Pershendetje!
E zeme se kam nje lnb te pozicionuar ne 28.2e.A mundem te kap un satelitet 39e ose 42e nqs shtoj dhe nje lnb tjeter.Saci eshte 80cm.Apo eshte e pamundur?!
Pershendetje!
E zeme se kam nje lnb te pozicionuar ne 28.2e.A mundem te kap un satelitet 39e ose 42e nqs shtoj dhe nje lnb tjeter.Saci eshte 80cm.Apo eshte e pamundur?!
Eshte e pamundur mbasi ne radhe te pare saci eshte i vogel dhe kendi nga 28 deri 42 eshte i madh, se dyti pjeresia e sacit nga 28 ne 42 ndryshon (per 42 eshte me perpendikular), ndryshon gjithashtu edhe drejtimi i kokes mbasi ne 42 vendoset me pjeresi rreth 80 me token dhe jo perpendikular.
Rrofshi per pergjigjet cuna.Edhe un me dyshim e kisha.Un kam tjeter parabol por skam vend se ku ta vendos se nja 2 i kam...Gjithsesi flm
Si punon parabola terroidale kur mund te vesh deri ne 16Lnb "me switch_et" dhe kur don me furnizuar
4-5 receivera njeheresh me sinjale nga kjo parabol?
Sa kushton nje parabol terroidale? dhe
A shet ndokush ne Tirane Terroidale?
per te patur nje signal te forte i ven lnb me 4 te dalme,dhe discq me 4 te dalme.
une timen e kam marre shtrenjte kam nja 8 vjet te mira qe e kam marre ne nje fiere elektronike (300,00),para ca muajsh
nuk me kujtohet se ku ma ka zon syni dhe me 120.00,ne mos gabohem tek chiplannet.
Me 16 koka punon pa asnje problem. Per 4 receivera zgjidhja me e mire eshte me koka me 4 dalje dhe 4 diseqc. Une e kam nje te tille dhe deri tani nuk kam patur probleme per me teper mund ta shohesh tek fotot e antenave tona se si kam vepruar http://www.satsupreme.com/showthread...885#post840885 postimi 27
Kam dy aparate nje goldmaster 9400 dhe nje digitalb nga te parat. Nga aparati i pare goldmaster kam mare lnb e jashtme ku kam lidhur digitalbin. Pra me nje lnb perdor per te dyja aparatet. Pyetja ime eshte kjo a mund te perdor motorin e sacit per te dyja aparatet dhe ti vendos ne memorie pa u varur nga njera tjetra kuptohet kur aparati i pare goldmaster eshte i mbyllyr. Kam dhe nje problem qe disa kanale ne digitalb nuk mi hap po qe se eshte i hapur goldmasteri dhe kane frekuenca te tjera jo si ato te kanaleve te digitalbit. Me falni se u zgjata.
1) mund ti perdoresh te dy aparatet me nje parabel me motor,dhe me nje lnb me te dy te dalura,nese decoderi ndodhet ne nje dhome tjeter,por duhet tejete nje decoder gjithnje i fikur.
2) eshte normale qe ti kur perdor goldmasterin dhe ky decoder gjendet ne nje frequenze verticale nuk ke signal ne decoderin tjeter qe po kalon ne nje frequenze horizontale
.nese lnb e ke me nje te dalur duhet te ndrrosh ne lnb me dy te dalura,kshtu cdo signal shkon per hesap te vet.