'Van Gaal akkoord met Bayern over meerjarig contract'


Datum: 9-mei-2009 07:37

AZ-coach Louis van Gaal (foto) heeft overeenstemming bereikt met Bayern München over een meerjarig contract, bericht AD Sportwereld zaterdag. Volgens de krant zit Van Gaal zondag tegen SC Heerenveen zo goed als zeker voor het laatst in de dug-out van de landskampioen.

Van Gaal, wiens contract bij AZ expireert in 2010, zou Andries Jonker op het oog hebben als zijn assistent. Beiden werkten in het verleden samen bij FC Barcelona. Naar verluidt houdt Willem II al rekening met het vertrek van zijn technisch directeur.

Verwacht wordt dat Bayern zondag, na het ‘feestduel’ van AZ tegen SC Heerenveen (met als hoogtepunt de uitreiking van de kampioensschaal), in gesprek treedt met de leiding van de Alkmaarders. Bayern ontsloeg twee weken geleden trainer Jürgen Klinsmann en stelde Jupp Heynckes aan als interim-coach.

Voorzitter/eigenaar Dirk Scheringa van AZ liet deze week tegenover Sportweek weten dat Van Gaal niet hoeft te rekenen op enige medewerking van de kant van de AZ-leiding waar het gaat om voortijdige ontbinding van zijn contract: “Wij zijn niet benaderd door Bayern München en ook Louis heeft niet aangegeven onder z’n contract uit te willen. Maar als hij met dat verzoek komt, willigen we het niet in. De spelers en wij willen de Champions League in met Louis van Gaal, een transfer naar Bayern is onbespreekbaar.” (MA)