Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 77 of 100 FirstFirst ... 2752677275767778798287 ... LastLast
Results 761 to 770 of 1000

Thread: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime-pyetje

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Re: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime-pyetje

Quote Originally Posted by Emanuela18 View Post
    Pershendetje,f.l.m per te gjitha pergj.do desha te pyesja dhe per nje problem tjeter.Shikoj dhe badr 26 disa frek.por nuk me kap frek.Irib tv3 kush mund te me tregoje cfare madhesie e do pjaten.
    Sipas zones se mbulimit frekuenca e ketij kanali eshte per Azine Qendrore dhe te pakten teorikisht duket e veshtire te kapet me parabola normale. Ne praktike nuk e di!!
    Ja dhe foto e zones se mbulimit:

IRIB TV 3.png

Sic duket Shqiperia ndodhet jo pak larg

2. Advertise Here
    Senior Member Kujdes99's Avatar
    Uploads
    4

Quote Originally Posted by fillestari View Post
    E vertete qe valet vijne deri ne Europe per nje pjese te frekuencave te ketij sateliti.Bile valet teorike mberrijne deri ne Shqiperi. Por ceshtja eshte se duhen mare parasysh disa elemente te tjere si fjala vjen pozicionimi ekstrem ne perendim i keti sateliti. Sa me ne skaj te jete pozicioni satelitor aq me i ulet kendi vertikal i paraboles dhe aq me ekstrem poralizimi i LNB (ose ajo qe i themi rendom rotullimi i kokes LNB). Psh, ne rastin e Shqiperise kendi vertkal i paraboles per kete satelit eshte vetem 0.4° qe i bie qe parabola me shume te 'shofi' nga toka sesa nga qielli. Dhe sic e dime sinjali ne fillim perplaset ne siperfaqen e paraboles dhe me pas ne LNB, ne rastin tone siperfaqja e paraboles qe 'shef' nga sinjali eshte fare fare e vogel(per shkak te kendit te ulet). Sa me e madhe parabola aq me shume ritet siperfaqja qe sinjali duhet te perplaset.
    Psh kjo foto me poshte tregon se mund te kapim sinjal ne Tirane edhe me parabole 90cm. Por kjo eshte vetem teorikisht se praktikisht eshte e pamundur. Ndoshta eshte e mundur me parabole gjigande 4-5m ndoshta edhe me shume. Ma ha mendja se mund te kapet me lehtesi ne Portugali,Spanjen Perendimore, Francen Perendimore dhe ne Britanine Veriore duke perfshire edhe Irlanden.

Attachment 223418
    Rrofsh per pergjigjen

Senior Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by tir2 View Post

Pershendetje Cuna,
    Gezuar dhe nje vit i mbare 2012 per shqiptaret kudo qe jane! Le te jet vit 2012 me te ardhura me shume se viti qe lame pas.

Kam me motorr parabolen me 4 lnb me 4 dalje secila lnb te lidhura me 4 switch secila dhe 1 lnb me 1 dalje te vendosur
    gjitheashtu ne parabol. Te 4 lnb-t me 4 dalje shohin: lnb1 13", Lnb2 16", lnb3 19", lnb4 28" (nje dalje nuk eshte lidhur me switch te 28") dhe kam gjitheashtu lnb me 1 dalje sheh kendin 5" (siruis?) keto shkojne ne

Dhoma1
    switch e pare e kam lidhur me sat+470
    switch e kater me DM 500 (shenim:) ka dhe koken lnb me 1 dalje ne switch nga 5"
    Dhoma2
    switch e dyte e kam te lidhur me DM 800 HD PVR
    Dhoma 3
    switch e trete e kam te lidhur me DM 500

Pershkrim i problemeve:
    ceshtje e 1:
    ne te dy switch qe kam DM 500 kam probleme me shfaqjen e kanaleve shpejt dhe kane ngririje ne ekran figuart shume ne kanale. (SI MUND TE RREGULLOHET KY PROBELM I SHFAQES SHPEJT TE KANALVE DHE PA NGRIRJE)

ceshtje e 2
    Switch i kater me DM 500 (shenim:) ka dhe koken lnb me 1 dalje ne switch, ka sinjal shume te mire per Hotbird ne 13" ne lnb 1 dhe nuk me jep asnje kanal per satellitet Lnb2 16", lnb3 19", lnb5 5" dhe per keto satelit ka keto te dhena ne satfinder:
    SR e ka ok me aferis 10-11 ddb,
    AGC me 89% deri 95%
    BeR me del e lart nga 123-16789 (nuk duhet te jet kjo vlere me konfirmoni)
    kur ky kabell vendoset ne Sat+470 sinjali eshte shume i mire ne te kater lnb.
    Ku eshte problemi qe nuk me jep kanalet neper satellitet Lnb2 16", lnb3 19", lnb5 5" dhe pse Ber shume i lart.

ceshtje e 3
    Pse kur DM 500 i dhomes 1 eshte tek Hotbird dhe DM 800 Hd PVR don te kaloj na hotbird ne 19" ose 16" nuk jep sinjal ne kalim por vetem me gjetjen e kanalve CNBC ne19" dhe Vision+ ne 16" fillon e jep sinjal ne keto satelit dhe kanlet perkatese?

si mun te lidh lnb teke me switch nga 1.0 ne 1.1 duke aktizuar switch dhe lnb 28" qe nuk eshte e lidhur?

flm dhe ne pritje te keshillave nga ju.

ne pritje te keshillave nga ju.

Senior Member
    Uploads
    3

Quote Originally Posted by benardi View Post
    nese kerkon te shikosh pa internet dhe pa sharing d m th vetem me keys dhe emu te sugjeroj te drejtohesh te kater satelite me diseqc 4x1

te cilet jane

1-hotbird 13 est

2-astra 19,2 est

3-hellas-sat 39 est

4-turk sat 42 est

po e shijoj vete kete gje prandaj ta keshilloj
    Sa duhet te jete madhesia e pjates per te pare keto satelite dhe ne cilin satelit duhet te fiksohet antena per te pare pa probleme turksat dhe hotbird?

VIP Member
    Uploads
    109

ke 2 mundesi ose vendos 2 piata ose vendos WAVEFRONTIERE(sepse hapja eshte shume e madhe afersisht 30grade)

Super Moderator benardi's Avatar
    Uploads
    576

Quote Originally Posted by bledi07 View Post
    Sa duhet te jete madhesia e pjates per te pare keto satelite dhe ne cilin satelit duhet te fiksohet antena per te pare pa probleme turksat dhe hotbird?
    une po perdor dy sace nga 80 cm ,me dy lnb per cdo sac,nese ti jeton ne shqiperi mund ta perdoresh pa problem kete gje

Senior Member
    Uploads
    3

Quote Originally Posted by benardi View Post
    une po perdor dy sace nga 80 cm ,me dy lnb per cdo sac,nese ti jeton ne shqiperi mund ta perdoresh pa problem kete gje
    Un ne Tirane e kam fjalen dhe dua ta arrij kte me nje pjate jo me dy.

Senior Member
    Uploads
    3

Meqe qenka e veshtire kapja e turksat dhe hotbird njekohesisht kam nje pytje posikur ta fiksoj antenen tek turksat me nje koke lnb dyshe a mund ta kap dhe bulsat pra me anten 80 cm?
    Si mendoni per antenen dhe lnb te tringut?

Senior Member
    Uploads
    0

Me pjaten 80 cm qe ke nuk arrin te kapesh 100% kanalet e turksat + bulsat te duhet nje sac me i madh 110-120cm per te dy satelitet njekohesisht duhet te ndryshosh LBN

Senior Member
    Uploads
    2

Atlantik Bird 1 (12.5West)

Banoj ne Tirane dhe desha te pyesja nese mund te arrij te kap Atlantik Bird 1 ne 12.5grade ne perendim.
    Me parabolen qe kam, kam arritur te kap edhe Turksat, Thor ( ku kane qene digi tv).
    Cilen frekuence duhet te perdor dhe duhet ndryshuar kendi vertikal ne krahasim me hotbird?

E spostova ketu ne Temen e duhur.

Advertise Here