me parabole wave frontier T110 shikon deri ne 16 satelite njeheresh (duke perdorur edhe nje diseqc 16x1 ose dy diseqc 8x1)
ndersa me nje parabole 180 cm nuk e ke nje mundesi te tille keto parabola te medha jane te mira per te kapur banden KU dhe C por nuk jane shume efikase per te kapur shume satelite me nje sac te vetem te fiksuar
ndersa persa i perket nivelit te sinjalit kjo varet nga menyra e sakte e vendosjes se sacit dhe nga cilesia e impjantit+cilesia e dekoderit
a ka mundsi mem tregu a e kap sinjalin e nilesatit 7 w ne kosov dhe nese po mi tregoni ni par frekuenca me sinjal me te fort flm
te duhet nje sac 100-110 cm dhe je ne rregull ne ks
ndersa frekuencat i ke te gjitha ===> ketu
per mua ke ber nje blerie te duhur derisa me thua qe ka brenda edhe montimin je shum ok, edhe materiali me duket shum cmim interesant
jsc sport ne 13e nuk kam sinjal. te gjitha kanalet ne hotbird jane 99%, ne kanalet e jsc sport eshte 0%.???
eshte e pergjithshme nuk e ke vetem ti kete problem tani sa e konstatova dhe une ,po bejne disa rregullime ata te al jazera.
ne rradhe te parte te falemderoj per pergjigjen..une jetoj ne Tromsø quhet qyteti dhe eshte ne veri te norvegjise..parabolen aktuale e kam 112cm por sinjali eshte shume i dobet,pak shi te bier zhduken te gjitha kanalet..po perpiqen te gjej ne zgjidhje por me sa duket qenka e veshtire..nuk di si tja bej..ndonje sygjerim??dreambox ndoshta??por nuk e di a i thyen kanalet norvegjeze..
Me gjere te ktheva pergjigje ne PM
Mendoj se parabola eshte e vogel per ate pozicion gjeografik.
Pa regulluar ceshtjen e impiantit, parabole me e madhe(s'eshte e thene te jete gibertini megjithese varet nga buxheti), koke LNB cilesore, kabell koaksial i cilesise se mire, as dreamboxi s'te hyn ne pune. Nuk varet vetem nga dreamboxi por edhe nga severi qe te ofrojne, psh une i shoh te gjitha kanalet nordike ne thor 1°W duke perfshire edhe norvegjezet. Natyrisht me DM.