Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 29

Thread: Kurjozitet Informacion

VIP Member durresi's Avatar
    Uploads
    329

Re: Kurjozitet Informacion

Po ta postoj ketu.

2. Advertise Here
    5000k SkinArt's Avatar
    Uploads
    2

mund ta shikosh edhe nje here, nuk arrin te dali nga ZIP?
    flmn durresi

! C:\Documents and Settings\SkinArt\Desktop\Te gjithe Satelitet Ne Bote.zip: Unknown method in Te gjithe Satelitet Ne Bote.gif
    ! C:\Documents and Settings\SkinArt\Desktop\Te gjithe Satelitet Ne Bote.zip: No files to extract

Uploads
    329

dosja eshte ne rregull. Provoje nje here me WinRar (Open With Winrar)

5000k SkinArt's Avatar
    Uploads
    2

Une me Winrar po perpiqem ta nxjer jashte por nuk e lejon dhe nxjer ate mesazh errors,
    po perdor Winrar 3.90 (beta 2) "i fundit".

A mund ta hostosh ate imazh tek Imageshack, Imagevenue, Tinypic, Photobucket te lutem?

Uploads
    329

Shkarkoje nga ketu duhet te presesh nja 28 sec qe ta shkarkosh. Ok?

VIP Member -dr-alb's Avatar
    Uploads
    27

ai satelit qe eshte aty ne foto eshte per studime shkencore , une jetoj ne nje vend shume me poshte se shqiperiapor jo ne ekuador edhe per astra19.2 eshte 42 grade ver.njelloj si ne shqiperi.

VIP Member -dr-alb's Avatar
    Uploads
    27

edhe prej ketu ka shume satelite qe e studijone .

Senior Member inxhinieri's Avatar
    Uploads
    2

Te them te drejte nuk jam interesuar ndojehere per kete ceshtje por ajo teoria se ne norvegji kendi (elevation) per astra eshte rreth 10° dhe ne shqiperi 40° e ca dhe ne kongo 90° me duket nje llogaritje teper e thjeshte per tu bere. Duke patur parasysh qe gjerat nuk funksionojne kaq thjesht atehere kjo teori me duket e gabuar pasi nuk jane marre parasysh elemente si psh "footprint" (rrezja ku sateliti kapet) etj etj.
    Nje satelit i drejtuar europes nuk kapet ne ekuator dhe anasjelltas dhe po ta shohim nga kjo ane atehere c'nevoje kane satelitet qe te kapen ne kendin 90° kur mund te kapen edhe me poshte ku eshte edhe teknikisht me e thjeshte?

Gjithsesi teori

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Pershendetje
    Parabolat i kam perdorur qe ne Shqiperi para 8 vitesh dhe me ishte mesuar syri me kendin vertikal(sepse s'kisha ndonje aparat per matjen e kendit)Por kur erdha te banoj ne Europen veriore dhe montova parabolen me ra ne sy njefare ndryshimi por qe nuk i kushtova ndonje rendesi.Me kete punen e kendeve fillova te merrem kur vendosa motorrin para 4 vitesh.Morra shembull Astren 19.2 sepse ajo ndodhet gati ne nje vije me Meridianin qe pershkon Shqiperine dhe qe korrespondon me Gjeresine Gjeografike te Shqiperise dhe ky eshte sateliti qe ka kendin vertikal me te larte,nderkohe qe zbret per satelitet qe ndodhen ne Lindje apo ne Perendim te Astres.Kur morra kete shembull s'kisha parasysh as Oslon as Stokholmin(por ate pjese te Suedise ku kalon Meridiani ne fjale)dhe ca me pak Tenerifen.Ketu ku banoj une sateliti qe ka kendin verikal me te lart eshte Sirius 5E qe korrespondon me Gjeresine Gjeografike te vendit. Kendi vertikal i paraboles per satelitin e references(Sirius)tek une eshte 12 grade me i ulet se ne Shqiperi per satelitin e references(Astren) sepse edhe Gjatesia Gjeografike aq ndryshon. Per ne Tenerife sateliti i references duhet te jete A.Bird 12.5W.

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Eshte e qarte qe satelitet kalojne mbi Ekuador, persa i perket asaj se perse disa satelite i kap ne Europe dhe nuk i kap ne Ekuador nuk them dot ndonje gje te sakte por ma do mendja se varet si i pozicionojne aparaturat ne satelitet qe rrotullohen rreth Tokes.Ne Ekuador je i detyruar ta mbash 90 grade parabolen per satelitin e references keshtu qe nuk eshte teori por praktike.Me poshte po jap emrin e nje adrese qe ma dha nje gazetar i huaj nga keta shetitesit me ato makinat Tv qe kane parabola.Po e dergoj keshtu thjesht se s'di ndryshe jam teper fillestar ne fushen e kompjuterit kam rene shume vone ne kontakt me te kjo eshte edhe arsyja e pseudonimit qe kam
    1.zgjidh emrin e satelitit,2.kontinentin,3.shtetin,4.qyte tin,5.klik <GO>dhe menjehere shfaqet pozicioni i paraboles Azimuth,Elevation dhe Polarizimi.Per ata qe nuk e gjejne emrin e qytetit pasi kane zgjedhur emrin e satelitit ne rreshtin e dyte te shkruajne te dhenat Gjeografike te qytetit a fshatit ku banojne dhe GO

www.igp.net/antenna_alignment/index.php

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Advertise Here