.2°E dhe 0.8°W qe i bie te jete thuajse e njejta largesi si 13°E -> 42°E. Mundet qe edhe ta realizosh, ose me sakte nuk duket e pamundur. Punimin e Fiku75 e ke te tema:'Fotot e Antenave tona' posti 1
Me parabole 120cm, mendoj se duhet te behet. Gjithsesi thjesht mendim po jap se te testuar nuk e kam.
Por a eshte e lehte? S'ma ha mendja.