pse mua nuk me ben me multi LNB me kete spliiter apo duhet qe ta konfiguroj ne aparat qe te vendosi 2 koka LNB ose duhet tjeter lidhse per LNB kerkoj nje sqarim nga ju![]()
pse mua nuk me ben me multi LNB me kete spliiter apo duhet qe ta konfiguroj ne aparat qe te vendosi 2 koka LNB ose duhet tjeter lidhse per LNB kerkoj nje sqarim nga ju![]()
albi kjo foto qe ke ven ti eshte nje shperndares ne 4 dalie me frequense s-1200 MHZ keto perdoren per impiantet tokesore , ajo qe te duhet ty quhet ndryshe dishek me 2,4,8 dalie varte sa lnb ke ven ne sac dhe pastaj behet konfigurimi ne dekoder , dishek 1, dishek 2 e keshtu me radhe
kam nje pjat te sat+ dhe i kam vendosur 2 koka njera eshte tek astra 19e dhe tjetra tek astra 28E. ne 19e i kap te gjtha kanalet dhe me cilesi sinjali te mire kurse tek 28e nuk i kap te gjithe kanalet. Ne 28e kap true movies disa kanale te bbc si dhe disa kanale te paketes sky qe jane te koduara. Pyetja ime eshte kjo mund te kap me shume kanale ne tirane qe jam une ne astra 28e me pjate te sat+, si itv bbc1 bbc3 etj dmth te gjitha kanalet.????
Pergjigja eshte jo,sepse ky satelit eshte i orientuar vetem per EUROPEN VERI PERENDIMORE,por mund te shohesh vetem transponderat me simbol rate 27500.
1 pytje kam satellitin vetem me koke teke tek hotbird, nqs i montoj koken 2 she te digitalbit a ka nevone ta levizi parabolen apo mjafton te ndrroj koken nga teke ne 2she dhe mi kap te 2 satellitet(kuptohet hotbird dhe eutelsat)
tung desha te ju pyes kam saqin me 4 lnb du me ja shtu edhe lnb e 5 mirpo nuk po mund te gjej ne prishtine switch me mbi 4 dalje .a mund te marr lnb e digjitalbit qe eshte dykokshe ne menyre qe te kam edhe nje vend per lnb e 5
1.(lnb dyshe (13.16)
2.lnb 19
3.lnb 0.7
4.lnb 28 a mundem keshtu
Jo nuk mundesh,LNB 5 mund ta vendosesh ose me disec 8 ose me Tone Brust.....