Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 67 of 100 FirstFirst ... 174257626566676869727792 ... LastLast
Results 661 to 670 of 1000

Thread: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime-pyetje

Senior Member Kujdes99's Avatar
    Uploads
    4

Re: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime-pyetje

Quote Originally Posted by Pirat medie View Post
    Pershendetje cuna.Per ta mbrojtur nga shiu lnb e kam mbuluar me nje mbrojtese plastike te tejdukshme.Me thoni a ndikon kjo gje ne ulje te sinjalit?
    Besoj se dy rruge jane: menyra e vendosjes ose nuk ndikon ose po ndikoi te iken fare sinjali,pra nuk ka rruge te ndermjetme si p.sh eshte sinjali 80% edhe te ulet ne 60%.Nuk e di ndonje tjeter mund te ta konfirmoje.

2. Advertise Here
    VIP Member BIG BOBI's Avatar
    Uploads
    70

Pershendetje cuna.Per ta mbrojtur nga shiu lnb e kam mbuluar me nje mbrojtese plastike te tejdukshme.Me thoni a ndikon kjo gje ne ulje te sinjalit?
    mbulimi i lnb,teorikisht pranohet,por praktikisht nuk eshte e keshillueshme sepse krijon kondence dhe lageshtire brenda lnb-se kur ben vape!
    kjo ndikon ne uljen e cilesise se sinjalit dhe ne jetegjatesine e lnb-se!
    prandaj nuk ka sens qe ta mbulosh lnb-ne ,sepse ato per te ndenjur jashte jan projektuar dhe prodhuar!

Super Moderator benardi's Avatar
    Uploads
    576

nje gje te tille e ka bere nje kushuri i imi i cili kishte probleme me shiun, por ne vend te plasmasit ka vene nje llamarine te holle si tip tende,dhe nuk ka me probleme me shiun

per nivelin e sinjalit nuk di se ca te them

Super Moderator benardi's Avatar
    Uploads
    576

Quote Originally Posted by beka20 View Post
    kam nje sac me dimenzion 2metra deshta me dite a kapen te gjitha frekuencat e satelitetit 28.2°E te paketes Sky Digital te A nglis jetoj ne Prishtin
    ne fakt jane dy satelite ne kete pozicion SHUME PRANE NJERI-TJETRIT

1-28,2 EST ASTRA 2A-2B-2D

2-28,5 EST EUTELSAT EUROBIRD 1

te sateliti i pare 28,2 est nuk i shikon dot te gjitha sepse te duhet nje sac-parabole mbi 320 cm (po te duash te jap edhe frekuencat qe nuk kapen)

ndersa te sateliti 28,5 est i shikon te gjitha frekuencat me sac-in qe ke ti 200 cm

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Pershendetje

Ketu jane dy foto qe tregojne çadrat qe shiten per te mbrojtur koken LNB.Dhe aty thuhet qe e mbrojne nga shiu,bresheri,bora etj.

çader per lnb.jpg çader lnb.jpg

Duke u mbeshtetur te logjika e prefesionisteve, mendoj se keto jane komerciale.Thjesht per te shitur produktet e tyre. Perjashtim mund te bej rasti i bores, ku kjo çader mund te mbroje LNB nga mbulimi me debore. Une personalisht me aq para sa shesin keto çadra,do preferoja te blija nje koke LNB te cilesise se mire.
    Tani, ekspertet e ketyre puneve mendojne se sinjalin nuk e prish shiu ne vetvete (uji i shiut), por ata mendojne se shkaku kryesor eshte reja e ngarkuar qe hyn ndermjet satelitit te hapesires dhe paraboles sone siç e tregon dhe foto me poshte: Dhe sa me e ngarkuar reja aq me shume shance ka te ik sinjali.

sinjal i humbur.jpg

Po te shikojme dhe kete foton e levizeshme me poshte e shohim qe humbasim plot -11db,perpara se shiu te bjere mbi parabole dhe vetem -4db kur shiu eshte duke rene mbi parabole.Kete e kam vene re edhe vete, ketu ku banoj shiu eshte mese i zakonshem dhe kur nuk bie shi eshte rast i ralle.Ka raste qe nxihet aq keq qielli sa dita kthehet ne nate, ne kete rast me iken fare sinjali, por pasi nis shiu te shkarkohet, hyn sinjali. Sa me i forte shiu aq me shpejt hyn sinjali.
    Ja dhe foto e levizshme:

Ah,po zgjidhja, ata (ekspertet) mendojne se sa me te medha permasat e paraboles aq me pak db humbasim.Por edhe cilesia e kokes LNB esht e rendesishme.Por edhe montimi i rregullt i saçit, te cilin ne shumicen e rasteve e nenvleresojme dhe mjaftohemi thjesht te kapim sinjal.

Uploads
    115

Nje program qe na lejon te percaktojme kendin vertikal te paraboles me motorr.
    Kisha provuar shume metoda matematikore, por qe nuk me kane rezultuar kaq efikase sa ky program.dhe mbi te gjitha kaq i thjeshte.
    Po fus edhe foto te perdorimit.Si edhe nje program tjeter ne rast se nuk mundemi ta instalojme.Gjithashtu edhe foton e rastit kur kam hasur pengese.
    Shembull:
    41° 24' 53" N(heximal) = 41.415 N (decimal)
    19° 43' 14" E(heximal) = 19.721 E (decimal

Perdorimi 1.jpg dhe rezultati Perdorimi 2.png

problemi.jpg

Kujdes!!!
    Ne nje prej PC qe e kam testuar e pranonte .(piken) ndersa ne tjetrin ,(presjen) psh. 41.42 ne njerin ndersa ne tjetrin 41,42
    Attached Files Attached Files

Senior Member
    Uploads
    0

Pershendetje,a eshte e mire antena satelitore e dga me motorr

Uploads
    115

Dy programe te tjera ne te njejten linje. Njeri program per percaktimin e kendit vertikal te paraboles pa motor permes te dhenave gjeografike dhe tjetri per te llogaritur distancen qe duhet te jene pengesat nga parabola jone, ne menyre qe te kemi sinjal.

test pengesash.png
    Attached Files Attached Files

Uploads
    115

Quote Originally Posted by kekekeke View Post
    Pershendetje,a eshte e mire antena satelitore e dga me motorr
    Nuk e njoh fare parabolen e DGA dhe shpresoj qe dikush qe e njeh te te japi me shume info.Ajo qe di une me siguri per keta lloj motorresh eshte se parabola duhet te jete e lehte,mundesisht alumini.Sepse sa me e lehte aq me shume mundesi ka ti shtojme jeten ketij motori.Edhe tipi(marka) e paraboles luan rol.Edhe ne rastin e parabolave db e vogel luan rol me pozitiv per sinjalin,njesoj si te kokat LNB.
    Kjo parabola e DGA a ka emer????Ajo qe di une eshte se ka parabola origjinale dhe te klonuara.
    Me poshte eshte nje tabele qe tregon rolin e db se vogel te parabolat:

DBW & DB(decibel).png

Contributing Member
    Uploads
    0

vllai shiko per mua mer nje parabol 1 metroshe, dhe je ne regull, po flasim qe te kesh nje sinjale perfekt ne kanalet HD , jo se nuk jan te mira parabolat e digitalbit pak a shum jan te gjitha njelloj, un te them te drejten kur kam ardh ne shqiperi mora 1 parabol 1 metroshe ne shqiperi dhe kam gjet rehat 27 mij lek kam harxhu
    kam provu shum edhe 120 po flas gjithmon me motor dhe se kam levis me aty esht bore shi sme ka hap proleme,3 gjera duhen qe te kesh parasysh montimi i sakte i motorit lnb 0.1db dhe mbajteset e sacit nga mbrapa po ke keto gjera je ne regull , kur se per sa i perket ato qe shkruan dhe fillesatri jan shum korekte dhe eshte shum e vertet por keto jan ne te dhena ne nivel profesional , ketu po po behet fiale per nivelet normale pothiajse gjith shqiptaret jan ber mieshtra per "montime sace "
    kete gje qe shkruan fillestari duhet te kesh dhe nje pc ne maje te taraces dhe cdo gje ne regull e kam pare kete program dhe e kam provuar dhe po them ka akoma me te mira dhe me cilesore por me pak fiale parabola e dg eshte shum e mire por qe ka dhe ajo problemet e saj, si gjithe parabolat e tiera,ja kalofshi mire te gjithe

Advertise Here