Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 52

Thread: DM800 + Ellinika

Senior Member
    Uploads
    0

Re: DM800 + Ellinika

Quote Originally Posted by pangeo View Post
    Δηλαδή σε avi αρχεία μπορεί να διαβάσει .srt αρχεία αλλά στα mkv δεν μπορεί;
    κουφό μου φαίνεται αλλά θα το διαπιστώσω εντός της επομένης εβδομάδας που θα έρθει το DM.
    Για να βρεις τον φάκελο fonts στον ftp client που έχεις κάπου έχει την εντολή
    search βάλτου τη λέξη fonts και θα στο βρει τον φάκελο
    Είναι σίγουρο πως θα χρειαστώ βοήθεια γιατί σε οτιδήποτε καινούριο δεν μπορεί
    να σου πάνε όλα καλά και να τα φτιάξεις χωρίς έστω μια μικρή βοήθεια από άλλους.

Φιλικά
    Πάνος
    Eipa mkv giati auta exo dokimasei (exo kai tv full HD gia auto). Alla fantazomai oti oute se avi tha ipostirizei...
    Pantos se proti thasi, eno opos lene oloi to oozoon einai pio stathero image (simfono alla to vrisko dixristo) se simvouleuo na valeis to newnigma2 to teleutaio.
    Prosopika me exei volepsei poli kai exei kai poli kali ipostiriksi. Ta ipolipa en kairo... otan sinantiseis kapia diskolia pes mou...
    A kai perastika sou... euxomai na min sou ksanatixei paromoio...

2. Advertise Here
    Member
    Uploads
    0

Τελικά ξέρει κανείς αν το DM800 μπορεί να διαβάσει υπότιτλους;
    Γι αρχή δεν με ενδιαφέρει σε ποιό format απλά μόνο το αν μπορεί.

@kalagas σ' ευχαριστώ πολύ κι εγώ μου εύχομαι να περάσει γρήγορα
    θα έρθουν και τα πράγματα και δεν μπορώ να κάνω τίποτα χαχαχαχαχαχχαα.

Εύχομαι τουλάχιστον αν συμβεί σε κάποιον κάτι τέτοιο τουλάχιστον να μην
    ξεπεράσει αυτό που έπαθα εγώ.Είμασταν οικογενειακός πηγαίναμε σε φιλικό
    ζευγάρι για διασκέδαση και μας έτυχε αυτό.Με το που είδα πως οι δικοί μου είναι
    καλά δεν με ένοιαξε μέχρι και τώρα η κατάληξη του αυτοκινήτου.

VIP Member satgeo's Avatar
    Uploads
    4

.Με το που είδα πως οι δικοί μου είναι

Auto eine to wasikotero panagioti na eine prota apo ola h ygeia tis oikogenoias kala!
    An skeftosouna prota to autokinito ,tote eitheles skotomaaaaaaaaa

Senior Member
    Uploads
    0

Τελικά ξέρει κανείς αν το DM800 μπορεί να διαβάσει υπότιτλους;
    Γι αρχή δεν με ενδιαφέρει σε ποιό format απλά μόνο το αν μπορεί.

@kalagas σ' ευχαριστώ πολύ κι εγώ μου εύχομαι να περάσει γρήγορα
    θα έρθουν και τα πράγματα και δεν μπορώ να κάνω τίποτα χαχαχαχαχαχχαα.

Εύχομαι τουλάχιστον αν συμβεί σε κάποιον κάτι τέτοιο τουλάχιστον να μην
    ξεπεράσει αυτό που έπαθα εγώ.Είμασταν οικογενειακός πηγαίναμε σε φιλικό
    ζευγάρι για διασκέδαση και μας έτυχε αυτό.Με το που είδα πως οι δικοί μου είναι
    Paizei agglikous ipotitlous se srt apo oti exo viabasei se kapio kseno forum. Mporei na paizei kai allous den ksero...
    To thema pou legame den to exo koitaksei giati ksanakana format ton disko ston Dream (mou ekane polla kollimata)...
    Mallon apo oti exo katalavei to disko ston Dream kalitera na ton exeis mono gia na grafeis apo kanalia... ektos an valeis kanena esoteriko mesa ston dream pragma pou den exo dokimasei akoma...
    Genikos den mou aresei opos simperiferete o skliros an kai einai sindemenos me esata pou poli mou eipan oti einai san na einai esoterikos... Mporei na ftaei to image, mporei o idios o skliros, ti na po??? Makari na kano lathos kai na mporoun na paiksoun ola (mkv klp) kateythian apo ton skliro tou Dream xoris kollimata, epanekiniseis klp, emena pantos arxizei kai me ekneurizei kai leo na strafo pros to popcorn hour gia na exo media player kai apo ton Dream mono na grafo...
    Oso gia to allo pou eipes makari na min tixainei se kanena tipota... Pano apo ola igeia paides, ola ta alla erxontai me to kairo...

Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by satgeo View Post
    auto eine to wasikotero panagioti na eine prota apo ola h ygeia tis oikogenoias kala!
    an skeftosouna prota to autokinito ,tote eitheles skotomaaaaaaaaa:-d
    Εννοοιείται χαχαχαχαχαχαχα αυτό έλειπε.Να φανταστείς η γυναίκα μου αφού
    συνειδητοποίησε οτι είμαστε καλά και δεν πάθαμε τίποτα το σοβαρό άρχισε να
    κλαίει μέχρι και ο γιος μας της έλεγε "δεν τρέχει τίποτα εμείς να είμαστε καλά"
    φάση είχε ερχόταν δίπλα μου στο φορείο και με εμψύχωνε αφού έμαθε πως έχω
    ραγίσει κόκκαλο στο πόδι και θα μου το βάλουν σε γύψο.Αφασία ο μικρός.

Το ταχυδρομικό περιστέρι δεν έχει έρθει ακόμα με τα πράγματα λες να κουράστηκε
    και άραξε για κανένα μπανάκι στη διαδρομή για Ελλάδα; χαχαχαχαχαχα ελπίζω μέχρι
    το τέλος της εβδομάδας να έρθουν

Member
    Uploads
    0

@kalagas

Φίλε μου βρήκα αυτό σε ένα άλλο forum που κι εκεί πρέπει να είχες γράψει.
    υπάρχει κάποιος με το ίδιο username.Τέλος πάντον εγώ θα το μεταφέρω
    αυτούσιο όπως το βρήκα και αν μπορώ κι επιτρέπεται να γράψω ποιός το έγραψε
    και σε ποιό forum είναι αυτή η πληροφορία.

Για Gemini 3.9 δεν ξέρω να σου πω (ανήκε στη δική μου... black list τότε) αλλά από δικές μου δοκιμές τα mkv παίζουν σίγουρα σε Nabilo 0.6 & 0.7, Newnigma 2.2.3 kai 2.3.x και Gemini 4.x
    Τώρα, τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τον τύπο του mkv (δεν αναπαράγονται αρχεία DTS ακόμα, ας με διορθώσει κάποιος φίλος αν έχει αλλάξει αυτό). Εάν υποθέσουμε τώρα ότι το αρχείο σου σαν video υποστηρίζεται, περνάμε στο θέμα των υποτίτλων...
    Εδώ τα πράγματα διαχωρίζονται. Ενσωματωμένοι ή όχι;
    Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει ένα θεματάκι: για να τους δεις τελικά σωστα στο DM (χωρίς να δεις..."παπάδες") πρέπει να τους μετατρέψεις σε UTF-8. Υποθέτοντας ότι "τρέχεις" Windows (με έχουν απογοητεύσει οι χρήστες mac... νομίζω ότι είμαι ο μόνος που ασχολείται με dreambox ) αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια του Notepad++ το οποίο είναι free και ίσως το έχεις ήδη. Εάν όχι, κατέβασέ το, είναι πολύ χρήσιμο για πολλές περιπτώσεις...
    Με το notepad++ ανοίγεις το αρχείο των υποτίτλων και επιλέγεις από το μενού "Μορφή (format)" την εντολή "Μετατροπή σε UTF-8 χωρίς ΒΟΜ (Convert to UTF-8 without BOM)". Σώζεις και το αρχείο σου είναι έτοιμο. Η παραπάνω διαδικασία χρειάζεται γιατί γιατί οι υπότιτλοι είναι συνήθως σε κωδικοποιήσεις ISO 8859-x, η οποία για το dreambox δεν μας κάνει...
    Κατόπιν, αν μεταφέρεις το αρχείο .mkv και το .srt (με το ίδιο όνομα) στο φάκελλο /hdd/movies/ του DM θα μπορείς να το δεις από το media player και να επιλέξεις τους υπότιτλους με το κουμπί TEXT του τηλεκοντρόλ.
    Εάν αποφασίσεις να τους ενσωματώσεις, το καλύτερο εργαλείο γι'αυτή τη δουλειά είναι το Mkvtoolnix . Οδηγίες για τη χρήση θα βρεις στο site τους, απλά να σου επισημάνω ότι και εκεί πρέπει να δηλώσεις σωστά την κωδικοποίηση των υποτίτλων, η οποία φυσικά ήδη έχει γίνει UTF-8. Άλλαξε την κατάληξη του αρχείου που θα σου προκύψει από το Mkvtoolnix σε ".mkv" και μετέφερέ το πάλι στο /hdd/movies/ και είσαι έτοιμος.

Οι παραπάνω διαδικασίες έχουν δοκιμαστεί από εμένα σε Newnigma, Nabilo και Gemini, στις εκδόσεις που γράφω παραπάνω. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ Gemini 4.10 και εναλλακτικά Newnigma 2.3.1 όπου και στα δύο ισχύουν τα όσα γράφω. Στη flash ενημερωμένο experimental.
    Εάν έχεις γενικότερο πρόβλημα με τα mkv (εν ολίγοις... δεν παίζει κανένα) τότε πρέπει να ελέγξεις τις εκδόσεις των images που "τρέχεις"...

Τα δικά μου πράγματα ακόμα δεν έχουν έρθει για να κάνω δοκιμές

Senior Member
    Uploads
    0

@kalagas

Φίλε μου βρήκα αυτό σε ένα άλλο forum που κι εκεί πρέπει να είχες γράψει.
    υπάρχει κάποιος με το ίδιο username.Τέλος πάντον εγώ θα το μεταφέρω
    αυτούσιο όπως το βρήκα και αν μπορώ κι επιτρέπεται να γράψω ποιός το έγραψε
    και σε ποιό forum είναι αυτή η πληροφορία.

Για Gemini 3.9 δεν ξέρω να σου πω (ανήκε στη δική μου... black list τότε) αλλά από δικές μου δοκιμές τα mkv παίζουν σίγουρα σε Nabilo 0.6 & 0.7, Newnigma 2.2.3 kai 2.3.x και Gemini 4.x
    Τώρα, τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τον τύπο του mkv (δεν αναπαράγονται αρχεία DTS ακόμα, ας με διορθώσει κάποιος φίλος αν έχει αλλάξει αυτό). Εάν υποθέσουμε τώρα ότι το αρχείο σου σαν video υποστηρίζεται, περνάμε στο θέμα των υποτίτλων...
    Εδώ τα πράγματα διαχωρίζονται. Ενσωματωμένοι ή όχι;
    Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει ένα θεματάκι: για να τους δεις τελικά σωστα στο DM (χωρίς να δεις..."παπάδες") πρέπει να τους μετατρέψεις σε UTF-8. Υποθέτοντας ότι "τρέχεις" Windows (με έχουν απογοητεύσει οι χρήστες mac... νομίζω ότι είμαι ο μόνος που ασχολείται με dreambox ) αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια του Notepad++ το οποίο είναι free και ίσως το έχεις ήδη. Εάν όχι, κατέβασέ το, είναι πολύ χρήσιμο για πολλές περιπτώσεις...
    Με το notepad++ ανοίγεις το αρχείο των υποτίτλων και επιλέγεις από το μενού "Μορφή (format)" την εντολή "Μετατροπή σε UTF-8 χωρίς ΒΟΜ (Convert to UTF-8 without BOM)". Σώζεις και το αρχείο σου είναι έτοιμο. Η παραπάνω διαδικασία χρειάζεται γιατί γιατί οι υπότιτλοι είναι συνήθως σε κωδικοποιήσεις ISO 8859-x, η οποία για το dreambox δεν μας κάνει...
    Κατόπιν, αν μεταφέρεις το αρχείο .mkv και το .srt (με το ίδιο όνομα) στο φάκελλο /hdd/movies/ του DM θα μπορείς να το δεις από το media player και να επιλέξεις τους υπότιτλους με το κουμπί TEXT του τηλεκοντρόλ.
    Εάν αποφασίσεις να τους ενσωματώσεις, το καλύτερο εργαλείο γι'αυτή τη δουλειά είναι το Mkvtoolnix . Οδηγίες για τη χρήση θα βρεις στο site τους, απλά να σου επισημάνω ότι και εκεί πρέπει να δηλώσεις σωστά την κωδικοποίηση των υποτίτλων, η οποία φυσικά ήδη έχει γίνει UTF-8. Άλλαξε την κατάληξη του αρχείου που θα σου προκύψει από το Mkvtoolnix σε ".mkv" και μετέφερέ το πάλι στο /hdd/movies/ και είσαι έτοιμος.

Οι παραπάνω διαδικασίες έχουν δοκιμαστεί από εμένα σε Newnigma, Nabilo και Gemini, στις εκδόσεις που γράφω παραπάνω. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ Gemini 4.10 και εναλλακτικά Newnigma 2.3.1 όπου και στα δύο ισχύουν τα όσα γράφω. Στη flash ενημερωμένο experimental.
    Εάν έχεις γενικότερο πρόβλημα με τα mkv (εν ολίγοις... δεν παίζει κανένα) τότε πρέπει να ελέγξεις τις εκδόσεις των images που "τρέχεις"...

Τα δικά μου πράγματα ακόμα δεν έχουν έρθει για να κάνω δοκιμές
    Kalispera file mou...
    Exo graftei kai se alla forum vevaia (gia na matho kai na ekmetaleuto oles tis dinatotites tou DM800), tora den thimamai tetoia apantisi apo kanena. Telos panton...
    Pantos oi plirofories autes einai arketa empirastotemenes...
    Auto pou ekana ego itan na dimioyrgo fakelous allous kai oxi na rixno ta mkv sto hdd/movie/. Den ksero an kanei auto tin diafora (tha to dokimaso kai auto)...
    Ante na ton pareis epitelous na milame me xeiropiasta pragmata kai empeiries...

Member
    Uploads
    0

Άντε να έρθει το άτιμο ευελπιστώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας να το έχω.
    Εγώ από όλα αυτά που γράφει ο τύπος το "tip" της ιστορίας είναι πως πρέπει να
    κωδικοποιήσεις τα srt με κωδικοσελίδα UTF-8 μόνο έτσι λέει πως του παίζει.
    Αυτό που έκανες με τους φακέλους δεν είναι κακό αποκλείω να το επηρεάζει σε κάτι.
    Αλλά όπως λένε you never know!!!

Δεν μπορείς να φανταστείς πως το περιμένω.Με βλέπω μόλις έρθει να φτιάχνω μαύρους
    κύκλους στα μάτια από το ξενύχτι για να το φτιάξω.Άτιμη τεχνολογία με έχεις φάει.
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑ

VIP Member satgeo's Avatar
    Uploads
    4

Αυτό που έκανες με τους φακέλους δεν είναι κακό αποκλείω να το επηρεάζει σε κάτι.

Δεν μπορείς να φανταστείς πως το περιμένω.Με βλέπω μόλις έρθει να φτιάχνω μαύρους
    κύκλους στα μάτια από το ξενύχτι για να το φτιάξω.Άτιμη τεχνολογία με έχεις φάει.
    Den mou eipes poso ta pires ke apo pou ,an thes stile mou email
    to peristeri xriazete 5-6 meres ergasimes ,pistewo mexri tetarti na ftasi
    den thimame ke pote petakse

Senior Member
    Uploads
    0

Den mporeis na fantasteis ti ores exo faei gia ton sigkekrimeno...
    Kontepsa na xoriso me tin ginaika... ekei pou evlepe ekana olo kai kapia makakia kai xreiazotane na to vgalo apo to reuma giati eixe kolisei kai tis ekova oles tis seires kathe tetarto. Ekei na deis panigiaria, kontepse na ton petaksei apo to mpalkoni...
    Telika paraggeila esoteriko sata disko kai malista auton:
    http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301660
    Na ton sindeso mesa... exo valei kai to cooler apo kato:
    http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650661
    To allo provlima pou eixa itan oti den mporousa me tipota ma me tipota na peraso meso ftp (filezilla) megala arxeia...
    Diladi ama pigaina na peraso ena mkv 6gb sto 2-3% kolouse to simban. To idio kai me kati cd me flac arxeia... kai meta eprepe pali na bgalo apo to reuma to disko kai ton dream kai na kano epanekiniseis...
    Auto vevaia den ksero an lithei me to esoteriko skliro pou esteila pio pano. Den pisteuo na ftaei o filezilla giati dokimasa kai me allous 2 ftp client.
    Gia tin istoria to router mou einai to bautec to asirmato to aspro pou dinei to conex kai prospathousa me laptop to opio to sindesa sto router kai asyrmata kai me ethernet alla me ta idia apotiximena apotelesmata... mporei na ftaei kai to router mou...

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Advertise Here