Ndoshta eshte ky ketu???
Ndoshta eshte ky ketu???
Persh.fillestari.Jo nuk eshte ajo aty ne fig.eshte model tjeter .Me sa kam pare une eshte me nje hyrje dhe me nje dalje.
Atehere duhet te lexosh te trupi i motorrit, duhet te kete pervec emrit edhe ndonje shifer,apo ndonje te dhene plus. Kerko ne google per te dhenat. Si e leviz motorrin permes dekoderit?? Nqs eshte keshtu, atehere motorri eshte HH (Horizontal-Horizontal) qe e rregullon kendin vertikal automatikisht kur leviz nga nje pozicion ne tjetrin.Me sa di une keta lloj motorresh mbajne parabola nga 90cm deri edhe 150cm, kete te fundit nese motorri eshte me ingranazhe metalike.Por gjithsesi te duhen te dhenat e motorrit qe ne baze te tyre te vendosesh ose jo parabolen 1m. Nqs motorrin e leviz me vete, permes ndonje aparature qe eshte per kete pune, kjo pastaj eshte tjeter gje.Gjithsesi google te vjen ne ndihme per te gjitha rastet.
Kalo mire.
Nuk e kisha lexuar qe e perdorte motorr.Nejse lnb-ja sic ka thene dhe bernardi duhet levizur diku tek 10 grade por nuk ka drejtim te sakte majtas apo djathtas sepse varet se ne cane eshte i shtrember kendi...(besoj se nuk ka ndonje lodhje te madhe po ta provosh nga te dyja anet:D) Pyetjes se perse kendi nuk eshte ne rregull?! Sepse tubi qe eshte ne forme L-je eshte vendosur shtrember!
Un kam nje parabol 80 cm dhe eshte vendosur ne lartesi nga toka gati 2 metra dhe mjaftohem te leviz pak koken djathtas(ne rastin tim) ne kendin 42 grade dhe mi kap te gjitha kanalet.
pershendetje!
ju lutem a mund te me ndihmoni sepse nuk mund te kap sinjalin e idman tv ne 42.e!
KANALET E TJERA SI NTV SPOR apo TRT 3 p.sh i kap pa problem! kam nje EL 5060 DHE SAC 120 CM! NE SHQIPERI.
provo te kontrollosh nese ke frekuencat e sakta dhe nese jane ne rregull shiko te rrotullosh pak lnb duke e ngritur njeren ane me 10 grade majtas apo djathtas pak rendesi ka rendesi ka qe te gjesh sinjalin
idman tv
fr 10 968
pol H
sr 11200
bej nje rikerkim manual te frekuencave te mesiperme dhe je ne rregull
Ju falenderoj per sqarimet dhe ndihmen E NGRITA PAK LNB, NJEREN ANE DHE ARRITA TE KAP SINJALIN E IDMAN TV. GJITHE TE MIRAT!
Pershendetje
Kisha pytje reth kanaleve RTK,KTV,21,KlanKosova qe duket se kan probleme me signal
Kush mund te me ndihmoj
ishte ketu nje tem:
http://www.satsupreme.com/showthread...ght=klankosova
Tema duket se esht mbyllur qe mu sme duket nje moderim i drejt, te vetmit kanale kosovare qe mund te shoh ne sat jasht kosoves dhe per qudi vetem keto kanale nuk punojn dhe pa u gjet zgjidhja tema mbyllet!.
Tek tema erdh si perfundim te kalohet me image te vjeter qe mu sme duket e kuptimt, bile pa u kuptu shkakun, kam dm500hd dhe un do ta provoj me image me te vjeter bile sa per ta testuar nese esht keshtu ne qfar versioni te kaloj ma sygjeroni dikush, un kam tash newnigma2 v3.1.5